• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yönetim bilişim sistemleri .. bilgi belge yönetimi??? nasıl? YARDIMMM!

ayysu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
412
2
0
Zonguldak
arkadaşlar bu sene sınava grdim ve bu blmleri araştırıyrm nasıl sizzce önü açık mı? okuyanlatr duyanlar ltfen yardım kafam çok karışıkk.. yoksa tekrar mı hazırlansam:26:

arkadaşlar bu sene sınava grdim ve bu blmleri araştırıyrm nasıl sizzce önü açık mı? okuyanlatr duyanlar ltfen yardım kafam çok karışıkk.. yoksa tekrar mı hazırlansam:26:

Merhaba tatlım.bende bu sene sınava girdim.Ve dershane arkadasımdan bu bolumu duydum.simdi istanbulda ışık üniv.yedi tepe üniv. de bu bölümü arastırıyor.çok iyi seyler duyduğunu soyledi hem hocalarla konusmus hemde öğrencilerle.ınternetten arastırdıgım kadarıyla onu cok acık bı bolummus.geleceğın ılk 10 mesleği arasındaymıs.Mezun olanlar yönetim bilişim sistemleri uzmanı, web tasarımcı, yazılım geliştiricisi, proje yöneticisi gibi çeşitli sıfatlar ediniyormus.
mezunlar ne iş yapar dersen; Sistem için gerekli donanım, yazılım ve personeli belirler.
Pc ve Network sistemini yapılandırır.
Bilgi sistemlerin çalışması sırasında karsılasılan sorunları ve eksıklıklerı saptayarak
çözüm yolları bulur
Teknolojideki gelişmeleri izleyerek donanım ve yazılım ihtiyaçlarını belirler
İşletmelerin verimini artırılması konusunda AR-GE çalısmaları yapar
Yenilikçi projelere, yönetim konusunda liderlik yapar
Web programlama ve Web tasarımı yapar.
ERP sistemlerini en etkin biçimde kullanır ve geliştirilmelerine katkı sağlar.
Bilgisayar ağ yönetimi, sistem analizi ve tasarımı, e-ticaret, veri tabanı sistemleri
web tasarımı ve yonetımı,yazılım geliştirme,danısmalık gıbı alanlarda gorev alırlar.

Bu meslekteki kişilere gittikçe artan bir talep olmasına karşın, ülkemizde bu mesleğe sahip kişilerin sayısı da oldukça azdır. Bu sahada işgücü açığı olduğu Devlet Planlama Teşkilatı raporunda da belirtilmiştir. Bu nedenle iş bulma olanakları çok yüksektir. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunlarının çalıştıkları bazı kuruluşlar; Finansbank, Toprak Bank, Microsoft, IBM Türk, Pfizer İlaçları, Arthur Andersen Danışmanlık, Akril Kimya.vb.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü,

Fakülte olarak

Bartın Üniversitesi ( Birinci ve ikinci öğretim )
Başkent Üniversitesi ( %25 burslu ve tam burslu )
Beykent Üniversitesi ( %50 ve tam burslu )
Cumhuriyet Üniversitesi ( Birinci ve ikinci öğretim )
Girne Amerikan Üniversitesi ( %50 ve tam burslu )
Işık Ünivertesi ( %50 ve tam burslu )
Kadir Has Üniversitesi ( %25, %50 ve tam burslu )
Osmaniye Korkut Üniversitesi ( Birinci ve ikinci öğretim )
Yeditepe Üniversitesi ( %50 ve tam burslu )
gibi üniversitelerde mevcut iken,

yüksekokul olarak da

Boğaziçi Üniversitesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi ( %25, %50 ve tam burslu )
Lefke Avrupa Üniversitesi ( tam burslu )
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ( %50 burslu )
gibi üniversitelerde bulunmaktadır.

Canım eğer puanın boğaziçine falan yetiyorsa tadından yenmez yani ygs 6 ıle alıyormus.
kadir has ve ışık unv cok guzel tam burslu puanlarına falan bir bak.

Eğer idelin baska bir meslekse 1 sene daha hazırlanabirsin.
öptm canım =)

çook teş. ederm tatlım verdiin bilgiler için ama gene de blmde okuyanlar veya mezun varsa daa da blgi almak isterim. puanım sivas a bartına yetio dierlerini tam olarak blmyrm. hedefm pdr idi ama hala düşünyrm yazsam mı die. yeternce blgi almam gerekyr çünküüü. kpss si falan varmı acaba ?

Back