yönetici asistanlığı

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
kızlar malum kriz hepimizi vurdu. 4 yıllık üniversite mezunuyum ve okulu bitirdiğimden beri de işsizim. napsam bilemiyorum artık o kadar sıkılmış bi durumdayım ki. hedeflediklerim, isteklerim vardı ama maalesef hiçbirini gerçekleştiremiyorum. bulduğum bütün işlere başvuruyorum. fakat bana geri dönen yerler hep sekreterlik ve yönetici asistanlığı ile ilgili işler. diğer başvurduğum işlerin hiçbirinden geri dönüş alamıyorum. sizce yönetici asistanlığı kariyer yapmak için uygun bir iş mi? etrafımdakiler çok zor bi iş olduğunu ve yükselmenin mümkün olmadığını söylüyorlar ailem dahil. sizin fikirleriniz neler. bu konuda oldukça düşünceliyim.

bal_esmer bende evlendikten sonra evde oturmak istemedim ve ilk bulduğum işe başladım
geçici olarak başlayayım sonra mesleğime uygun bi iş bulurum dedim ama kriz vurunca bulamadım şu anda sekreterlik yapıyorum gerçekten çok zor bi iş en azından benim için
aslında hiç bir sorumluluğu yok telefona bak gelen gidenle ilgilen işin yok başka ama insanlarla uğraşmak kolay değil ben çok zorlanıyorum
başlarken bi iki ay burada dur başka bölüme alırız sen üniversite mezunusun dediler ama 10 ay oldu hala almadılar ben artık yüzsüzlük yapıp her iki üç ayda bir gidiyorum insan kaynaklarına noldu bizim iş diye ama kıvırıyorlar anlayacağın yalan oldu
çalıştığım yerden de hiç memnun değilim ama yapacak bir şeyim yok...
bence bu zor zamanlarda iş bulursan hiç hayır deme başla bakalım kısmet gerisi gelir belkide

canım seni çok iyi anlıyorum çünkü kısa bir süre için ben de aynı senin yaptığın işi yapmıştım. dediğin gibi dışardan bakıldığında hiçbir işin yokmuş gibi görünüyor ama insanlarla uğraşmak o kadar zor ki. sürekli alakasız tiplerle muhattap olmak durumunda kalabiliyorsun değil mi? herkes kendini işini yaparken sen ıvır zıvır işlere koşmak durumundasın. işte benim gelecekle ilgili düşündüğüm belki bir üst düzey yönetici asistanlığı olabilir mi diye, bakalım artk böyle devam etmeyecek heralde ben de ilk karşıma çıkan işe girecem. sana da kolay gelsin canım inşallah istediğin bölüme geçersin.

Canım hangi bölümden mezunsun kendi alanınla ilgili hiç mi iş bulamadın.
Eğer küçük bir yerde çalışırsan nasıl geliştireceksin ki ama büyük şirketlerde falan kendini geliştirirsin oraya girmek için de tecrübeli olman lazım sanırım ilk işin olacak.
Bende okuduğum bölümle alakasız bir işte çalışıyorum.
Aisitanlık sekreterlik her ikisinide yapıyorum ilk iş tecrübem ben zaten şimdilik bu işi yapıyorum.Burda ne kadar geliştirebilirim ki sadece terübe olur benim için.
İnan sekreterlik gerçekten kolay gibi gözüküyo sadece oturuyorsun telefonlara bakıyorsun gibi gözüküyo ama sorumluluk çok herkesle muhatap oluyorsun.Zaten kendime en kısa zamanda başka iş bulup çıkmayı düşünüyorum.Sekreterlik bana göre değil:a015:

Bende aslında grafikerim ama neredeyse bir sekreterin yaptığı bütün işleri yapıyorum... Neymiş sekreter alıp da maaş verirlerse bu iş yeri nasıl geçinecekmiş... Üstelik bizim firma dışardan bakıldığında çok kurumsal görünen, büyük bir şirket... Nerede işe başladığında çok önemli, küçük bir firma ise, takılıp kalırsın asla kendini geliştiremezsin ama büyük bir firma ise evet çok zorlanırsın ama hiç olmazsa iş deneyimin olur o yüzden başka bir şansın yoksa gelen tekliflerden birini değerlendir aynı zamanda iş aramaya da devam et derim... Hakkında hayırlısı olsun.

Ben yönetici asistanıyım.İşin zorluğu,kariyerinin olup olmaması şirkete bağlı.Eski şirketimde çokkkk yoğundum.Hem genel müdüre hemde ofis çalışanlarına yardım ediyordum,canım çıkıyordu,satış bölümüne alıcaklardı beni,sözlerinde durmadılar.Şimdi başka bir şirkette sadece Genel Müdüre bakıyorum,çok rahatım.Yükselme olanağı yok burda.Başka yerde başka bölüme geçen asistan yok mu var tabii ,2 arkadaşım satış bölümüne geçti benim gibi başlayıp ama bu zor bir durum her yerde böyle olmuyor.Asistan olarak başlayınca böyle kalıyorsun genelde.Üniversite mezunu olsanda insanların gözünde hep asistansın.İş tecrübesi edinip başka yere başvursanda seni asistanlıkla ilgili görüşmelere çağırıyorlar ayrıca.Bence kariyer yapmak için bu işlere girme.Başka departmanlardan asistan olarak başla ama yönetici asistanı olarak başlama.

bu ülkede kaç kişi kendi mesleğini yapabiliyorki
bir yerden başla
en azından poara biriktir,masraflarını çıkar,yine başka işlere başvuru yap

konunuzu İş ve kariyer bölümüne taşıyorum..
lütfen o bölümden devam edelim...
sevgiler...

bende yönetici asistanlığı görevindeyim.
büyük bir gıda firmasında 3 yıl çalıştım ve orda canım çıkıyordu.
Şu an daha küçük bir firmadayım ve yine yönetici asistanlığı pozisyonundayım işimi seviyorum ama dediğin gibi çok yorucu canım çkıyor. Yoğun patronu idare etmek ayrı bi dert misafirler gelen giden falan bi dünya sıkıntı.
Ama sıkıntısı olmayan işd eyoktur yani . her işin bi sıkıntısı vardır.a.s.

Bende yönetici asistanıyım. Bu işin okulunu okudum "Büro Yönetimi ve Sekreterlik" ama okumaz olsaydım keşke. Hiç sevmiyorum bu mesleği. Evet hiç işin yok gibi görünüyor ama insanlarla birebir sen muhattap oluyorsun. Yükselmen şirkete bağlı bişey ama bu bölümde çok zor. Ben ilk bulduğun kafana yatan işe girmeni tavsiye ediyorum. En azından tecrübe sahibi olursun.

merhaba, bende 4 yıllık mezun, hatta mühendisim ama, mezuniyetten sonra farklı yerlerde yönetici asistanlıgı yaptım. Bu alanda kariyer imkanı en fazla yönetim kurulu başkanının
sekterligini yaparsın, o zamana kadar da yaşın ilerler, ben 2006dan beri bu işi yaptım, ama şimdi işsizim (firma kapandı) Meslegimle iş arıyorum ama, denetleme dışında iş yok, yine asistanlık yapayım diyorum, çok zahmetli, hadi zahmeti degilde sorun, yöneticinin insan olup olmaması önemli. kısmet tabi, begenmezsen çıkarsın ilk ayda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…