Gebeliğe Hazırlık Yolunda gitmiyor

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hkhkhk12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
120
111
53
10 aydır düzenli olarak gebelik için uğraşıyorum ovulasyonla denedik doktora gittim hiç bir şey yok iki günde bir ilişkiye gir bir yıl olunca eşin sperm testi yaptırsın dedi bu sırada folik asit aldım ve kullanmıyorum resmen içimden gelmiyor artık koy verdim ne de olsa bu ayda olmayacak diyerek hayatıma devam ediyorum ve bu süre içinde özel bir okulda öğretmenlik yapıyordum ve özel kurum olduğu için çok yıprandım işten ayrılıp kpssye odaklanayım dedim o da olmuyor hayatta hiç bir amacım kalmamış gibi hissediyorum psikoloğa gittim bana kitap önerdi resmen bir şeyimin olmadığını söyledi ama ben mutsuzum yani eşimle birlikte güzel zamanlar geçiriyoruz onun dışında o işe gidince beni bir hüzün kaplıyor dışarı çıkmıyorum hiç bir arkadaşımla görüşmüyorum ne olcak benim sonum hiç bilmiyorum

10 aydır düzenli olarak gebelik için uğraşıyorum ovulasyonla denedik doktora gittim hiç bir şey yok iki günde bir ilişkiye gir bir yıl olunca eşin sperm testi yaptırsın dedi bu sırada folik asit aldım ve kullanmıyorum resmen içimden gelmiyor artık koy verdim ne de olsa bu ayda olmayacak diyerek hayatıma devam ediyorum ve bu süre içinde özel bir okulda öğretmenlik yapıyordum ve özel kurum olduğu için çok yıprandım işten ayrılıp kpssye odaklanayım dedim o da olmuyor hayatta hiç bir amacım kalmamış gibi hissediyorum psikoloğa gittim bana kitap önerdi resmen bir şeyimin olmadığını söyledi ama ben mutsuzum yani eşimle birlikte güzel zamanlar geçiriyoruz onun dışında o işe gidince beni bir hüzün kaplıyor dışarı çıkmıyorum hiç bir arkadaşımla görüşmüyorum ne olcak benim sonum hiç bilmiyorum
oncelikle 10 ay saglikli bir cift icin bile kisa bir sure.. artik eskisi gibi degil sartlar. yedigimiz ictigimiz radyasyon kirli hava su genetigiyle oynanmis besinler yiyoruz. eskiden bir adet elmadan aldigimiz vitamini simdi iki kilo elma yedigimiz zaman alabiliyormusuz. artik 2 yil cocugun olmadigi zaman gercekten sorun mu var diye dusunuyoruz dedi doktor. sadece tek bir vitaminin eksikliginden bile hamile kalamayani, 6 sene sebepsiz infertiliteyle imtihan olani biliyorum. folik asit alimi cok onemli bebek karari alir almaz icmeye baslamak lazim. hem anne hem bebek icin iyi. stres cok buyuk etken. beden savunmaya geciyor kendini stresli sorunlu bedene gebelik yuklemiyor bir de.. o kadar cok hikaye var ki bosverdigim ay hamile kaldim diye. alternatif tip cok etkili. kurler denediniz mi? ben dr a gittim mantar olusmus dr yuzunu burusturdu muayene ederken afedersin. spermleri öldürebilir bu ortam dedi ph degistigi cin.. belki sadece bu kadar basit bir sey gebelige engel.. bu tip seyleri arastirailirsin.. ovu gunu denk gelmiyor olabilir.. esine basitinden bir pekmez keciboynuzu yedirmek ise yarayabilir.. sonra bolca dua etmek ve hayirlisini istemek var.. henuz bence sizin icin umitsizlige dusmek icin cok erken. bir de hayatta tek amac anne olmak olmamli sizin icin.. anne olmayan olamayan kadinlar da degerli.. anne olduktan sonrasinda da yorucu bir donem var. yine mutsuzlga suruklenebilirsiniz.. elde edince zorluklar goze gelmeye baslar cunku. Rabbim en kisa zamanda gonlunuze gore versin. etrfai cok dinlemeyin hamile ve bebeklilerle cok takilmayin. o da cok etkili oluyor

Hayatta cok dusundugun ne olmaz deseler hamilelik derim. Dusundukce olmuyor. Vucut strese giriyor. Dusunme bunu

Back