yolk sac var bebeği henüz göremedik

Sağ canım Allah razı olsun hepimize sağ sağ sağlıklı kavuşmalar nasip etsin inşallah Rabbim.
Benimde 4 sene bitecek ay sonunda evleneli eşimde varikosel vardi sayısı morfolojisi cok düşüktü bize asilama tutmaz direk tüp bebek dedikleri icin tupbebek denedik bir umut ama kimyasal oldu. 21 yumurtadan 5embriyo elde edildi 2si koyulmustu 3unu doldurmuştuk. Tam olmuyor borç harc tekrar deneyelim derken Rabbimin hikmeti kendiliğinden oldu canim. Sakin pes etme sakın umutsuzluğa ümitsizliğe kapılma Rabbim oyle büyük ki hikmeti sonsuz. Duani et sabirla bekle bacım inşallah hersey cok güzel olacak inan buna.

Bak birsey daha anlatayim sana; 14.haftada doktora gittim 18haftada gel dedi. Neyse geldik 15haftaya benim bütün belirtiler gitti cok şişerdi karnım göğüslerim ağrırdı yok 3 4 gün hicbirsey olmadı aldı beni bir telaş icim icimi yiyor birsey mi oldu diye bir yandan da kendimi telkin ediyorum ki birsey yok yavas yavaş normale dönmesi normal ama yok aklim gidip geliyor kimseye birsey diyemiyorum eşime çınlattım yok sen boşuna kuruntu yapıyorsun iyi düşün dedi ama gelde icime anlat bunu.gece yatatken dua ettim korkarak Rabbim bana bir isaret ver ne olur iyi ya da kötü bebegim iyi olsun lutfen diye yoksa salı günü doktora gidecegim kimseye demeden. Neyse cumartesi sabahi eşim 7de işe gitti bende o gittikten sonra uyuyamadim yatakta tlfla video izliyordum birden karnımda bir sertlik hissettim elledim hemen cok değişik birşeydi sanki karnimin küçük kısmı tas gibi oldu çıkıntı oldu şaştım kaldım korktum diğer yerleri kontrol ettim yumuşaktı o bolgeyi tekrar elledim oynuyor birsey yavas yavaş geri gitti duzeldi o an anladım ki bebeğim ya tekme attı ya poposunu dayadi ya kafasi o an nasil kalbim atti hickira hickira agladim şükür ettim rabbime anlatamam sana dünyanın en güzel duygularından bir diğeriydi kalp atışını duyduktan sonra💕
Şimdi sık sık yaşıyorum bu güzelliği elhamdülillah Rabbime 🤲🏼
Sende kalbini gönlünü ferah tut duanı et ve iyi düşün iyi olsun inşallah güzel arkadaşım, Rabbimin hikmeti cok büyük çünkü.
Yazdıklarını okudum.Çok mutlu oldum umut oldun resmen Allah senden razı olsun.İnşallah bende cuma günü size buradan hayırlı haberler yazarım.Çünkü benim gebe kalmam da gerçekten bir mucize.Rabbimin hikmetin sual olunmaz ama gerçekten mucize.Dediğim gibi maddi imkansızlıklardan ikinciyi bile deneyememiştik.Donmuş 7 tane daha embriyo olmasına rağmen. Hatta eşimle ocak ayında konustuk deneyelim istersen ben annemlerle konusayım yardım etsinler ikinciyi yapalım dedi.Yok dedim Mayısa doğru deneriz.Şimdi zamanı değil.Derken 7martta hamile oldugumu öğrendim.Acıkcası korkuyorum .Hamile birini görünce içten içe üzülüyor kıskanıyordum.Her ne kadar bu duyguyu tasvip etmesemde engelleyemiyordum.Hatta işyerinden cokta samimiyetim olmadıgım bir arkadasa söyledim ona hamile oldugumu söyleyince gözleri dolmuştu.O sevincinden değildi o duyguyu nerde olsa tanırım.O duygu kıskanclıktı aslında.kızdım dedim zaten iki oğlun var bırak ben yaşayım sevincimi doya doya.geçmeden oda hamile oldugu haberini aldı.herkese de ilan etti göğsünü gere gere.Ee Allahım dedim gücüne gitmesin ama nasıl bir olgunsuzluktur dedim kendi kendime.Ben ondan 6 hafta büyüğüm sevinemedim kızdaki nasıl cahil cesaretidir dedim.Kalbimi bozdum ister sitemez.sonra gebeliği kimyasal gebelik cıktı.cok üzüldüm tabi kimsenin basına gelsin istemem Allah kimseye yaşatmasın.Yıkım oldu.O sebepledir ki korkuyorum kalbimi bozdugum için ,gebeleri kıskandıgım için.Onun oluyor neden benim olmuyor diye cok ağladıgım için.Şimdi bu yüzdendir saklamam .Hala içim rahat edemedi.Göğsümü gere gere hamileyim diyemedim kimselere.Eşim cok aşırı iyi niyetli biri .O hiç kötü düşünmez.Onu dizginliyorum şimdi cok sevinme hersey allahtan herseye hazır ol diye.Bende hiç kimsenin kötülüğünü isteyecek biri değilim ama geçmişteki hatalarımdan korkuyorum ne yalan.

Yazdıklarını okudum.Çok mutlu oldum umut oldun resmen Allah senden razı olsun.İnşallah bende cuma günü size buradan hayırlı haberler yazarım.Çünkü benim gebe kalmam da gerçekten bir mucize.Rabbimin hikmetin sual olunmaz ama gerçekten mucize.Dediğim gibi maddi imkansızlıklardan ikinciyi bile deneyememiştik.Donmuş 7 tane daha embriyo olmasına rağmen. Hatta eşimle ocak ayında konustuk deneyelim istersen ben annemlerle konusayım yardım etsinler ikinciyi yapalım dedi.Yok dedim Mayısa doğru deneriz.Şimdi zamanı değil.Derken 7martta hamile oldugumu öğrendim.Acıkcası korkuyorum .Hamile birini görünce içten içe üzülüyor kıskanıyordum.Her ne kadar bu duyguyu tasvip etmesemde engelleyemiyordum.Hatta işyerinden cokta samimiyetim olmadıgım bir arkadasa söyledim ona hamile oldugumu söyleyince gözleri dolmuştu.O sevincinden değildi o duyguyu nerde olsa tanırım.O duygu kıskanclıktı aslında.kızdım dedim zaten iki oğlun var bırak ben yaşayım sevincimi doya doya.geçmeden oda hamile oldugu haberini aldı.herkese de ilan etti göğsünü gere gere.Ee Allahım dedim gücüne gitmesin ama nasıl bir olgunsuzluktur dedim kendi kendime.Ben ondan 6 hafta büyüğüm sevinemedim kızdaki nasıl cahil cesaretidir dedim.Kalbimi bozdum ister sitemez.sonra gebeliği kimyasal gebelik cıktı.cok üzüldüm tabi kimsenin basına gelsin istemem Allah kimseye yaşatmasın.Yıkım oldu.O sebepledir ki korkuyorum kalbimi bozdugum için ,gebeleri kıskandıgım için.Onun oluyor neden benim olmuyor diye cok ağladıgım için.Şimdi bu yüzdendir saklamam .Hala içim rahat edemedi.Göğsümü gere gere hamileyim diyemedim kimselere.Eşim cok aşırı iyi niyetli biri .O hiç kötü düşünmez.Onu dizginliyorum şimdi cok sevinme hersey allahtan herseye hazır ol diye.Bende hiç kimsenin kötülüğünü isteyecek biri değilim ama geçmişteki hatalarımdan korkuyorum ne yalan.

Rabbim hepimizden raziolsun insallah canim.
Bak bundan bile kendine ders çıkarmanda önemli ki sen pişman olmuşsun ne güzel. Bu yaşadıklarımızın hepsi bir sınav Rabbim hayırla atlatmayi yavrularimiza kavuşmayı nasip etsin inşallah sağ sağlıklı.
Sende şimdi hem tövbe et canim hemde cokca dua et Rabbime. Ol deyince olduran birtek Rabbimizdir çünkü. Ben hep dua ettim "Sen ol dersen oluverir ol emrine muhtacim Rabbim" diye. Şükür nasip oldu.
Kalbini bozmadan duani eksik etmeden cumayi bekle inşallah Allahin izni ile güzel haberlerle geleceksin canim.

Öyle pişmanım.Çok tövbe ettim.Yine ediyorum.Rabbim ol derse olur bizim kaygılarımızda hepsi boş.
Herşey Allahtan .Yinede hakkımda hayırlısını diliyorum.
Dualarınızı esirgemeyin ne olur.

Öyle pişmanım.Çok tövbe ettim.Yine ediyorum.Rabbim ol derse olur bizim kaygılarımızda hepsi boş.
Herşey Allahtan .Yinede hakkımda hayırlısını diliyorum.
Dualarınızı esirgemeyin ne olur.
Rabbim kabul etsin, evladını sana bağışlasın inşallah canim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah dualarım seninle.

Bence farklı farklı doktorlara gitmeyin, her birinin her bir dediği kafanızı karıştıracak. Ben düşük tehlikesi geçirdim diye perinatoloji ye gidiyordum en son bana amniyosentez yapmak için saçma sapan şeyler dedi daha da doktorumdan başkasına gitmedim, internetten bile araştırmadım. İkinci gittiğiniz doktor çok patavatsızmış zaten, başkasına da gerek yok, ilkinden devam.. inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏼

Son düzenleme:
Kızlar bebek göründü ancak kalp atışı Yok.missed abortus yani kayıp. bebek iki hafta geride kalmış gelişimi Durmuş.Çarşamba günü kürtaj olacağım.yani geç döllenme en fazla bir hafta saptırırmış.Doktorlara güvenmek gerektiğini şimdi daha iyi anladım bebek görünmesi gerek diyorsa görünmeli kalp atışı diyorsa duyulmalı.Ötesi yok.Kısmet böyleymiş yapacak birşey yok .Allahın takdiri.İnşallah kürtajdan sonra yine hamile kalırım bu sefer kucağıma alırım.

Kızlar bebek göründü ancak kalp atışı Yok.missed abortus yani kayıp. bebek iki hafta geride kalmış gelişimi Durmuş.Çarşamba günü kürtaj olacağım.yani geç döllenme en fazla bir hafta saptırırmış.Doktorlara güvenmek gerektiğini şimdi daha iyi anladım bebek görünmesi gerek diyorsa görünmeli kalp atışı diyorsa duyulmalı.Ötesi yok.Kısmet böyleymiş yapacak birşey yok .Allahın takdiri.İnşallah kürtajdan sonra yine hamile kalırım bu sefer kucağıma alırım.
Canım cok üzüldüm başka bir doktora daha mı gitseydin acaba 😞

Canım cok üzüldüm başka bir doktora daha mı gitseydin acaba 😞
Dört ayrı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi. yapacak birşey yok .Kabullendim.Kan sulandırıcı iğne olduğum için çarşambaya kaldı kürtaj.Doktor korkma zehirlemez seni dedi.İlk defa kürtaj olucam onun da korkusu ayrı.

Dört ayrı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi. yapacak birşey yok .Kabullendim.Kan sulandırıcı iğne olduğum için çarşambaya kaldı kürtaj.Doktor korkma zehirlemez seni dedi.İlk defa kürtaj olucam onun da korkusu ayrı.
Hayirlisi boyleymis demek ki canim, düşüğün ayağı icerde olur derler peşi cabuk gelirmiş. Seninde yerine sağlıklı hayırlı bir gebelik olsun inşallah.

Canım benim de son adet tarihim 4 Şubat normalde şu an 9 haftalık olmam gerekiyor ama ultrasonda 6 7 haftalık civarı gözüküyor geçen hafta kalp atışını duyamamistik Bebek var fakat kalp atışı yok bu hafta gittim yine aynı şekilde gelişmiyor sağlıksız gebelik denildi haftaya yine gidicem alttan muayene etmemişti yine bakicak o da olmazsa bende kürtaj olucam benim ilk gebeligim tecrubesizim korkuyorum kurtajdan 😔

İnşallah en kısa zamanda daha sağlıklı hamileliğiniz olur,üzme kendini,çok geçmiş olsun..

Canım benim de son adet tarihim 4 Şubat normalde şu an 9 haftalık olmam gerekiyor ama ultrasonda 6 7 haftalık civarı gözüküyor geçen hafta kalp atışını duyamamistik Bebek var fakat kalp atışı yok bu hafta gittim yine aynı şekilde gelişmiyor sağlıksız gebelik denildi haftaya yine gidicem alttan muayene etmemişti yine bakicak o da olmazsa bende kürtaj olucam benim ilk gebeligim tecrubesizim korkuyorum kurtajdan 😔
Sizin içinde hayırlısı sağlıklısı neyse o olsun,belki kalp atışını duyarsınız,güzel haberlerini zi alırız inşallah.

Hepinizden Allah razı olsun ama sanmıyorum kızlar kese bozulmuş ve geride kalmış .Ben 9 haftalık hamileyim o 6,5 haftalıkta kalmış gelişmemiş Bebek’te kese de.. Napalım en azından kendim hamile kaldım buna çok sevindim

Back
X