• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolk Sac Kesesini Görüyormusunuz lütfen yardım =(

pinguu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
1.592
0
0
Kütahya
subat ayında kontrole gıttık kesemızın resmı bu sekılde mart sonunda bebegı gormek ve kalp atısı gormek ıcın cagırmıstı doktorumuz...

Ben daha sonradan ogrendım bu yolk sac denılen kese goruldugunde ıcerde bebegın olduguna daır en onemlı bulguymus suan cok endıselıyım ya bos gebelık yasıyorsam:gitme: doktor yolk sac kesesını gordum fılan gıbısınden hıcbısey soylemedı ben de bılmıyordum sormadım bu resımde yolk sac kesesi var mı acaba lutfen bu konuda bılgısı olan cevaplayabılır mı panik halındeyımmafoldumben

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/16/807.jpg

ama resimde çok uzak belii olmayo kese görünüyo sadece sen enn dogrusu doktorunu ara ve sorr yarın yada geç döllenmiştir eger dedigin gibiyse

doktora en son 17 gun once gıtmıstık bır dahakı kontrol ıcın bır haftamız daha var ben bunu yenı duydum ve panıge kapıldım bu resımdekı gıbı gorundu kesemız ve bır ay sonra gelın dedı doktor ay hıc bısey anlatmıyo soylemıyo... ınsan oraya gırınce sorcagını da unutuyor zaten... Gecen hafta hafıf lekelenmıstım aradım kac haftalık gebe oldugumu bıle unutmus bana soruyordu :S Offff arayıp yolk sac kesesını gormusmuydunuz desem hatırlamayacagına emınım

canım benim dur endişelenme bakalım..ben yolk kesesini kalp atışlarını gördüğümde görebildim ancak.
8inci haftadan sonraydı.senin öncelikle kesen var,hatta ben sanki 2.bir kucuk keese gördum sanki yolk kesesi olabilir mesela bu.yolk kesesi biraz daha ayrı oluyo keseden,sonra bu kese zamanla yokoluyo.cok erken yolk kesesi için ama sorun olduğunu düşünmüyorum.pıt pıt kalbini görmeye gittiğinde o diğer keseyyide görursun.Ama zaten o kese normal kese kadar net görunmuyoduki bende mesela...panik yapma,ama lekelenmelerini de ihmal etme,en ufak şüphende doktorunu aramaya cekinme.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

pinguucum suan 7 hafta 5 gunluk hamılesın 17 gun once muayeneye gıttıgıne gore adet gecıkmesınden hemen sonra gıtmıssın sanırım dimi?? canım o anda bellı olmazkı zaten cok yenıymıs ozaman. bak ben testle ogrendıgımde 4 hafta 5 gunluktu10 gun sonra gıttıgımızde doktora yolk kesesını grduk kalp atısı ıcın bır hafta daha bekledık. senınde sımdı olusmustur ama muayene haftayaymıs bıraz sık dişini içini ferah tut Allah hayırlısıyla bebegıne kavusmayı nasıp etsın.

bende yolk kesesini 9-10. haftada farkettim,daha once varmiydi bilmiyorum ama ilk ultrason goruntulerime baktim simdi hic belli degil,yani sanirim daha erken onu gorebilmen icin,telas etme.

kesen çok küçük tatlım.henüz çok erken kesen biraz daha büyüyünce yolk kesesini görürsün.benimde merak ettiğim yolk kesesini görüpte bebğini göremiyen kalp atışını duyamayan varmı.bende yolk kesesini gördüm ama bebişi ve kalp atışlarını duyamadık henüz.bende çok endişe içerisindeyim.böyle bişey başına gelen varmı acaba.?

henüz kesen küçük olduğu için göremiyorsun hele bi kalp atılarını duy o zaman çekilen ultrasonda fark edersin korkma hayırlı olsun :)

kızlar yardımınıza ihtiyacım var.. 6 haftalık bebişim, geçen hafta lekelenme ve az kanama olduğu için doktora gittim, keseyi gördük, ama lekelenmeler devam edince dün yine gittik.. kesenin etrafgı beyaz olmalıydı, değil dedi, ayrıca yolk kesesini göremedi, korkuyorum.. zaten daha kalp atışı yok, haftaya birdaha çağırdı.. progesterona devam ediyorum.. bizimki 3. tüp bebek denemesi sonucu gelen nazlı bir bebiş..çok bekletti bizi bebişimiz, ama ben korkuyorum, yolk neden gözükmedi ve etrafı neden siyah kesenin diye.. doktor şansımızın %50-50 olduğunu söyledi...

Bana doktorlar hiç yolk sac'dan bahsetmedi kontrollerimde,ilkinde keseyi gördük,sonraki kontrolde bebeği,sonra da kalp atışını.

dün sabah hcg için kan vermiştim 13423 olmuş iki gündür sabah bulantıları da başladı bugün doktora gidicem bana dua edin lütfen artık pozitif bişeyler duymak istiyorum :/

Bana doktorlar hiç yolk sac'dan bahsetmedi kontrollerimde,ilkinde keseyi gördük,sonraki kontrolde bebeği,sonra da kalp atışını.
Canım seni allah çıkarttı karşıma bende dün gittim bebeği gördük 2mm ama kalp atışını almadık normalmi bu beni endişelendirdi doktorlar kalp atışını almak lazım dedi bi doktor diğer doktorda daha oluşmamış kalp atımı dedi sende mi ilk bebeği sonra kalp atımını gördün umudumu yitirmiyim mi

Back