- 3 Nisan 2014
- 36.148
- 147.351
- 798
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Epilepsi teşhisi konuldu. Nobet gecirirken video çekilmişti doktor epilepsi dedi. En son ilaca direncli olabilir dendi. Beyin mr i kac kere cekildi. Yine cekilecek temiz çıkıyor. Omurilik hicbir doktor söylemedi ne icin acaba?
Teşekkür ederim biz her mr i cektiririz ama 3 ay sonraya atmaları cok kötü oluyor. Odada düşüp kalıyor mesela kafasını carpsa bi yere ne olacak? Nasil bekleyelim 3 ayi bizsadece beyinden kaynaklanan bir durum olmayabilir kaldı ki temiz çıkmış beyin mr ı..
yığılması bedenini taşıyamaması omurilikte yerleşmiş kistlerden olabilir diye dedim..
ama nöbet diyorsunuz teşhisde konulmuş bilemedim..
benim kuzenim senelerce bu şekilde yaşadı.. dünyanın ilacını kullandı beyin mr ı temiz çıktı aynı şekilde ama ona epilepsi diyen de olmadı. sizde teşhis var ama tedbir için omurilik mr isteyebilirsiniz.
Teşekkür ederim biz her mr i cektiririz ama 3 ay sonraya atmaları cok kötü oluyor. Odada düşüp kalıyor mesela kafasını carpsa bi yere ne olacak? Nasil bekleyelim 3 ayi biz
Kuzeninizde kist mi çıktı en son?
Cok teşekkür ederim. Universite hastanesine gidiyorlar su an. En cok bu doktordan verim alindi. Epilepsi nobetleei gitti ama degisik tarzda nobetler geldi bu sefer de. Tetkik surelerinin aylar sonraya verilmesi cok üzücü. Nefesi kesiliyor acile koşuluyor biz nasil bekleyelim 3 ayı?bu saydığınız semptomlar epilepsiye benziyor, benzer başka hastalıklar var narkolepsi falan gibi birden uyuma şeklinde ama nefes alamıyor diyorsunuz diyafram kasılması epilepsi gibi duruyor.
nöroloji uzmanlarının ilaç değişikliğine bağlı bir durum. ben olsam üniversite hastanesindeki bi profesöre görünürdüm. onlar daha çok vaka görmüş olduklarından daha uç bilgilere sahip oluyorlar.
umarım şifa bulur arkadaşınız çok geçmiş olsun.
evet kist çıktı..
bu şekilde yaşayacak ameliyat riskli imiş..
Cok teşekkür ederim. Universite hastanesine gidiyorlar su an. En cok bu doktordan verim alindi. Epilepsi nobetleei gitti ama degisik tarzda nobetler geldi bu sefer de. Tetkik surelerinin aylar sonraya verilmesi cok üzücü. Nefesi kesiliyor acile koşuluyor biz nasil bekleyelim 3 ayı?
Hic duymadık kaseyi. Sinavlara hazirlaniyordu mesela doktora diyoruz ki çalıştığı seyleri unutuyor nobetler allak bullak ediyor beyni doktor hala israr ediyordu 3 ay sonrasindaevet öyle ne yazık ki. özel radyoloji merkezleri var orada çabuk halledilebiliyor. ya da hastane personeli tanıdık bulursanız tanıdık sokarak daha çabuk yaptırabiliyor.
bir de genelde bölümlerde acil kaşesi oluyor, doktorun acil gördüklerine acil kaşesi vurunca daha çabuk oluyor vs. (her yerde olmayabilir bu)
Ozur dilerim burayi anlayamadım .Hastaneye videolu eeg icin yatması gerekiyor. En son yapılacak olan tedavi sekli o. Ama anlamıyor doktorlar bir de biz bi mr cekelim diyip 3 ay sonraya yolluyorlar. Bilmiyorlar ki o 3 ayda ne kadar yıpranıyor.
Epilepsinin psikolojik olmadığı soyleniyor ama panik atak tarzi yaşadığı sey psikolojikmis
En son nasıl farkedildi bu buyume durumu?omurilik mr i koyabilir mi teshisi?epilepsi psikolojik degil zaten tibbi bir rahatsizlik ama siz ilaclari kullandigi halde bir seye yaramiyor dediniz benim kuzenimde de bu omurilik boyun kisminda beyincikti yanlis hatirlamiyorsam o kisma dogru buyume yapmisti ve baski sonucu ordaki sikismadan bayilmalari oluyordu epilepsi sandilar falan baya doktor gezmisti en son farkedildi ve acil ameliyat dendi tehlikeli bir durumdu ameliyat oldu duzeldi. yani boyle bir durum da olabilir farkedilmeyebiliyor hemen her sey yapildiysa ve bir sey bulinamiyorsa psikolojik olabilir diye dedim cunku ergenlikte ve o donemde cok seyi kafalarina takarla hatta kontrol edemezler bir zaman sonra vucuda vurur o yuzden en son psikologa gitmesini onerdim.
En son nasıl farkedildi bu buyume durumu?omurilik mr i koyabilir mi teshisi?
Senelerdir kullaniyor epilepsi icin hap. Bitmedi nobetler. Kontrol altina alinamiyor. Profesör ameliyat olabilir dedi kesin olmamakla beraber. Ameliyatı araştırıyor risklerini öğrenince korkmaya başladı kalıcı hasarlar olabiliyomus beyinde.ketojenik diyeti deneyebilir. karbonhidrat tüketmicek.
ilaçlar belirli bir süre kullanmadan işe yaramıyor.
mr sonucuna göre ameliyata karar veriliyor.
epilepsi için böyle.
panik atan için psikiyatra gitmesi gerekebilir.
koyar diye tahmin ediyorum ama bir baska doktora daha gorunsun benim kuzenim de bir kac doktora gorundukten sonra cikti ortaya belki teshis ediliyorsa bile doktordan doktora fark var.
Senelerdir kullaniyor epilepsi icin hap. Bitmedi nobetler. Kontrol altina alinamiyor. Profesör ameliyat olabilir dedi kesin olmamakla beraber. Ameliyatı araştırıyor risklerini öğrenince korkmaya başladı kalıcı hasarlar olabiliyomus beyinde.
Farklı farklı doktorlara göründük devlet hastanelerinde hepsi epilepsi dedi.
Bize de direncli dendi en son. Cok teşekkür ederim. Sizinki de mi kontrol altına alınamadı ilaclarla? Bize ameliyat dendi size onerilmedi mi?bizim gittiğimiz doktor bu hastalığın ergenlikte çok sıkıntıya yol açtığını söylemişti.
ergenlikte direnç gösterirmiş. sabırlı olmaktan başka çaresi yok.
tetikleyen şeyler varsa onlardan uzak duracak. tv, bilgisayar, uykusuzluk, açlık, stres...
Evet ilac verildi eeg cekildi vs hap gecirmedi nöbetleri birkaç ay gittik sonrasında pahalı geldi devam edemedik sonra baska baska doktorlara gittik direnc gösterdiözele gittiniz mi hic ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?