3 Bin 772 Lira vuuuuuuu bu parayı Soma maden işçileri alamıyor, herhangi bir fabrikada çalışan işçide alamıyor, belki doktor, öğretmen alır, ki bildiğim kadarıyle öğretmenlerde 2bin küsür falan alıyordu, yoksulluk sınırı denilen bu parayı kim alıyor arkadaşyok yani zaten Türk-İş araştırmasına bakılırsa bu parayı alanda yoksul.
Ama hepimiz çok zenginiz değil mi, marka kıyafetlerimizi giyip pırlanta setlerimizi takıyor ve son model arabalarımızla siyah havyar, matsutake mantarı yemek için Uzakdoğu'ya gitmek üzere özel uçağımıza doğru yol alıyoruz, fantastik
Ben ayda bir estetik yaptırıp akşam yemeğine özel jetimnen Paris e gidiyorum
Ekmek bulamayanda simit yesin zati
Şaka bir yana fazla iyi niyetlisin
Öğretmen maaşları 2500 -2800 arası bişey sanırsam.
Bu 3.772 lirayı kamuda alan doktor,doçent, profösörler , birde üst düzey bürokratlar.
Düz memur 2000, avukat 3000, mühendiste 3200 civarı alıyor.
Hepside yoksulluk sınırının altında anlayacağın.
Işin dahada vahim tarafı özel sektörde bunuda bulamıyor ki insanlar , herkes kamuya girmeye çalışıyor.
Ben ayda bir estetik yaptırıp akşam yemeğine özel jetimnen Paris e gidiyorum
Bu 3.772 lirayı kamuda alan doktor,doçent, profösörler , birde üst düzey bürokratlar.
Işin dahada vahim tarafı özel sektörde bunuda bulamıyor ki insanlar , herkes kamuya girmeye çalışıyor.
Her türlü yoksuluz,bari garantili olsun.
Bu konuyu defalarca anlattim bu forumda ama anlasilmamakta israr ediliyor sanki:)
Yoksulluk sinirinin yükselmesi iyi birseydir.
Zira ülkedeki insanlarin gelirlerinin arttigini gösterir.
Su yaziyi paylasarak anlatayim.
"Yaşanılan ülkede ortalama net maaşın yüzde 60’ından az geliri olanlar yoksul sayılıyor. Bu kriter göz önünde bulundurulduğunda en düşük yoksulluk sınırı 158 Euro ile Romanya’da bulunuyor. Bu sınır Bulgaristan’da 233, Polonya’da ise 325 Euro.
Yoksulluk sınırının en üst düzeyde olduğu yer ise, 1375 Euro ile Luxemburg. Almanya’da ise aylık net 833 Euro’dan az geliri olanlar resmi yoksul kategorisine giriyor."
Yani bir ülke ne kadar fakir ise yoksulluk siniri o kadar düsük olur.
Ülke zenginlestikce yoksulluk siniri artar.
Aclik siniri icinde ayni sey gecerlidir.
Türkiye de yoksulluk ve aclik siniri artiyorsa sevinmelisiniz zira Almanya da bu sene yoksulluk siniri yine düstü.
Sorun yoksulluk sinirinin yükselmesi degil, dedigim gibi bu iyi birseydir.
Tüm dünyadaki asil sorun gelir dagilimindaki dengesizliktir.
Bence asil üzerinde durulmasi gereken ve tepki verilmesi gereken budur, zira zenginlerin gözü doymuyor!
Paylastigim yazinin tamamini okumak isteyenler icin link.
http://www.yenihayat.de/politika/ab%E2%80%99nin-sefaleti
Araştırmanın sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 158 lira 9 kuruş, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu di
Her türlü yoksuluz,bari garantili olsun.
Ciğerim kamu diyorsunuz da, o da performansa bağlamayacak mı işi? Ne kadar ekmek o kadar köfte
Tıp fakültesinde asistan formatında yaşıyorum o parayı alamıyorum....aile hekimleri para alır onların ücretlerini dünya bankası ödüyor. İki sene sonra onların ücretleri kesilecek. Sağlık tamamen özelleştiğinde taşeron işçi olarak asgari ücrete çalıştırırlar onları daBen ayda bir estetik yaptırıp akşam yemeğine özel jetimnen Paris e gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?