• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoksa siz de mi benim gibi mamaları döküyodunuz......

rkyogn

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
1.377
11
318
Diğer
belki bi çogunuz bu anlatacağımı biliyorsunuzdur ama ben yeni duydum ve benim gibi yapanlara anlatmak istedim ..
arkadaşlar geçen haftasonu almanyadan abimler geldi 6 aylık bir kızları var aslında 2. çocukları ve yengem göüsünde kitle olduğu için emziremedi iki yeğenimi de ...
ben de oğlumu mamayla besliyorum geçen pazartesi ben yine yaptım efeye mamayı 20 ml kadar içti devamını içmedi ben tabi yine söylendim off yine içmedi bu mamad gitti araya diye...yengem de şaşırdı niye araya gidecekki dedi e noolcak içmezse 1 saat içinde dökülüyoya dedim aa sen delimisin dedi koy dolaba hemen sonra benmari usulü ısıt ver bize almanyada doğumdan sonra kutu kutu mama bez falan verirler ve mamanın nasıl yapılacağını nasıl saklanacağını anlatırlar size söylemedilermi dedi yok dedim mamayı tarif eden yok ama kutularında asla bekletmeyin her seferinde taze yapın ve asla ısıtıp geri vermeyin yazıyo dedim ama çok da şaşırdım ooo dedi desene tüm parayı mamaya veriyosunuz bizde asla böyle olmaz dedi 2 çocuğunu da böyle büyütmüş biri olarak ki yengem bu konularda çok bilgilidir aynı zamanda almanyada ambulans hemşiresi çyle cahil cühela bişey olsa itibar etmezdim ama dediği gibi yapıyorum 1 haftadır o da öyle yapıyo baktım şükür ne onun kızında ne de efede bi problem yok ...efe sağolsun mamayı bazen olur iyi içer bazen çok az i.çer aman içmiyo az yapayım derim bakarım yaptığım kadarını içer ve daha da olsa içecek ama tekrardan yapsam bu sefer de keyfi geçer içmez hoop çöpe bıkmıştım doğrusu ama kurtuldum artık...haa bu arada mamayı ilk yaptınız bebeğiniz içmedi o zaman dolaba koyun ama sonra çıkarıp ısıtılmış mamayı tekrar koymuyosunuz o olmuyomuş 2.kere ısıtmak yok yani işte o zaman dökülüyo...
demekki bu da bi çeşit ürünü sattırma yöntemiymiş bana eski yaptığım şekilde mama dayanmıyodu...

ama ben de hep dmktüm.üzerinde öyle yzıyor ve bütün sitelerde de böyle yaxıyor.keşke öyle olsa ama ben yapamam herhalde gene de

evet mama yapıldıktan sonra 1 saat içinde dolaba konursa 1 gün bozulmadan durabiliyor...
ama ben hep kalan mamaların içine 1 çay kaşığı yoğurt katıp sarıp sarmalayıp yoğurt mayalardım...

evet mama yapıldıktan sonra 1 saat içinde dolaba konursa 1 gün bozulmadan durabiliyor...
ama ben hep kalan mamaların içine 1 çay kaşığı yoğurt katıp sarıp sarmalayıp yoğurt mayalardım...

ben büyük oğlumu emzirdim 2 yaşına kadar ve sütüm azaldığında dahi mama vermedim ama malesef efe 4 aydan sonra emmedi ve mama vermek zorunda kaldım yoğurt yapmak hiç aklıma gelmemişti bu da iyi bir fikirmiş...ama 1 hafta oldu ben yapıyorum şükür bi sorun yok ...

Tesekkurler canim paylastigin icin, eger mamaya ihtiyac duyarsam ben de yaparim oyle. Mama firmalarini bos yere zengin etmenin ne alemi var ki? Anne sutunu bile dolaba koyup isitip verebiliyoruz ki organik sey daha bozulmaya musait. Bence gonul rahatligiyla da yap. Yogurt da iyi fikir.

amanınnn ben seni şimdi tanıdım sen ne ara doğurdun da bu kadar büyüttün maşallah cnm sana...
ben ö.g. dnys dan maibeyaz... gerçi çok uzun zaman oldu görüşmeyeli hatırlar mısın bilmem...
edaca dimi senin ordaki adın...

Tesekkurler canim paylastigin icin, eger mamaya ihtiyac duyarsam ben de yaparim oyle. Mama firmalarini bos yere zengin etmenin ne alemi var ki? Anne sutunu bile dolaba koyup isitip verebiliyoruz ki organik sey daha bozulmaya musait. Bence gonul rahatligiyla da yap. Yogurt da iyi fikir.
canım ne doğru bi bakış açısı aslında anne sütü bile ısıtılıyo dogruya...almanyada adamlar mamaydı bezdi bedava veriyo zaten para gaileleri yok o yüzden de açıkca söylüyolar...

amanınnn ben seni şimdi tanıdım sen ne ara doğurdun da bu kadar büyüttün maşallah cnm sana...
ben ö.g. dnys dan maibeyaz... gerçi çok uzun zaman oldu görüşmeyeli hatırlar mısın bilmem...
edaca dimi senin ordaki adın...
evet canım :16:hatırladım evet artık girmiyorum oraya ...valla 9 ay oldu bile canım zaman nasıl da geçiyo dimi...

Back
X