Yoksa ben bir hayvan sever değil miyim ?

berkino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2017
43
31
Merhaba arkadaşlar, ne yapsam bilemedim kedi sevicilerden çözüm bekliyorum :)

7 katlı bir apartmanın 6.ncı katında oturuyorum bir katta 4 daire var. 2 yıllık evliyim, evlendiğimden beri burada oturuyorum

Karşı komşum evinde kedi besleyen bir kadın, gerçi genç kızları var onlar besliyor ama ben de kedi delisi biri olduğum için bu durum benim gerçekten çok hoşuma gitti, hatta eşime, tanışırsak onlarla, ben kediyi ara sıra eve alırım şimdiden söyleyeyim diye anlaşma bile yapmıştım. Amma velakin olaylar hiç de istediğim gibi gitmedi. Kadınla bir türlü anlaşamadım, psikolojik sorunları olduğunu fark etmem yaklaşık iki yılımı aldı.

Ben zaten çalışan biri olduğum için sabah gidip akşam geliyorum. Sabaları eşini uğurlarken görüyordum, e haliyle selam verip günaydın diyorsunuz kocası günaydın derdi ama kadın asla cevap vermezdi, haliyle bende bir yerden sonra selamı kestim. Hatta çeyizimi ilk götürdüğümüz de kedi evden kaçıp bizim kapıya doğru koşmuştu tam eğilip kucağıma alacaktım ki kediyi eve sokmuştu. Kayınvalidem uyarmıştı aslında normal biri değil diye, yinede ön yargılı olmamak için yakınlık kurmaya çalıştım ama olmadı.

İki yıl boyunca tek diyaloğumuz ; benim günaydın deyip onun selam vermeyip kapıyı yüzüme çarpmasından öteye geçti maalesef çünkü karakolluk olduk bambaşka bir mevzudan ve haklıydık ki haklıda çıktık.

Neyse hayvan severlik mevzusuna gelirsek, Şimdi bu kadın evinde kedi besliyor dedim ya eyvallah gönülden tebrik ediyorum ama sitemizin bahçesinde birkaç tane kedi daha var ki sitemizin bahçesi gerçekten çok büyük ve güzeldir. Bu kadın dışarıdaki kedileri de besliyor ama nerede biliyor musunuz 6. Kattaki dairesinin kapısın da . Bunu da gönülden tebrik ediyorum ama o kedi karşı kapıda yemek yedikten sonra gelip benim kapımın önüne pisliyor :KK70: yediği yere pislemez kediler temiz hayvanlardır bilen bilir. Sonra dışarıdaki terliklerimiz de bir güzel tırmalıyor bu da yemekten sonra keyif olsa gerek:KK70: Sürekli gelip o kattaki herkesin çöpünü karıştırıyor, torbalar yırtık çöpler her yerde.

Ben çantamda mümkün olduğunca kedi köpek mamaları taşırım, evime giren hiçbir canlıya mümkün olduğunca zarar vermeden dışarı çıkarmaya çalışırım, bekarlıkta iki yıl kedi besledim evimde sonra yine bekarken bir sürü yavru kedi, köpek beslerdik müstakil evimizin bahçesinde, hala çok istiyorum evimde kedim olsun ama eşim istemiyor ve bütün gün işteyim.

Neyse Bir ara konuşmaya çalıştım; Bak besliyorsun iyi güzel dedim ama burası apartman ya evinde besle ya da bahçede – hatta bahçede beraber klübe yapalım demek isterdim,diyemedim - Sürekli buraya pisliyorlar kötü koku oluyor dedim,panikledi önce, Ben kedi falan beslemiyorum diye inkar etti , bir kaç saniye sonra o hamile kedi hamile!! Sende hiç vicdan yok mu ben vicdan iman sahibiyim dedi beslerim tabi dedi, iyi de dedim ben sana besleme demiyorum ki usulü var yeri var ona göre yap diyorum dedim, senle uğraşamam ben dedi kapıyı suratıma kapattı kadın :KK70: Korktu benden çünkü yukarıda da bahsettiğim karakol mevzusunda ki haklı çıkmıştık bizden bayağı papara yemişlerdi . Yönetime şikayet edebilirim, ama cidden vicdanım el vermiyor. Bazen kedinin sesini duyuyorum gelip kapısında miyavlıyor oda mamasını suyunu veriyor tatlı tatlı yiyor bende delikten izliyorum :KK70: kıskanıyorum galiba :)

Kediyi, bahçe de mamaya alıştırsam diyorum , akşam 7 buçuk gibi eve geliyorum yemek falan derken vaktim kalmıyor ki o kapısında beslemeye devam ettikçe bahçeye alışması imkansız gibi.Çöpleri kovayla kapıya koyayım dedim artık, bu seferde kovayı deviriyor.
Çok uzun oldu özür dilerim ama açıklayıcı olsun istedim.
Çözüm bulamıyorum.

kedileri 6.katta kapının önünde beslemek nedir ya hu bahçede beslemek dururken zaten o hayvanciklarin yeri kapalı kutu gibi evlerde olmamalı orası da ayrı mevzu

af edersiniz ama bu hayvanseverlik değil bazı şeylerin b.....unu çıkarmak

apartman içinde kapı önünde kedi beslenmez. bu hayvanseverlik değil. yalnız siz şikayet etseniz kediler toplanıp telef edilecek muhtemelen.

Bence haklisiniz. Zaten hayvanlar icin de kötü degil mi bu durum? Benim hayvanlarla bir ilgim yok ama mis gibi disarda acik alanda beslenmek varken niye apartmanda beslensinler ki? Her işin bir yolu yordami var. Biz de her bulduğumuz yesil alanda mangal yakmamaliyiz mesela. Bu onun gibi bir sey bence.
Siz disarda bir yerde hem kulube yapip hem de kedileri duzenli olarak orada beslerseniz, sanirim onlar da yukari çıkmazlar diye düşünüyorum, komsu laftan anlamiyorsa.

Siz kapınızın önüne kedi kumu koyun. Maalesef ekstra iş çıkıcak size de ama en azından gelip kuma yaparlar. Bahçeye alıştırmayı deneyebilrsiniz ama mutlaka 6. Kata çıkmaya devam edecekler. Hiç bir hayvan ekstra yemeğe hayır demez Çöplerinizi de dışarı koymak yerine anlık çıkarıp atabilirsiniz. Hayvan sever olmamanızla alakası yok basit hijyen kuralları bunlar, haklısınıx sonuçta. Hanımefendi yanlış yapmış, dışarıda beslemeleri gerekirdi.

Ya da site olarak bir kedi evi inşaa edebilirsiniz. Hem hayvancıklar kışın sıcak sıcak yuvalarında oturur herkes de yemeğini oraya koyar.

Allah vere de bir cani çıkıp kedicikler apartmana giriyor diye zarar vermese.

Siz kapınızın önüne kedi kumu koyun. Maalesef ekstra iş çıkıcak size de ama en azından gelip kuma yaparlar. Bahçeye alıştırmayı deneyebilrsiniz ama mutlaka 6. Kata çıkmaya devam edecekler. Hiç bir hayvan ekstra yemeğe hayır demez Çöplerinizi de dışarı koymak yerine anlık çıkarıp atabilirsiniz. Hayvan sever olmamanızla alakası yok basit hijyen kuralları bunlar, haklısınıx sonuçta. Hanımefendi yanlış yapmış, dışarıda beslemeleri gerekirdi.

Ya da site olarak bir kedi evi inşaa edebilirsiniz. Hem hayvancıklar kışın sıcak sıcak yuvalarında oturur herkes de yemeğini oraya koyar.

Allah vere de bir cani çıkıp kedicikler apartmana giriyor diye zarar vermese.

Çöpleri anlık koymam imkansız kapıcı sadece sabah saatlerinde alıyor bende işe giderken bırakıyorum kapıya, kum da çok kokar, ama aşağıya bir kedi evi yapmak benimde aklıma gelmedi değil sadece vakit bulamıyorum gerçekten çok yoğun calışıyorum, yorgun geliyorum eve ilk fırsatta malzemeleri alıp denicem.

Komsudan once siz apartman girisinde hayvanlari doyursaniz tok kedi o kadar kati cikmaz diye dusunuyorum.
Hatta bazi belediyelerin mama otomatlari var onlardan talep etseniz.

Bahçeye kedi evide yapsaniz kadın apt içinde alistirdigindan işiniz zor... İmza toplayıp kadını sikayet edin yönetim ihtar çeksin bence

bence kapının önüne kum falan koymayın 4 dairelik bir kattan bahsediyoruz elbette kakadan kokudan vs rahatsiz olanlar olur ve iyi niyetiniz yanlış anlaşılır

merdivenlerde apartman içinde kedi beslenmez zaten

bir hafta sonu bahçeye kedi evi yapmak en mantıklısı

yöneticiye durumu bildirin bence o uyarsın olmadı kocasına söyleyin..

hem aynı kattaki diğer 2komşu da bundan rahatsız değil mi?

nerde görülmüş 6.katta kedi beslemek bahçe gibi müsait bi alan varken?

Kedi Nasıl öğrenmiş 6. katı

Acaba o komşunun gelini mi

Hamile demiş ya onun kedisinin çocuğu mu dedim zira kadın kediyi 6. kata getirip besleyip de Nasıl alıştırmış ki

İşte böyle her işin B..unu çıkaranlar yüzünden hayvanseverlerin adı cani oluyor bazen.
Apartman içinde o hayvancıkların ne işi var,ya evine al ya bahçede takılsınlar.
Şikayet etsen toplayıp barınağa götürürler ki çok kötü barınakların hali,etmesen pislikten kokudan durulmaz
Diğer arkadaşların belirttiği gibi bahçeye kedi evi yapmak ve mama otomatı istemek en mantıklısı gibi.

Aynı yer de sürekli mama olursa kediler oraya alışır mama arama ihtiyaçları kalmaz die düşünüyorum

Hayvanseverlikle alakası Yok ben olsam kadına bir ayar verirdim .

Sanırım herkesin dediği en iyisi Kedi evi yapmak ilk fırsatta yapıcam.
Bu arada altıncı kata nasıl çıktığı konusunda pek bir fikrim yok ama sanırım yangın merdiveni açık kaldıkça geliyor.
Yan komşumla bu konuda hiç konuşmadım, bu tür konularda detaylı düşünebilecek biri değil yönetime şikayet eder diye bu olayı kendimce sessiz sessiz halletmek istiyorum.

Kedi Nasıl öğrenmiş 6. katı

Acaba o komşunun gelini mi

Hamile demiş ya onun kedisinin çocuğu mu dedim zira kadın kediyi 6. kata getirip besleyip de Nasıl alıştırmış ki
Hiç bu açıdan düşünmemiştim bilemiyorum olabilir de tabi eğer öyleyse ilerde minik misafilerimiz de olacak demektir. :)

Hayvanseverlikle alakası Yok ben olsam kadına bir ayar verirdim .
İnanın kadına bambaşka bir mevzudan fazlasıyla ayar verdim, olayı büyütmek istemiyorum çünkü eşimin karşı tarafa vereceği tepkiden çok korkuyorum ki zira eşimin en güzel günlerinden birini kabusa çevirmiş bir aile. Ben en iyisi kedi evi yapayım bahçeye.

X