Bebek Beslenmesi yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben hala başlamadım ama görümcem hem devam sütünden hem hazır sütten mayalıyor bebeği için.devam sütünden yaptığını kızı pek beğenmiyormuş.

devam sütü markalrı var mı hangılerı .. bende az önce elma püresi verdım 4 ayı geçti deneyelim dedik aldı bırakmadı bir türlü.... şimdide hiç su vermemiştik biraz vercez püre yakarsa midesini diye.. ya çok korkuyorum nasıl olacak ya şu ek gıda geçiiş faln

aptamilin devam sütüyle yapıyor.ben bu ay meyve püresi düşünmüyorum.sadece meyve suyu elma havuç ve kaysı suyu vereceğim 2 hafta.5.aya geçtiğimizde meyve püresi ve yoğurt.geçen gün sadece 1 kaşık aptamilin sütlü pirinçli mamasını denedim oğlum maşallah yemek istedi korktum vermedim fazla.yarın doktora gidecez inşallah,ben bir menü alırsam doktordan seninle paylaşırım canım oğlum 4.5aylık seninki de 4.5 felandı sanırım.ben internette her gün araştırıyorum ek gıda konusunu,işimiz zor gibi...

ben yörsanın sütüyle mayalıyorum.kavanoz mamaları varya o küçük kavanozlara.tadı güzel oluyor,bebeğim severek yiyor.biraz sıcak mayalayıp önce gazeteyle, üzerinede küçük mutfak havlusuyla sarıp koyuyorum kalorifer peteğinin üstüne.sabaha kadar orda duruyor.daha sonra buz dolabına.çok güzel katı oluyor

günlük olması lazım yoğurtun,ben sabahtan mayalıyorum pastörizeylede köyden aldığım sütlede mayalıyorum 4 5 saat içinde peteğin üzerinde tutuyor.100 ml süte 1 çaykaşığı maya,kapağını kapayorum minicik kavanozda mutfak bezine sarıyorum harika oluyor

4 aylık çocuk elma püresin yutamaz canım o daha yutmayı bilmiyor eziyet etme yavruya suyunu ver sadece bende 6 aylıkken denemiştim elma püresini yutamamıştı öğür öğür bir hal olduyumdu kuz

ben kızıma hazır sütten mayalardım geçen sene. sadece onu yerdi.

pastörize günlük sütler var cam şişede.ben baştan bebişe diye başladım şimdi hazır yoğurt almıyoruz,hepimize ondan mayalıyorum.

arkadaşlar ben keçi sütünden mayalardım hergün 1 su bardağı şimdi bebeğim 12 aylık küçük tencerede mayalıyorum artık ...keçi sütünü marketlerde bulabilirsiniz...

Meyve meyve suyu veren anneler,
Ek gıdalara tatlı yiyeceklerden başlamayın diyorlar. Yoğurt sebze ve daha sonra tatlılar... Önce tatlıyı alan bebeklerin sonradan diğerlerini alması zorlaşırmış.
Gerçi bebeklerle ilgili birsürü görüş var , yazmak istedim. Yine de siz bilirsiniz tabi.

kızlar bu hafta içi vercem yoğurt ama kararsız kaldım ben sadece anne sütü veriyorum kızııma şükür şimdiye kadar yetti. şimdi yoğurt için devam sütü mü alayım yoksa gerek yok mu pastörize yeterli mi devam sütü mü mntıklı mı yoksa saçma mı olur yoğurt için sırf . bide sulu oluyor diorlar pastörizeye göre .. pastörizede pınarınki daha mı ii olur yoksa danone mi.. alırken yağlı yağsız bakmak gerek mi

Ben keçi sütü dışında her türlü sütten , mamadan vs.den mayalamayı deneyen birisi olarak ve birçok doktorun görüşünü de alarak, normal uht uzun ömürlü pastörize sütlerden mayalayın derim. Ben genelde bimden dost süt alıyorum küçük 200 ml olanlardan. Hergün ondan mayalıyorum küçük mama kavanozlarından 2 tanesine ayrı ayrı. Gün içinde yediriyorum. Hem artık olmamış oluyor.
Bu arada bebeğiniz sadece anne sütü alıyorsa ve yeterliyse 4,5 aylıkken yoğurda başlamayın derim. 5 aylıktan itibaren meyve suları ile yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Önce 1 kaşık sonraki gün 2-3 kaşık derken bu şekilde artırın 1 fincana çıkarın. Bir meyve bitirince diğerine başlayabilirsiniz. Böyle teker teker denerseniz besin alerjisi olup olmadığını , neye duyarlı olduğunu anlarsınız. Sonra zaten 6 aylıktan itibaren de herşeyden denemiş olarak tüm yiyeceklere yavaş yavaş alıştırırsınız. Meyve suyu, meyve püreleri, yoğurt, sebze püresi sırasıyla bu şekilde başlayın derim. Ben öyle yaptım, hepsine de zamanla alıştı.

Kızım 12 aylık olana kdr ben Pınar'ın 6-12 devam sütüyle yaptım hep yoğurdunu. Ek gıdaya ilk geçtiğimide hiçbişe yemez bi yoğurt yerdi. Devam sütüyle biraz tatlımsı oluyo heralde yoğurt. Şimdi de aptamil ya da pınar 1 yaş devam sütüyle yapıyorum..

arkadaşlar dün mamalar hakkında bır yazı okudum ve su anda dunya para verdıgımız aptamılde bıle gdolu katkılar var...soya lesıtını denılıyor..dun gece uyku uyuyamadım..bır de bu mamalarla yoğurt yapmayın sakın..ben köyde öğretmenlik yapıyorum köylülerden inek sütü alıp öle mayalıyorum yogurdunu cok da sevıyor...bazen meyvelı verıyorum..hazır sutle yada mamayla yapmayın işlenmiş ürünler oldugu ıcın..dr um da dedi..doğalıyla yap dedi..mamayla yoğurda o da karsı..dedıgınız gıbı keçi sutu de olur...afıyet olsun kuzulara...

canım mamayla yapıcağına inek sütüyle yap daha iyi..dr bizzat söledi..biraz gelenekçi olmalıyız..annelerimiz hep öle yapmışlar...mamayla yoğurt yeni icad ve tamamıyle ticari...ben öle düşünüyorum..paketlenmiş her üründe dünya kadar katkı maddesi varmış..ben dün okudum çok korktum acıkcası..açık süt bulamıyorsan günlük cam şişedeki sütlerden al..en kötüsü pınarın 6-12 aylık devam sutuyle yap derim..nacizane fikrim bu

4 aylık çocuk elma püresin yutamaz canım o daha yutmayı bilmiyor eziyet etme yavruya suyunu ver sadece bende 6 aylıkken denemiştim elma püresini yutamamıştı öğür öğür bir hal olduyumdu kuz

canım enim oğlum elma püresiyle başladı çok da güzel yutu ..püreyle başlanırsa yutkunma ve çiğneme becerılerı gelışıyor bebegım altı aylık ve dişsiz oldugu halde bır guzel çiğniyor verdıklerımı...daha sonrasında çok kişi taneli gıdada zorlanabılıyo

cnm dogal sut bulmam zor benim bu yuzden en faydalısı hangıısı olur diye dusunuorum kı eşim hazır sütten de mayalamanın bir farkı olmadıgını dusunuor ama pınarın davam sutune bakcam belkı daha ii olur o .. bilmiyorum ya çok zormuş cidden eskiden daha kolaydı herhalde çocuk bakmak

hiç anne sütüyle yoğurt yapmayı deneyeniniz oldu mu?

4,5 aylık kızım var sütümde yeterli, 6 aya kadar ek gıda vermek istemiyordum ama bizimki pek hevesli, ben elma yerken bi tattırdım sürekli yediğime bakıp mızmızlanıyo benim yememi izliyo şapırdata şapırtada, acaba versem mi diye düşünmeye başladım.

geçenlerde milupadan hediye olarak deneme maması ve beslenmeyle ilgili kitapçıklar gelmiş orada yogurt yaparken anne sütü veya devam sütü kullanabilirsiniz yazıyordu, bazı mamaları yaparken de içine katıyorsun, merak ettim deneyen var mı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…