Bebek Beslenmesi yoğurt yapmak için hangi çeşit mamayı alıcam bilmiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
arkadaşlar doktor biberon mamasıyla yoğurt yap dedi.biberon mamasına biraz yoğurt ekleyip mayala dedi. o an doktora hangi mama diye sormadım nasıl olsa marketlerde vardır diye. ama dün markete gittim ve aklım çok karıştı.birsürü çeşit var. biberon maması dediği devam sütü mü sizce.hep devam sütü yazıyor hiç biberon maması yazmıyor üstlerinde. herhalde devam sütüdür diye ap......il markanın 1 ve 2 numarasına baktım.1 numara için 0-6 ay yazıyordu .oğlum 6. ayın içinde diye ben de 1 no aldım. ama aynı markada iki çeşit 1 numara var. birinde immunofortis diyor diğerinde fos gos(yanlış yazmış olabilirim) karışımı diyor.sizce hangisi?yanlış aldıysam değiştireyim.

Son düzenleme:
immunofortis artı bağşıklık güçlendiricili olan mayalamada hangisi olur bilmiyorum ama mama olarak onu tavsiye edebilirim

Sütüm ikizlerime yetmediği için hep aptamil kullandım. İmmunofortis bağışıklık sistemini güçlendirici, onu da kullandım FOS/GOS karışımını da. Hangisini bulursam onu aldım mecburen. Ama takıldığım nokta bazı doktorlar yoğurdu niye biberon mamasıyla yaptırırlar hiç anlamıyorum. Bizim doktorumuz günlük sütle mayala daha iyi demişti hep öyle yaptım. 1 yaşından önce inek sütü vermiyorlar ama bu yoğurt için geçerli değilmiş. Yoğurt fermante olduğu için verilebilirmiş. Cam şişede günlük sütler var değişik markaların, hep onlardan aldım ve mayaladım yoğurdu hiç de sıkıntı olmadı. 1 yaşından itibaren de yine cam şişedeki günlük sütlerden içiriyorum halen.

evet biberon maması ile devam sütü aynı şey. Kutuların üstünde eskiden mama yazıyormuş ama artık deam sütü yazıyor. Doktorlar ağız alışkanlığı olarak mama diyor. Dediğim gibi mama ile yoğurt mayalamadım hiç. Mamayı hazırlarken mutlaka kaynamış hazır su kullanmalısın. Üzerinde yazan ölçülere göre örneğin 60cc suyun içine 2 ölçek, 90cc suya 3 ölçek şeklinde (aptamilin ölçüleri böyle, diğer markalarda değişebiliyor) mamayı biberonda hazırlıyorsun. Çalkalıyorsun toz mama sıcak suyun içinde iyice erimeli. Yoğurt yapmak için de herhalde mama ılık olunca azıcık yoğurt koyup karıştırıp, üstünü sararak dinlendirmek gerekiyordur. Yapmadığım için pek bilgim yok ama biraz cıvık oluyormuş diye duymuştum. Hep günlük pastörize inek sütü ile yaptım hiç de sıkıntı olmadı.

Son düzenleme:
devam sütü faklı kızlar.ben 3 aylıkten beri mama kullanıyorum.ilk altı ay sadece 1 nolu mama verilir.6.aydan sonra devam sütü.6.ayda ek gıda da verildiği için 2 nolu mama devam sütü diye geçer.bir de niye mamayla yapıyorsunki.ben yoğurda başladığımızdan beri ve hala pınarın 6-12 aylık bebkler için olan pastörize bebek sütünü kullanıyorum.mamadan daha iyi bence.

devam sütü faklı kızlar.ben 3 aylıkten beri mama kullanıyorum.ilk altı ay sadece 1 nolu mama verilir.6.aydan sonra devam sütü.6.ayda ek gıda da verildiği için 2 nolu mama devam sütü diye geçer.bir de niye mamayla yapıyorsunki.ben yoğurda başladığımızdan beri ve hala pınarın 6-12 aylık bebkler için olan pastörize bebek sütünü kullanıyorum.mamadan daha iyi bence.

Aptamilin 0-3 ay arası kullanılan kutusunda eskiden mama yazıyormuş şimdi "bebek sütü" yazıyor. 6 aydan sonraki kutular "devam sütü"
zaten mama yazan bir kutu yok artık. Dolayısıyla doktorların biberon maması ile yap demelerinden kasıt 6+ ay (2 ve 3 numara) devam sütleridir. Aynı şeydir.

bebeğin 6 aylıksa 2 numaralı devam sütüyle yoğurt yapmalısın.bahsettiğin 2 çeşit maması var dediğin devam sütleride aynı sadece fos-gos yazan eski ambalaj diğer bahsettiğinde yeni ambalaj.içerik aynı..
gelelim yoğurt tarifine;
90ml kaynamış ılık suya 6 ölçek devam sütü ekle iyice çalkala ve 3 çay kaşığı yoğurt ekle iyice karıştır ve 1gün sonrA yoğurdun hazır...
90ml suya 3 ölçek devam sütü ekleyip yoğurt yaparsan biraz cıvık oluyor bu benim tarif ettiğim gibi yaparsan biraz daha kıvamlı oluyor

Son düzenleme:
bebeğin 6 aylıksa 2 numaralı devam sütüyle yoğurt yapmalısın.bahsettiğin 2 çeşit maması var dediğin devam sütleride aynı sadece fos-gos yazan eski ambalaj diğer bahsettiğinde yeni ambalaj.içerik aynı..
gelelim yoğurt tarifine;
90ml kaynamış ılık suya 6 ölçek devam sütü ekle iyice çalkala ve 3 çay kaşığı yoğurt ekle iyice karıştır ve 1gün sonrA yoğurdun hazır...
90ml suya 3 ölçek devam sütü ekleyip yoğurt yaparsan biraz cıvık oluyor bu benim tarif ettiğim gibi yaparsan biraz daha kıvamlı oluyor

yahu arkadaşlar bu doktorlar kafayı yemiş siz yemeyin bari. mamaya yoğurt mu yapılır. bebeğiniz 6 ayı geçmişse normal yoğrdu verebilirsiniz. benim bebeğim 6 ayını doldursun direk geçicem inek sütüne yoğurda.

bana da devam sutunden mama yapmak pek ıyı fıkır gıbı gelmıyor zaten doktorumuz da ole bısey demedı sadece gunluk mayala yogurdunu dedı.bende cam sısedekı sutlerden gunluk sutlerden kucuk kavanozlara mayalıyorum acınca da ıkı gun ıcınde verıyorum ve kızımın da en cok sevdıgı yıyecek yogurt sorun olmadı yanı.

bana da devam sutunden mama yapmak pek ıyı fıkır gıbı gelmıyor zaten doktorumuz da ole bısey demedı sadece gunluk mayala yogurdunu dedı.bende cam sısedekı sutlerden gunluk sutlerden kucuk kavanozlara mayalıyorum acınca da ıkı gun ıcınde verıyorum ve kızımın da en cok sevdıgı yıyecek yogurt sorun olmadı yanı.

dün doktora gıttık, 5. ayımız bıttı ve kılosu fazlasıyla fazlacana oldugundan normal besınlerıne gecın artık dedı.. yogurdu da mamayla yapmamı soyledı.. ben de o pis kimyasalı bebegıme vermedım hıc vermıcem de deyınce kadın o zaman ananen usul çalış sen, bır sey olacagını sanmıyorum dedı.. ben 5 ay dişimi tırnagıma katıp işe gıttıgımde bıle cocuga mama vermıım, sutumu sagıp sagıp getıreyım, ha neymış yogurt mamayla yapılacakmış.. oldu canım!! en guzelı sek gunluk sut alınacak 30 cc sute 2 çay kaşığı seklınde gunluk mayalanacak.. en dogrusu bence bu.. bizler boyle buyuduk.. şükür hıcbır problemımız de yok dıye düşünüyorum..

dün doktora gıttık, 5. ayımız bıttı ve kılosu fazlasıyla fazlacana oldugundan normal besınlerıne gecın artık dedı.. yogurdu da mamayla yapmamı soyledı.. ben de o pis kimyasalı bebegıme vermedım hıc vermıcem de deyınce kadın o zaman ananen usul çalış sen, bır sey olacagını sanmıyorum dedı.. ben 5 ay dişimi tırnagıma katıp işe gıttıgımde bıle cocuga mama vermıım, sutumu sagıp sagıp getıreyım, ha neymış yogurt mamayla yapılacakmış.. oldu canım!! en guzelı sek gunluk sut alınacak 30 cc sute 2 çay kaşığı seklınde gunluk mayalanacak.. en dogrusu bence bu.. bizler boyle buyuduk.. şükür hıcbır problemımız de yok dıye düşünüyorum..

tolga_dyg "neden o pis kimyasal" diye bi cümle kullandınız anlamış değilim...sizin o "pis kimyasal" dediğiniz devam sütleri ile bebeğini büyüten anneler var biliyosunuz değil mi?

benim kızım 9 aylık hiç devam sütü ile yoğurt yapmadık.devam sütünü süt olarak içiyo ama.dr umuza "devam sütü ile mi yapayım yoğurdu" dediğimde "ben ayran ver demiyorum yoğurt vermelisin diyorum" dedi.yani devam sütü ile yapılan yoğurt yoğurt gibi olmuyormuş.ayran kıvamında oluyormuş.günlük sütten küçük kavanoza mayalyorum taze olarak.

bence en iyisi sütle mayalanan yoğurt.eğer mama vermek istemiyorsanız benim usülden önerebilirim...annemlerin eski usüller sanki daha faydalı geldi bana...altı aylık bir bebek ne yiyebilirse onu vermek en iyisi zaten yazar tariflerle corbalar filan...kızım onbir aylık ve bu güne kadar ne inek sütü ne devam sütü vermedim..ama hazır yoğurt kullanıyorum katı olunca daha hoşuna gidiyor dokunmayacak herşeyi veriyorum şu an....

Back