• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yoğurt yapımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurceng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
1.040
141
173
Çankırı
Arkadaşlar 4 aylık oğluma yoğurt vermeye başlayacağım.Günlük sütten mi yoksa pastörize sütten mi yapmalıyım.Bir de ilk defa yapacağım nasıl mayalamalıyım?bilgi veirseniz sevinirim.

uzun ömürlü olanlardan yapma canım. zaten ankaradaymışsın. atatürk orman çiftliğinin günlük sütü var ondan mayalarsın. zaten bir mayaladınmı artık kendi ev yoğurdundan mayalarsın canım. ben açıkçası güvendiğim bi yerden her hafta 5-6 kilo alıp yarısını mayalayıp yoğurt yapıyorum yarısınıda süt olarak içiyo. yetmezse de atatürk orman çiftliğinden takviye yapıyorum canım.

canım ben o pastorize sütten mayalamayı hiç beceremedim... gittim makine aldım olmadı...
1 yaşından önce devam mamasıyla 1 yaşından sonra günlük sütle mayala dediler ben de öyle yaptım...

gunluk sut ....ama dr bana kecı sutunu onerdı mutlaka ondan yap dedı .........bes aydır yapıyorum ıkı gunde bır bıtıyoo yarımkılo üç bebegıme devam edıyorum yapmaya ınş bı yasına dek mayalıcam

Arkadaşlar ben de devam sütünden mayalıyordum. Kültürünü de prebiyotik olan bir yoğurttan almıştım. ve sürekli onunla mayalıyordum. Taze süt bulursanız ne ala, bulamazsanız, 1 yaşından küçükler için devam sütü en iyisi.

gunluk sut ....ama dr bana kecı sutunu onerdı mutlaka ondan yap dedı .........bes aydır yapıyorum ıkı gunde bır bıtıyoo yarımkılo üç bebegıme devam edıyorum yapmaya ınş bı yasına dek mayalıcam

keçi sütünü bulamadım ben yaa.. ben de keçi sütünden mayalamak istiyorum... hatta eşime keçi alalım dedim ama o da oğlağı olmadan sütü de olmazmış... hem oğlağa hem iki çocuğa bakamazsın diye almadı.. alsa çocuklar için keçi bile sağacaktım hee...:roflol:

keçi sütünü bulamadım ben yaa.. ben de keçi sütünden mayalamak istiyorum... hatta eşime keçi alalım dedim ama o da oğlağı olmadan sütü de olmazmış... hem oğlağa hem iki çocuğa bakamazsın diye almadı.. alsa çocuklar için keçi bile sağacaktım hee...:roflol:

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

keçi sütüyle mayalıyorum.

yaklaşık 200 ml keçi sütünü cezvede ısıtıyorum küçük parmağını içine sokunca sıcaklığı hissedeceksin yani hani derler ya 7 ye kadar say parmağın yanmaya başlayınca olmuşur diye öyle. sonra bunu cam bir kavonoza döküp içine 2 tatlı kaşığı maya katıp karıştırıyorum.üzerini kağıt havluyla örtüp iki katlı havluya sarıyorum ve 4 saat bekliyor.sonra buzdolabında da ağzı açık bir şekilde en az 3 saat bekletiyorum ve hazır.kıvamı gayet koyu oluyor ve lezzeti çok güzel benim kızım severek yiyor.

sıcağa yakın olacak canım yani parmağını içine sokunca o sıcaklığı hissedeceksin.7 ye kadar içinden say parmağın yanmaya başlayınca olmuştur :1:

keçi sütüyle mayalıyorum.

yaklaşık 200 ml keçi sütünü cezvede ısıtıyorum küçük parmağını içine sokunca sıcaklığı hissedeceksin yani hani derler ya 7 ye kadar say parmağın yanmaya başlayınca olmuşur diye öyle. sonra bunu cam bir kavonoza döküp içine 2 tatlı kaşığı maya katıp karıştırıyorum.üzerini kağıt havluyla örtüp iki katlı havluya sarıyorum ve 4 saat bekliyor.sonra buzdolabında da ağzı açık bir şekilde en az 3 saat bekletiyorum ve hazır.kıvamı gayet koyu oluyor ve lezzeti çok güzel benim kızım severek yiyor.

cnm bende maya yok hazır yoğurttan koysam olurmu

ben pastorze sütten yapıyorum.1 bardak sütü kaynamayacak şekilde ısıtıyorum kaynadığı zaman vitamini ölüyor çünkü.serçe parmağının dayanacağı sıcaklığı geldiğinde 1 çay kaşığı yoğurdu sütle ılıtıp karıştırıyorum ve soğumaması için sıkıca sarıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletiyorum.bu ölçüylle 200ml kavanoz oluyor ortalama 2 gün yetiyor.

Back