Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar nasıl yapmam lazım.ben pınarın organik sütüyle yapmaya çalışıyorum.bikaç denemeden sonra tutturdum ama uzuyor sakız gibi.babymixle mayaladım ondanmı oluyorki.sizler neyle mayalıyorsunuz.bide hangi sütü kullanıyosunuz acep??*
Biz küçük bir kasabada yaşadığımız için süt satan kişiler hala var burada.
Onlardan alıp kendi yoğurdumuzu yapıyoruz.
Maya olarak da önceden yaptığımız yoğurdu kullanıyoruz.
arkadaşım hazır sütle yapılan yoğurt güzel olmuyor.bulabilirsen taze 1 kg .süte 2 yk.yoğurt ilave ederek mayala o zaman memnun kalırsın.birde taze sütüde sakın hazır yoğurla mayalama yine taze yoğurla mayalamaya çalış.ondan sakız gibi uzuyordur .zaten tadıda bir tuhaf oluyo
sek şişe sütle mayalıyorum maya olrakta hazır yoğurt kullanıyorum kıvamı katı olmuyo amam tadı ço0k güzel oluyo zaten bebğime verirken çırpıp sıvı kıvama getiriyorum öyle çok katı olması gerekmez yani amam sünmüyo tabi
her bi çeşit uht sütü denedim. içim sütle asla katı yapamadım tadı iyiydi. pınarla taş gibi oluyordu ama ekşimsiydi. sütaş hem tatlı hem sert oldu. bebeğim hangisini canı çekerse ondan yerdi. birde kendimize hergün taze açık sütle yapıyorum. şimdilerde sadece bize yaptığımı seviyor hazır sütle olanları istemiyor bende yapmıyorum artık. günlük pastörize süt bizim buralarda yok
((
bide açık sütle deneyeyim ben.saolun arkadaşlar
banada haftada 1 gün 2.5 kilo süt geliyor. buranın köylüklerinde bir kadından alıyorum ,, 1 çay kaşığı yoğurtla mayalıyorum ,, ve harika oluyor taş gibi lezzetli bir yoğurt oluyor.
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
banada haftada 1 gün 2.5 kilo süt geliyor. buranın köylüklerinde bir kadından alıyorum ,, 1 çay kaşığı yoğurtla mayalıyorum ,, ve harika oluyor taş gibi lezzetli bir yoğurt oluyor.
2,5 lt sütü 1 çay kaşığı yoğurtla mı mayalıyorsun :1shok:
Toprak kokusu...
Kayıtlı Üye
:1shok: 2.5 litre süte en az 2 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum ben. emin misin 1 çay kaşığı kullandığına ve buna rağmen taş gibi olduğuna :1shok:
ya bir arkadaşım yoğurdun suyuyla mayalıyor gene taş gibi oluyor ben yarım litreye bir kaşık kullanıyorum.miktarla çok alakalı değil sanırım
YiĞit 31/07/2008
Kayıtlı Üye
ArkadaŞlar bebeĞınız 1 yaŞından kÜÇÜkse ne olur aÇık sÜtle yapılan yoĞurt vermeyın
ben dost sÜtÜ pınar yoĞurtla mayalıyorum.harıka oluyor
oĞluma 1 kase yedırıyorum her gÜn
dost marka sÜt bımlerde var,ve hıÇ kÖtÜ deĞıl markasına aldırmayın
tadı Çok gÜzel
bende bir çay kaşığı koyuyorum 2 kiloya çok maya koyarsan ekşi olur
mümkünse pastorize günlük sütle mayalanmalı bebeğin yoğurtdu diye biliyorum. daha sağlıklı
sütü ılıt elini yakmayacak ama sıcakta olacak serçe parmağınla bak sıcaklığına. 1 çay kaşığı yoğurdu bir kaba koy sütten biraz ilava et içine kesilmesin diye süte ekle karıştır üstünü sıkıca ört çok sarsma cıvık olur 5 saat sonra yoğurdun hazır.
probiyotik yoğurtla mayalamak istersen mesela bbaymiks yada activia gibi ilk mayalamada 1 tatlı kaşığı kadar maya koy yoksa çok cıvık oluyor sünüyor sanra kendi yoğurdunu mama olarak kullan 1 çay kaşığı yeter
bu arada yoğurt uzun ömürlü kutu sütlerle değil günlük sütle mayalanmalı uzun ömürlülerde katkı maddesi var aklınızda olsun.
günlük süt marketlerde soğuk dolaplarda ayrasnların yanında olur genelde
bebeklerin yoğurduna açık süt kullanmayın pastorize olsun mutlaka. önemli olan mayalanması taş gibi olmasına gerek yok sonuçta yiyen bebek yani.
BiHüzünSaklı ve BinUmutla
Kayıtlı Üye
bende yoğurt yapmasını Bijioux'tan öğrendim sütü kaynatıp 1 kaşık yoğurt ekleyince tutuyor..
biz sinbonun yoğurt yapma makinesinde mayalıyoruz. kullanışlı. günlük pastörize sütü yovita ile mayalıyoruz. sonra da bir kaç sefer de yaptığımız yoğurtla mayalıyoruz.