Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Maske TarifleriYogurt suyu yüzümdeki lekelere iyi geldi
Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Laktik asit yoğurttan yapıldığı için lekelere iyi gelmesi normaldir. Bende kendime suyunu ayırıp şekerde beklettim, tam nasıl yaptığımı hatırlayamıyorum ama laktik asitin hazırını da kullanmıştım zaten. Hala elimde kendi hazırladığım ve hazır aldığım bulunuyor. Kendi hazırladığımı kullanmaya başladım şu an, bakalım etkileri olacakmı? Cildi yenileyip, peeling yapıyor laktik asit.
Yoğurt Suyunun Cilde Faydaları Yoğurtta bulunan B2 vitamini insan sağlığına çok faydalıdır. Yoğurt suyuna sarı ve yeşilimsi rengini veren B2 vitaminidir. Yoğurt suyunu kesinlikle atmamalısınız hatta bunu yemeklerinizde bile kullanabilirsiniz.Yoğurt suyu kullanırsanız yoğurt suyu vücuttaki protein ve yağlarla hemen etkileşim içine girer. Yoğurt suyu kullanımı kanser başlangıcını önler. Yoğurt suyunu ayran olarak değerlendirerek de içebilirsiniz.Ayran da A,B12, D, B2, B6 vitaminleri bolca bulunur. Ayrıca yoğurt suyu ciltteki kırışıklıklar yaraların iyileşmesinde yok olmasında etkilidir..Evinizde yoğurt suyunu kesinlikle atmayın…
Alıntıdır...
Ben suyunu kullanmiyorum ama ilk defa duyyom suyunu kullanildigi.Ben genelde suyunu suzuyorum. Yogurt krem kivamina gelene kadar kurutuyorum krem gbi yuzume suuryorum
Ben suyunu kullanmiyorum ama ilk defa duyyom suyunu kullanildigi.Ben genelde suyunu suzuyorum. Yogurt krem kivamina gelene kadar kurutuyorum krem gbi yuzume suuryorum
Ama suyu daha önemliymiş, söylediğim gibi peelingde kullanılan laktik asitte yoğurt'tan vb... çıkarılıyormuş. Mesela ben kendime yaptığım tarifte sarı suyundan yapılıyor. Tarifte galiba yoğurttanda 2-3 kaşık ilave edilip bekletiliyordu. Şekerde katılıyor. Birkaç gün bekletiliyor, süzülüyor. Şu an deneme aşamasındayım. Kil maskemin içinede bu suyu ekledim.
Yogurda su sonradan ilave ediliyo yani.Yogurdun kendi suyu deyil yani . Ozellikle koy yogurdu satanlar suyu bilerek ilave ediyolar. Ben daima suyunu kurutup yuzume surmusum cildim bembeyaz hicbir leke iz brakmiyor.Boylesi daha etkili bence
Yogurda su sonradan ilave ediliyo yani.Yogurdun kendi suyu deyil yani . Ozellikle koy yogurdu satanlar suyu bilerek ilave ediyolar. Ben daima suyunu kurutup yuzume surmusum cildim bembeyaz hicbir leke iz brakmiyor.Boylesi daha etkili bence
Benim kullandığım yoğurdun kendi suyu, sarı suyu. Annem mayalamıştı, onun suyunu almıştım. Yaptığım tarifi buldum. Sonuçta her ikiside etkilidir bence. Hem yiyelim, hem içelim.
Siz de evinizde laktik asit üretebilirsiniz. Evde doğal yollardan yoğurt yaparak laktik asit üretiminde ilk aşamaya gelin. (Hazır yoğurtlardan bu asidi elde etmeniz daha zordur.) Kendi elinizle elde ettiğiniz doğal mayalı yoğurdunuzu birkaç gün oda sıcaklığında bekleterek ekşitin. İçinde sarı suyu birikecektir. Yoğurdu bir kese yardımıyla süzüp suyunu bir kapta toplayın. (Bu su laktik asitli sudur.) Çoğaltmak için istediğiniz miktarda içilebilir su ve bu suyun içine birkaç kaşık yoğurt ve 2-3 tane kesme şeker ilave ederek iyice karıştırın ve oda sıcaklığında (20-23 °C’de) en az iki gün bekletin. Sonra suyunu ince bir tülbentten süzerek şişeye doldurun. İşte fermantasyon başlatıcı laktik asidiniz hazır.