Yoğurt mayalama

En püf nokta süt güzel olunca taş gibi oluyor sütü kaynatıp ılımaya bırakıyorum serçe parmağımla 8 kadar sayıyorum yakmıyınca başka kapta 2-3 kaşık yogurdu sütle açıp içine döküyorum karıstırarak neyde mayalamak istersen içine dök agzına peçete örtüp kapagını kapatıp iyice sar ertesi güne kadar taş gibi oluyor

Maya olarak her bir litre süte bir kaşık yogurt olarak hesaplarım, maya oda sicakliginda olmalı, kesinlikle soguk olmamalı... süt kaynamaya başlayınca tencerenin dibinden yukarı doğru kasikla sütü havalandirarak karıştırırım, sütün derecesini serce parmagimi icinde tutup 8e kadar sayarken sütün sicakliginin parmagimi ısıracak derecede olup olmadığına bakarak ayarlarim... hafif parmagimi yakıyorsa derecesi tamamdır.. ben celik tencerede yaparim tas gibi olur asla sulu olmaz... en onemli tavsiyem yaptıktan sonra en az 3 gun hic açma dolapta kalsin kendini tutsun... ve mumkun olduğu kadar böl yaparken.. yani 6 litre süt alıp bi tencerede mayalama, 2 tane 3 litrelik tencerede, ya da 3 tane 2 litrelik tencerede yap... O zaman baya sert oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…