Aa ben 50 derecede 5 dakika beklettim, ısısı yeterli gelmemiş olabilir o zaman, bide 4.30 saat sonra alip dolaba kaldıriyim demiştim baya sut duruyordu hala. süt için şok markete bakıyım cok teşekkür ederimMis in yogurtluk sutu var soklarda satiliyor. Ondan aliyorum mis gibi oluyor. 15 dk kadar kaynatiyorum kisik ateste. Sonra 50 derecedeyken yogurdu koyup kirina atiyorum. Firini ve toprak kabimida 50 derecede isitiyorum 15 dk. Yogurtu at8nca maya icin firini kapiyorum. Sabaha kadar duruyor
Aslinda bende oyle yapıyordum ama hafif sulaniyor ya bi kac kaşık alinca. Oyle olmasin diye özenmiştim Ama zaten ben baya yanlıs yapmisim firindaFırında mayalamak yerine en güzeli sofra bezine sarıp mayalamak. İstanbulda yaşıyorsanız file marketlerde günlük ezine sütü geliyor lezzetli ve yağlı bir süt, yoğurdu da güzel oluyor. Onun haricinde bimde altın süt diye yoğurtluk süt satılıyor onu da denemiştim bir kere ama benim sevdiğim ev yoğurdu tadını alamadım hazır yoğurtlara benzemişti. İsterseniz bir deneyebilirsiniz
Ev yapımı yoğurtların hepsi kaşık vurunca sulanıyor ona yapacak bişey yok maalesef ama suyu da çok faydalı, süzüp suyunu ayrı yoğurdunu ayrı da tüketebilirsinizAslinda bende oyle yapıyordum ama hafif sulaniyor ya bi kac kaşık alinca. Oyle olmasin diye özenmiştim Ama zaten ben baya yanlıs yapmisim firindasok market ve bimde de varmış . Aklımizda olsun, Cok teşekkür ederim
Birileri köye fln gidecekse hemen süt sipariş ediyorum ama yaşadığım yerde çok nadir bulabiliyorum, hazır sütten denedim ama olmadi meğer yanlış yapmışım ilk kez fırında denemiştimBen marketlerden tatlı yapmak için alıyorum sütü
Sürekli aldığımız sutcuden alıyoruz sütü
Şimdiye kadar annemin tarifi ile yaptim yoğurdu harika oluyor
Sütü kaynat sogurken küçük parmağın la deneyeceksin sıcaklığını eğer olmadıysa biraz ısıtır sin
Sütun sıcaklığı banyo suyu sıcaklığında olacak bir kilo süt e bir kaşık maya
3.5-4 saatte harika oluyor :))
Ben hiç paket süt ile denemedim inşallah olur :))Birileri köye fln gidecekse hemen süt sipariş ediyorum ama yaşadığım yerde çok nadir bulabiliyorum, hazır sütten denedim ama olmadi meğer yanlış yapmışım ilk kez fırında denemiştimşimdi eski usül yaptim ama yine market sutünden (uht olmayan) insallah tutar bakalim gece 12 de açıp bakıcam çok merak ediyorum
Çorbalar a kullanılabilir aslında eşim o suyu o kadar çok seviyor ki neden susuz oldu bu sefer diyor bazenEv yapımı yoğurtların hepsi kaşık vurunca sulanıyor ona yapacak bişey yok maalesef ama suyu da çok faydalı, süzüp suyunu ayrı yoğurdunu ayrı da tüketebilirsiniz
Çorbalar a kullanılabilir aslında eşim o suyu o kadar çok seviyor ki neden susuz oldu bu sefer diyor bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?