• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yoğurt mamadan mı inek sütünden mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kumralay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
104
3
96
Bursa
Arkadaşlar kafam karıştı.dr mamadan yap yoğurdu dedi bu kez.bebeğim 1 hafta sonra 6 aylık olacak.2 gündür mamadan yapıyrum ama içime sinmiyor.inek sütü zararlıymış?

benim oğlum 9 aylık 5 aylıktan beri doktorumuz pastörize ütten yapmamı öyledi ve o şekilde mayalayıp yediriyorum

Ben ek gıdaya geçtiğimizden bu yana inek sütünden mayalayıp yediriyorum çok severek yiyor oğlum. Mamadan yapmak bana hiç mantıklı gelmedi. Mamayı bir saat bile bekleyince kesinlikle vermeyin diyorlar ama yoğurt olunca saatlerce beklemesi gerekiyor.

keçi sütünden neden yapmıyorsun, hem bebeğine inek sütü vermemiş olursun hemde anne sütüne en yakın keçi sütüymüş için rahat olur.. marketlerde keçi sütü satılıyor artık.

ya tamam valla arkadaşlar ben mamadan vazgeçiyorum inek sütüyle yapmaya devam edeceğim.ama yoğurdun günlük olması önemli mi?3-4 günlük inek yoğurdu verilir mi?

Mamadan yoğurt yaptıran doktoru da ilk defa duydum.Herşeyden önce o mamalar en fazla 1 saat dayanır sonra dökmen gerek.Yoğurdu nasıl saklayacaksın.Neden yapacaksan yap ama sakın mamadan falan yapma.Ayrıca mamalar da inek sütünden yapılıyor.Golden goat hariç o keçi sütü.Bence de keçi sütünü dene.Anne sütüne en yakın sütmüş hem de besleyici.

Mamadan yoğurt yaptıran doktoru da ilk defa duydum.Herşeyden önce o mamalar en fazla 1 saat dayanır sonra dökmen gerek.Yoğurdu nasıl saklayacaksın.Neden yapacaksan yap ama sakın mamadan falan yapma.Ayrıca mamalar da inek sütünden yapılıyor.Golden goat hariç o keçi sütü.Bence de keçi sütünü dene.Anne sütüne en yakın sütmüş hem de besleyici.

kumralaycım dr.2 gün verebilirsin dedi.ben 2 günde 1 yapıcam.

nasıl yani arkadaşım 2 günlük derken şimdi ben mesela 4 kavanoz mayalıyorum her gün bi tane yediriyorum 3 günde tekrar mayalıyorum yani 4 günde bitiyor bi mayaladığım 4 kavanoz her gün bitane olmazmıymış ölee?

Bize doktor pastörize sütten mayalamamızı söyledi,istersem mamaylada yapabilirmişim ama süt daha iyiymiş,doktorumuza güvenim sonsuzdur.Ben 1 lt mayalıyorum,2 gün yediriyorum bizde yiyoruz,3. gün tekrar yapıyorum.

nasıl yani arkadaşım 2 günlük derken şimdi ben mesela 4 kavanoz mayalıyorum her gün bi tane yediriyorum 3 günde tekrar mayalıyorum yani 4 günde bitiyor bi mayaladığım 4 kavanoz her gün bitane olmazmıymış ölee?

Kavonoz açılmadığı sürece sorun yok arkadaşım ama niye o kadar çok yapıyorsun ki,max 3 tane yap.Ama seninkilerde tazeliğini korur.

ben kavanoz yapmıyorum.tencereye mayalıyorum.yani aynı tencereden 2 gün verebiliyorum.

ben de devam sütünden mayalıyorum yoğurdu çünkü benim oğlum devam sütünü zaten pek içmiyor. Bir de demir açısından zengin diye devam sütünden mayalıyorum. Demir eksikliğimiz yok ama yine de korkuyorum ne bileyim. İnek sütü demir açısından yetersiz diyorlar ya. Ama şimdi burda okuyunca aklım karıştı devam sütünü öyle bekletiyoruz ya saatlerce bozuluyor mudur diye? Gerçi doktorumuz farketmez bir sakıncası yok dedi.

ben köylüden aldığım sütü bi güzel kaynatıp yoğurt yapma mak. yoğurdu mayalıyorum hiçbişeycik olmaz.ben küçükken emmeyi bırakınca inek sütü vermiş annem zehir gibide olduğumu söylerler bence bukadar takılmayın eskiden devam sütümü vardı herkes kullanıyordu bebeğine inek sütünü

Back