- 10 Mart 2016
- 16
- 10
- 47
-
- Konu Sahibi selfiboylum
O su yoğurdun daha çabuk ekşimesine sebep oluyor. Süzgeç formülü ile bu sudan kurtulacaksınızdır.deniyeceğim benim yoğurdun üzeirnde su oluyor ama yoğurt suyun altında katı oluyor....
O su yoğurdun daha çabuk ekşimesine sebep oluyor. Süzgeç formülü ile bu sudan kurtulacaksınızdır.
afiyet olsunben onu alıp ayran yapıyorum... sulandıkça ayran yapıyorum :)
saat aralığı sıcakla ilişkili . sıcak bir ortamda daha erken açılabilir6-7 saat çok geç değil mi
kavanoz olayı bana uğraştırıcı gibi geldiği için tencere yada geniş kap kullanıyorum. Malum kalabalık aile olunca bi sürü kavanoz bi sürü bulaşık demek : ))bende aynı yöntemle yapıyorum, dolaba da kapaksız koyuyorum, bide küçük kavanozlara yapıyorum 1-2 kullanımlık oluyor, tencerede olursa ne kadar kaşık girerse okadar sulanıyor.
tencerede çok sulanıyor ya ondan kavanoz daha iyi geliyor, doğru uğraştırıcı biraz :)kavanoz olayı bana uğraştırıcı gibi geldiği için tencere yada geniş kap kullanıyorum. Malum kalabalık aile olunca bi sürü kavanoz bi sürü bulaşık demek : ))
ama maya olarak kullanmak için küçük bir kavanoza ayrıca mayalamak fikrini deneyeceğim.
Elinize sağlık. Kaymağı kaldıysa bende kullanırım . Ama oğluş kaymağını çok seviyor : ))Benim yoğurdum da bayağı katı oluyor. Hatta geçen yaptığım yoğurdu eşimle tersine çevirip videoya aldık düşmüyor diye tabi bu arada ya dökülürse diye çok korktum ama dökülmedi
Ben fırında yapıyorum ağzını kapatmayıp ılık fırına koyuyorum sabah da çıkarıp dolaba atıyorum. Yapılışı sizinki gibi ama ben kaymaklı yoğurt kısmıyla mayalıyorum sütüOndan mı böyle oluyor bilmiyorum. Anneden görme yapıyorum işte
Elinize sağlık. Kaymağı kaldıysa bende kullanırım . Ama oğluş kaymağını çok seviyor : ))
Geçen aynısı bende oldu, sanki tencerenin dibi yanmış gibi sütü aldığım yere sordum hayvanlar ıslak yem yediği için olur dedi ama gerçekten çok kötü kokuyorduBazen yoğurdu mayaladigimda tuhaf bı koku oluyor. yanık kokusumu desem is kokusu gibi. Açık süt alıyorum bir kerede günlük sütte oldu. Acaba neden olur. Yoksa dolap kokusu yok cnm o değildir yoksa küf kokusumu...bilemedim?