Turşular yoğun istek üzerine ezme tarifim (resimli)

alyamemirim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
106
1
0
Ankara
domateslerin kabuklarını soymadım ben isterseniz
yada sizin kullanacağınız domateslerin kabukları
kalınsa soyabilirsiniz...

Eklentiler

• $398961_3511978930712_431182517_n.webp
    $398961_3511978930712_431182517_n.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 407
Son düzenleme:
malzemeler;
3,5 kilo domates
1 büyük baş sarımsak
350 gr cin biberi
1 demet taze nane
4 adet kırmızı biber
1 su bardağı zeytin yağı
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı isot ve sumak...

tüm malzemeleri robottan çekiyoruz.. 1 hafta dolapta bekletip afiyetle yiyoruz..

uzun ömürlüdür.. bunu ben 1 kış geçene kadar anca bitirdim..

ve şuan daha az olmak üzere yaz ezmesi yaptım .. misafirlerime ikram ettiğimde

herkes çok sevdi..acısı daha az olsun istersek biberi azaltabiliriz...

canım ellerine sağlık biz bunu yazın sonuna doğru yapsak kış için yani turşu gibi :26:dolapta bekletsek bozulmaz dimi sen kış bitimine kadar yemişsin ama bilemiyorum ki nasıl olur :26:

canım ellerine sağlık biz bunu yazın sonuna doğru yapsak kış için yani turşu gibi :26:dolapta bekletsek bozulmaz dimi sen kış bitimine kadar yemişsin ama bilemiyorum ki nasıl olur :26:

canım ben eylül gibi yaptım şubatta bittii ve hiç bozulmadı ... şimdi bile yaptım yazında yiyiyoruz bozulmuyor bu bana güven tarifi aynen uygula... bi sorun olmaz.. merak etme :)

canım sen bana güven asla sirke kokusu gelmiyor yapıncada iyiki 3,5 kilo yapmışım diyeceksin... hiçö bozulmuyor buzdolabında duruyor... istersen 1 kiloluk olacak malzemeyide söylerim

1 kiloluk tarifi alabilirmiyim ben acaba rica etsem ve bu çokmu acı yoksa böyle tatlı bi acılıkmı

1 kiloluk tarifi alabilirmiyim ben acaba rica etsem ve bu çokmu acı yoksa böyle tatlı bi acılıkmı

Back
X