Merhaba :) Foruma yeni üye oldum. Yoga bu ara gündemim olduğu için bu kelimeyi arattım. İlk mesajımın konusu yoga olsun istedim :) Belki de sizi motive etmem gerekiyordur :)
Yoga hayatıma bir sene önce girdi. Boğazıma kadar derdim vardı. Masa başı işim, terör bölgesinde olan bir kardeşim, ailemin sağlık problemleri, evleneceğimi sandığım bir adamı terk etmem... Baya mutsuzdum.
Bir gün bir arkadaşımla otururken bana aniden nefesimi tuttuğumu söyledi. "Nefes teknikleri öğren ya da yogaya başla, konuşurken bile nefesini tutuyorsun, bir şeyler yap"
Ben yogayı merak ettim. Evimin biraz ilerisinde bir merkez buldum. (Burada reklam yaptığımı düşünmenizi istemem o yüzden merkeze ait bir bilgi paylaşmayacağım)
Sanıyorum ki tütsüler, buda heykelleri, mantralar vs. olacak. Alakası yoktu. Tertemiz bir salon, yerde matlar o kadar.
Neden geldiğimi hayatımda neyi değiştirmek istediğimi sordular. İçimden "mutlu olmak istiyorum onu mu sağlayacaksınız???" derken dışımdan eklem ağrılarımın geçmesini istediğimi, bu yüzden geldiğimi söyledim. Sonra ders başladı. ve hayatımın en güzel 1.5 saatini geçirdim. Şimdi yoga bir senedir hayatımda ve ben bambaşka bir insan oldum. Hayatım değişti, çevrem değişti, bedenim değişti. Mesela benim en büyük korkum kilo almaktır. Çocukluğumda 40-42 beden kadın pantolonları giydiğim için 60 kilonun üzerine çıkma fikri benim için hep kabustu. Şimdi 62 kilo oldum :) ama bedenimden o kadar mutluyum kendimi o kadar dinç güçlü hissediyorum ki... Cildim tazelendi, bakışlarım değişti ve inanın bana bunların hepsi yoga sayesinde oldu.
Size tavsiyem evinize en yakın merkeze bir aylığına üye olmanız. Bir ay boyunca gittiğinizde zaten temel nefes tekniklerini öğreneceğiniz için evde dvdlerle ya da internetteki videolarla kendi başınıza çalışmanız zor olmayacaktır. Hareketler esnasında alınan nefesler çok önemli pilatesteki gibi. Zaten pilates yogadan doğmuştur.
Bir de bikram yogadan uzak durun. 40 derece sıcaklıktaki bir odada yoga yaparsak elbette kilo veririz ama kalbi inanılmaz zorlarız. Avrupa'da yasaklanıyor. Denemenizi tavsiye etmem. Bunun dışında mutlaka meditasyon yapın. Sevgiler :)[/QUOT
merhaba sizin adınıza gerçekten çok sewindim. we ewet haklısınız sanırım biraz motiwasyona ihtiyacım war
küçük bi ilçede yaşıyorum buralarda yoga merkezi ok tabi ki ama bende 2 tane rehber kitap aldım motiwe etmesi içinde yoga çorabı ama sanırım henüz başalayacak gücü bulamıorum. yüksek dönemimde kısa bi süre hoca eşliğinde yapmıştım we bende hayatımı değiştireceğine inanıyorum fakat bi başlayamadım bu sayfayıda belki hergün burda yazma hewesiyle başlarım demiştim
çok teşekkürler yazınız ilham kaynağı oldu kitapları okuyup yine burda bi arkadaştan aldığım yoga wideolarını denicem :) siz hala yoga yapıomusunuz fırsatınız oldukça yoga ile ilgili, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sewinirim :)))