Yoga yapan arkadaşlar burda paylaşımlarınızı yazarmısınız

mellek21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2009
33
0
Yoga yapan ve yogaya gönül veren arkadaşlar yogaya nasıl başladınız bir yoga merkezine gidiyormusunuz yoksa dvden mi yapıyosunuz
ben dvden yapıyorum yogaya yeni başladım 2 ay oldu
paylaşımlarınızı ve yoga ile bilgileriniz yazarsanız iyi olur bilmeyenlerde öğrenir

ben merkezine gitmiştim ama bana saçma gelmişti tamamen beyninin inanma gücünü kullanıyorlar seni bir şeye inandırıyorlar ve sende inandığın için doğru olduğunu düşünüosun. Yani mesela avuçlarda ateş hissetme yada kafanın 5 cm üzerinde avuçlarını gezdirdiğinde sıcak yada soğuk hissetme bunlar zaten o moda girmedende hissedebileceğin şeyler... çünkü bir hava akımı var hava boşluğunda ve sen onu hissedyorsun fakat örneğin sana avuçlarında ne hissediyorsun die sormadan evvel kolunu yoracak şeyler yaptırıolar bölece harcadığın enerjiyle sıcak hissediyorsun ve sana affetmen gereken çok kişi olduğunu söylüyorlar. Halbuki olan şey mucize değil fizik kanunu. bunun gibi şeyler işte.

inancınızı kırmak istemem ama herşey kendi beyninizde bitiyor yani yogaya ihtiyaç duyduğumuzu sanmıyorum sadece beynimizi doğru kullanmayı öğrenelim yeter

dreamgirl yoga anlattıkların değil ki...

yoga hareketleri harikadır, dışardan hiç güç harcanmıyo gibi gözükür, kaslar izometrik çalışır, ama aslında vücudunundaki en alakasız kasları bile çalıştırırsınız.. en önemlisi de nefestir, hareketler diyafram nefesiyle senkronize yapılır bu da kolay değildir, çok işe yarayan bir tekniktir... ayrıca yoga esnekliğinizi de arttırır.. belin yanlış kullanımından doğan duruş bozuklukları ve ağrılara da devadır..en sonda meditasyon yaparsanız da kafayı iyice boşaltırsınız.. ruhunuz da dinlenir.. hele evde değilde ağaçlık ya da deniz kıyısı bi yerde hareketleri + bir de meditasyon yaparsanız masaj yapılmış gibi dingin olursunuz, zihniniz de açılır.. meditasyon yaparkenken önemli olan tek şey iç konuşmanızı susturmak o kadar.. gün içinde farkında olmadan sürekli bişeyleri irdeliyor, habire içimizden konuşuyoruz.. bu da insanı acaip yorup yıpratıyor.. işte 10 dk off konuma gelip aldığınız nefesin değerini farkettiğinizde de acaip dinleniyorsunuz.. herkese tavsiye ederim :)) özellikle stresli bir yaşantısı olanlara... yoga hareketlerinden ya da spordan sonra bir deneyin :)))

Yoga bir aşk benim için.... Çok hastaydım, doktor kapısı aşındırıp duruyordum. Yoga Academy beni çaresizlikten kurtardı. İyileştirdi. Şimdi üç sene oldu. Teknikte ilerledim. İnanlmaz etkileri var. Bir kere istediğim an zihnimi susturabiliyorum. Duygularıma yenik düşmüyorum. Eskiden çabuk değişirdi ruh halim. Şimdi çok sakinim. Herkes ne kadar geniş olduğumu söyleyip duruyor. Aslında vücuttaki blokajları çözdükçe insanın ruh halini de değiştiriyor yoga. Geçenlerde şöyle bir düşündüm, hayatta yaptığım en iyi yatırım oldu :))) Bedenim zaten fit de ruhumda pek bir fit :)) Hep keyifliyim :) Üstüne derin bilgilerde öğrendim çok keyifli. Mesela omurgadan geçen ana enerji kanalı: şuşumna :) Yoga yaptıkça bir sıcaklık halinde hissedilebiliyor. Çok ilgin çoook :) Yogasız bir hayat düşünemiyorum artık :)

X