herkese salam arkadaşlar, umarım yanlış yere yanlış başlık ile açmadım konuyu bi an bdv başlığı gibi oldu ama :)
yl tezim için son dönemim, iyi bir ales puanı ile çok çalışarak girdim ama motivasyonum yok bitirmek için... çok erteledim, artık son dönemim, bitiirdim bitirdim yoksa atılıyorum.. konuyu bulurken de çok zorlandım, bir yandan da çalışıyorum, özel sorunlar, danışman ile uyuşmazlık, uzaktan eğititm derken kopup gittim süreçten...
nerden başlasam? ne yapsam da bu erteleme huyumdan vazgeçsem?
dediğim gibi umarım yanlış yere açmadım konuyu, cvp verenlere şimdiden teşekkürler..
1- Youtube'dan erteleme hastalığın nasıl yenebilirsin videoları izleyin. Eğitim ve çalışma psikologları tarafından hazırlananlar.
2- Yazmanız gereken tezi, amaçlarınızda birinci sıraya koyun, gerekirse işinizden izin alın ve yoğunlaşın.
3- Kişisel deneyimim; küçük küçük parçalara bölün ve her gün bitirmeniz gerekeni bitirin.
Danışmanınızla iyi geçinin, söylediklerini dinleyin ve fırçalara karşı alttan alın. Danışmanınızla takışmayın.
4-Çalışmak için en ideal saatler sabah saatleridir, erken kalkan yol alır.
5-Oku, not al, düzenle ve yaz. Yazdıklarını günlük olarak kontrol et.
6-Çalışmayı sürdürebilmek için nefes egzersizleri yapın, elde edeceğiniz kariyer, prestij ve statüyü düşünün.
7-"Bu da geçer ya hu." demeyi öğrenin.
8-Sosyal medya ve internetten uzak durun.
9- Hiç de yalnız birisi değilsiniz, tipik Türk öğrencisisiniz, inanın herkes sizin durumunuzda. Yumurta işte oraya gelince tutuşuyoruz. Herkes yapıyor, siz de yaparsınız.
10-Kolay gelsin. Gidişat kendi elinizde, kendinize güvenin.