Ayrıca ailede kimsede yok derken..Şu an bu yorumlar neden atılıyor..Ailemde doktorda var muhendiste...Kk bir acayip ya..Çalismayana git merdiven sil yeter ki çalış derler,18 yaşından beri çalışana akademik başarın yok derler, Özelde çalışana işinden şikayetçiysen kamuyu zorla derler,Kamuda olup işinden memnun olana akedemik başarın yok derler..Çok ilgincsinizMeselle de o zaten, konu sahibesinin müthiş akademik başarısı yok, bu yeğende de yok, muhtemelen ailesinde kimsede yok ama konu sahibesinde iş deneyimi var. Bu noktada gerçekçi olmak gerek 600.000ci olmuş bir çocuk gelecek yıl 10.000ci olamaz, şu noktada en doğru olanı istihdamı olan bir alanda iş bulması. Herkes süper akademik eğitimli olacak diye bir şey yok, konu sahibesi neden hor görülmüş anlayamadım.
Anlamadınız heralde akedemik başarı beklentimiz yok diye yazmışım..Benim gibi ayakları üzerinde duran bir kadın olması,parasını kendi kazanıp harcayabilmesi,ekonomik gücünün olması önceliğimiz ve isteğimiz..
Ayrıca siz benim ne görüp ne görmediğimi akademik başarımı nereden biliyorsunuz?Sizi de ilgilendirmez...Daha okuduğunuzu anlamayacak seviyedesiniz,orada akademik başarı beklentimiz yok demişim açık açık böyle saçma bir yorum yazmışsınız..Önce bir okuduğunuzu anlayın da ondan sonra milletin akademik başarılarına laf edebilecek seviyeye yaklaşın..
Meselle de o zaten, konu sahibesinin müthiş akademik başarısı yok, bu yeğende de yok, muhtemelen ailesinde kimsede yok ama konu sahibesinde iş deneyimi var. Bu noktada gerçekçi olmak gerek 600.000ci olmuş bir çocuk gelecek yıl 10.000ci olamaz, şu noktada en doğru olanı istihdamı olan bir alanda iş bulması. Herkes süper akademik eğitimli olacak diye bir şey yok, konu sahibesi neden hor görülmüş anlayamadım.
bana göre bu noktada be bir nevi yatırım danışmanlığı. ben buna cesaret edemezdim.benim yönlendirmem lazım doğru yönlendirmek istiyorum bende..Benim fikrime önem veriyor.
Ayrıca ailede kimsede yok derken..Şu an bu yorumlar neden atılıyor..Ailemde doktorda var muhendiste...Kk bir acayip ya..Çalismayana git merdiven sil yeter ki çalış derler,18 yaşından beri çalışana akademik başarın yok derler, Özelde çalışana işinden şikayetçiysen kamuyu zorla derler,Kamuda olup işinden memnun olana akedemik başarın yok derler..Çok ilgincsiniz
Sizde sadece sorulan soruları algılayın,cevaplamak isterseniz buna göre cevaplayın..Sizin ne akademik başarınız var ki tarzındaki alaycı üslubunuzu da kendinize saklayın..Olan da olmayan da sizi ilgilendirmez..Burada farklı bölümler konusunda bilgisi olup da bu da olabilir diye fikir verecek olan olur mu diye konu açtım,En sonunda tüm seçenekleri sunup elbetteki onun kararına saygı duyacağız..çalışma hayatı, kariyer ve akademik hayat birbirinden bambaşka şeylerdir. bir daha da insanlara çemkirmeden önce lütfen bunların farkını öğrenin.
Yüzbinlerce öğretmenlik mezunu ve türevleri atama beklerken öğretmenlik yazmak akıllıca değil zaten. Sağlık sektörünün önü halâ açık ve yurt dışı şansları da var. Ben önermenizi mantıklı buldum.Slm kızlar..Yeğenim ingilizce öğretmenliği istiyordu olmadı ama illa o olsun diye bir diretmesi yok,Sıralamalarda gerilerde zorlarsak 2 yıllık sağlık bölümleri gelebilir(diyaliz,labaratuvar,patoloji,diş protez) Ben bu bölumlerden birini önerme taraftarıyım ama annem mezuna kalsın diyor,ben mezuna kalsada 600 binlik siralamanin 500 bin olacağını ve anlamsız olacağını düşünüyorum.Yeğenim maddi manevi zor bir durumda kendini kurtarmasını çok istiyorum,akedemik başarı hayalimiz yok bu şartlar altında mümkün değil zaten bir işi olsun ayakları üzerinde dursun derdindeyiz..Bu bölümlerin ataması zor artık diyor aile ama hangi bölümün kolay ki,kendim de bu bölümlerden birinden 10 yıl önce atandım yine zordu hala zor,hedef kpss memuriyet olunca bunlardan birini önereyim yeğenim de olur derse yazalım diyorum, mantıksız mı düşünüyorum