- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 41
-
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
öyle biri değilim.sonuçta bir hekim o, insnalara paramla gittim bana özel muamele yapmadı meselesi değil inanın.sadece sağlam dişimin kırılabileceğini söyledi.sadece kendi işi kolay olsun diye.çünkü dişi parçalamak ameliyatla almak daha zorduYani 580 TL yirmilik dis cekimi icin abartilacak bir para degil, hakettigi parayi verdin diye kimse sana ozel muamele de yapmak zorunda degil, igne vurulduktan sonra tam uyusma beklenilemez 10 dakika sure verilir isleme baslanir. Siz patronunuza size maas verdigi icin ozel muamele yapmiyorsaniz diger insanlardan da bunu beklemeyin. Bu arada 3-4 gun dikisler iyilesene kadar yemek yemeyin. Çorba falan icin. Sislikler en fazla 1 hafta icinde iner
sağlam dişin kırılabilir demesi canımı sıktı.Doktorun yaptığı çok enteresan bir sey yok aslında. 3 ya da 4 gün içinde ağrılarınız azalarak bitecektir. 20lik diş çekiminde dikişler çokta önemli değil bana göre. Çok büyük iki yirmilik dişimi de dikişsiz aldırdım. Geçmiş olsun.
Aslına bakarsanız sağlam diş kırılabilir dememiş. Dişinizde çurük var ve bu sekilde yüksek ihtimalle çürük kırılır ama zaten oraya dolgu yapılacak demiş ki çürük dişlerde kırık sorunu oldukça sık görülür. Ancak doktoru kendinize dert edinmek yerine bir daha bu tarz bir problemle karşılaşirsanız başka bir doktora gitmeyi deneyebilirsiniz.sağlam dişin kırılabilir demesi canımı sıktı.
yirmilik diş yn dişle temas halindeydi.dikişsiz çekse yan dişin bir bölümünü götürecekti.bu açıkAslına bakarsanız sağlam diş kırılabilir dememiş. Dişinizde çurük var ve bu sekilde yüksek ihtimalle çürük kırılır ama zaten oraya dolgu yapılacak demiş ki çürük dişlerde kırık sorunu oldukça sık görülür. Ancak doktoru kendinize dert edinmek yerine bir daha bu tarz bir problemle karşılaşirsanız başka bir doktora gitmeyi deneyebilirsiniz.
çekim dikişli oldu ve yan dişime zarar gelmedi.Aslına bakarsanız sağlam diş kırılabilir dememiş. Dişinizde çurük var ve bu sekilde yüksek ihtimalle çürük kırılır ama zaten oraya dolgu yapılacak demiş ki çürük dişlerde kırık sorunu oldukça sık görülür. Ancak doktoru kendinize dert edinmek yerine bir daha bu tarz bir problemle karşılaşirsanız başka bir doktora gitmeyi deneyebilirsiniz.
Anlıyorum. Siz daha iyi bilirsiniz elbette. Ancak korktugunuz gibi olmamıs ve dişiniz yerinde. Dediğim gibi tekrardan aynı doktoru tercih etmezsiniz ve bu sorunları yaşamazsınız diye umuyorum.çekim dikişli oldu ve yan dişime zarar gelmedi.
dolgularım var ve asla onda olmayacak.özel hastane yerine ilçelerde eski dişçiler oluyor.benim öyle bir dişçim vardı.dolgularm 16 senedir ağzımda.hastanede yaptırdıklarım lazer dolguygu beş sene gittiler hep.dolguları burada eski bir dişçi var.ona yaptırıcam.Anlıyorum. Siz daha iyi bilirsiniz elbette. Ancak korktugunuz gibi olmamıs ve dişiniz yerinde. Dediğim gibi tekrardan aynı doktoru tercih etmezsiniz ve bu sorunları yaşamazsınız diye umuyorum.
hayır ameliyatsız aldığı için yan dişi kıracaktı.işi daha kolay olacaktı ama yan dişe zarar verecekti.Doktor size tedavi öncesi ihtimalleri söylemekle yükümlü. Çürük dişin kırılabilir dediyse doğru söylemiştir, gönlünü eyleyerek söylemesini bekleme, özel hastane diye her hastaya prenses muamelesi yapmıyorlar. Mizacı serttir doktorun.
3 tane 20'lik dişimi henüz gömükken dikişli çektirdim. Sonuncuyu tamamen çıktıktan sonra çektirdim, o zaman doktor bana da 20lik dişin içi çürümüş, alırken kırılabilir. Ben yapamam, çene cerrahını çağırıcam demişti. Eğer kırılırsa işlem zor olacaktı. Cerrah tam 3saniyede dişi bütün olarak aldı. Diğer doktor bana doğruları söyleyip doğeu yönlendirmese kırık dişle daha zor bir işleme mecbur kalabilirdim. "Neen bana dişin kırılabilir deyip de canımı sıktı" diye ağlamam haksızlık olurdu...
siz konumu gram anlamamışsınız.tekrar okuyun istersenizDoktor size tedavi öncesi ihtimalleri söylemekle yükümlü. Çürük dişin kırılabilir dediyse doğru söylemiştir, gönlünü eyleyerek söylemesini bekleme, özel hastane diye her hastaya prenses muamelesi yapmıyorlar. Mizacı serttir doktorun.
3 tane 20'lik dişimi henüz gömükken dikişli çektirdim. Sonuncuyu tamamen çıktıktan sonra çektirdim, o zaman doktor bana da 20lik dişin içi çürümüş, alırken kırılabilir. Ben yapamam, çene cerrahını çağırıcam demişti. Eğer kırılırsa işlem zor olacaktı. Cerrah tam 3saniyede dişi bütün olarak aldı. Diğer doktor bana doğruları söyleyip doğeu yönlendirmese kırık dişle daha zor bir işleme mecbur kalabilirdim. "Neen bana dişin kırılabilir deyip de canımı sıktı" diye ağlamam haksızlık olurdu...
Nerede içiniz siniyorsa oraya gidin. Umarım tekrardan sorun yasamazsınızdolgularım var ve asla onda olmayacak.özel hastane yerine ilçelerde eski dişçiler oluyor.benim öyle bir dişçim vardı.dolgularm 16 senedir ağzımda.hastanede yaptırdıklarım lazer dolguygu beş sene gittiler hep.dolguları burada eski bir dişçi var.ona yaptırıcam.
aslında ben de bir hekimle yürütmek isterim tedavimi ama olmuyor maalesef.Nerede içiniz siniyorsa oraya gidin. Umarım tekrardan sorun yasamazsınız
İşi kolay olsun diye değilde daha az travmatik olsun yaranız kolay iyileşsin enfeksiyon riski azalsın diye yani kısaca sizin iyiliğiniz için dikişsiz çekim yapmak istediği hiç aklınıza geldi mi?..yirmilik diş yn dişle temas halindeydi.dikişsiz çekse yan dişin bir bölümünü götürecekti.bu açık
yandaki dişe zarar vermemek için dikişli olması gerkeliydi çekimin.bu sayede yan diş bir zarar görmedi.
ama o ben kabul etseydi, dikişsiz çekip yan dişimi kıracaktı.böylelikle diş tek para gelecekti, diğer türlü dişi parçaladı ve bu daha zor bir işlem.dışarda da bekleyen hastalar vardı.
maalesef gelmedi.çok zorlu şeyler yaşamadım.dikişsiz demek çok iyi olacak demek değil.hatta zorlamak kötü olabilir.kesi atıp çıkartmak dah iyi oldu benim için.İşi kolay olsun diye değilde daha az travmatik olsun yaranız kolay iyileşsin enfeksiyon riski azalsın diye yani kısaca sizin iyiliğiniz için dikişsiz çekim yapmak istediği hiç aklınıza geldi mi?..