• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama yıpranmış açık renk saçlarımızı neden hemen koyu bir renge boyarız..

yıpranmış açık renk saçlarımızı neden koyulaştırırız..

• Ankete Katılan
    29

AyShE GuL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
1.383
15
158
Kayseri
yıpranmış, yanmış açık renk saçlarımızı bakım yapmak amacıyla koyu bir renge boyayıp yağ vs ile beslenmesini sağlarız ve gerçekten de koyu renge dönünce pırasa püskülü saçlara bile bir ışıltı gelir nemlenir sanki..
bunu ben de yaptım çoğu kez ama nedenini pek sorgulamamıştım..
saçların koyu renge dönünce değişmesinin nedeni ne ya da bize mi öyle gelir..
mesela bir yerden duyduguma göre saç rengi açıldıktan sonra saç pulcukları açık kalır ve bu yüzdende teller birbirine kolayca kenetlenir ve saç dolaşması meydane gelir kolay taranmaz vs..peki koyu renge dönünce saçın değişmesinin nedeni bu pulcukların kapanması mıdır..
sizin bu konudaki gözlemleriniz ne..
umarım anlatabilmişimdir..bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
evet bendede öyle olmuştu bi ara saçım açılmıştı ve uçlarındaki kırıklar o kadar çok belli oluyorduki gittim saçımı koyu renge boyadım sanki o kırık dolu saç gitti yerine başka bi saç gelmişti ama açık renk saçlarda kırık daha çok belli oluyr koyu renk saç kırıkları o kadar çok belli etmiyor bence

evet bendede öyle olmuştu bi ara saçım açılmıştı ve uçlarındaki kırıklar o kadar çok belli oluyorduki gittim saçımı koyu renge boyadım sanki o kırık dolu saç gitti yerine başka bi saç gelmişti ama açık renk saçlarda kırık daha çok belli oluyr koyu renk saç kırıkları o kadar çok belli etmiyor bence

"yerine başka bir saç geldi" işte merak ettiğim kısım da bu cnm :lepi:
sadece kırıklarını belli etmemeye yarasaydı bu cümleyi kurmazdın dimi yerimseniben
bilimsel bir açıklaması var mıdır acaba..:sm_confused:

zannetmiyorum açık renk bir saç koyu saça oranla daha çok yıpranır çünkü saç orealle ya da başka tarz boyalarla açılıp o hale geliyor ya da röfle saçı çok yıpratıyor koyu renge boyarken eskiden yapılan işlemler saça uygulamayınca daha iyi görünebiliyor ve tabi biz de de bundan sonra saçıma daha iyi bakıcam düşüncesi doğuyor bakımlar uyguluyoruz ama sarı saç eğer yıpranmışsa ve kırık çoksa bakımsız mat bir saç olarak görünür aynı saçı koyu renge boyarsak bile açık saç rengine nazaran daha parlak oluyor o da boyayla(saç rengiyle) ilgili ama olan saçımızı tabiki iyileştirmiyor bunu ben bakır saçlarım yıprandığım için 2 sene önce koyu kestaneye boyayarak yapmıştım cansız soluk saçlarım bi anda parlak ve güzel saçlara dönüşmüştü koyu renk her zaman iyidir ama mükemmel kırık olmayan parlak canlı saçlarınız varsa açık renkte harikadır tabii

zannetmiyorum açık renk bir saç koyu saça oranla daha çok yıpranır çünkü saç orealle ya da başka tarz boyalarla açılıp o hale geliyor ya da röfle saçı çok yıpratıyor koyu renge boyarken eskiden yapılan işlemler saça uygulamayınca daha iyi görünebiliyor ve tabi biz de de bundan sonra saçıma daha iyi bakıcam düşüncesi doğuyor bakımlar uyguluyoruz ama sarı saç eğer yıpranmışsa ve kırık çoksa bakımsız mat bir saç olarak görünür aynı saçı koyu renge boyarsak bile açık saç rengine nazaran daha parlak oluyor o da boyayla(saç rengiyle) ilgili ama olan saçımızı tabiki iyileştirmiyor bunu ben bakır saçlarım yıprandığım için 2 sene önce koyu kestaneye boyayarak yapmıştım cansız soluk saçlarım bi anda parlak ve güzel saçlara dönüşmüştü koyu renk her zaman iyidir ama mükemmel kırık olmayan parlak canlı saçlarınız varsa açık renkte harikadır tabii

hımm doğrudur ama öyle olsa mevcut yıpranmış saçlarımıza bakım yaparız ..uçlarından aldırırız vs. o şekilde devam ederiz..rengini koyulaştırmak aklımıza gelmez..
ztn yıpranmış durumda olan ve bakım gerektiren bir saçı neden koyulaştırmak için tekrar kimyasala maruz bırakıyoruz sadece bakım yapmak yerine.. burda rengi koyulaştırmadaki amaç ne merak ettiğim şey bu..

şu da var tabii ki oreall vs. işleme maruz kalmış saç yıpranır ama şöyle bir örnek vereyim orealsiz ya da herhangi bir açıcı kullnılmadan açılmış saç ile açık renkten koyuya boyanmış iki saç düşünelim..aynı işlemlere maruz kalmalarına rağmen(ısı vs gibi) koyuya boyanan saç diğerinden daha sağlıklı duruyor gerçek örneklerini de görüyorum çevremden
saç yüzeyindeki pullarla alakalı bir durum galiba bu :delphin:bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
bende hiç öyle bi şey olmadı
aksine koyu saçta saç uçlarımın pütürlüğü iyice meydana çıktı

bende hiç öyle bi şey olmadı
aksine koyu saçta saç uçlarımın pütürlüğü iyice meydana çıktı

hımm yani renk önemli değil saçların yıpranma derecesiyle alakalı bir durum bu parlama, nemlenme vs..
ama ben koyu renge dönmemizdeki amacın sadece kırıkları ve yıpranmış görünümü biraz olsun örtmek için olduğunu düşünmüştüm onu da yapmıyorsa neden koyulaştırırız ki..bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
koyu sac kırıkları daha az belli ediyorda ondan ben cok denedim her defeasında aynı oldu hatta siyah sac bu konuda cok iyi oluyor daha parlak ve kırıksız gosteriyor sacı

koyu sac kırıkları daha az belli ediyorda ondan ben cok denedim her defeasında aynı oldu hatta siyah sac bu konuda cok iyi oluyor daha parlak ve kırıksız gosteriyor sacı

evt cnm orası kesin peki koyultunca kuruluğa da biraz iyi geldiğini farkettin mi yoksa sadece bende ve çevremdekilerde mi öyle oluyor..:smiley-cool:

Son düzenleme:
genel olarak ana saçımız koyu renk olduğu için açık renkler kullanırken sürekli olmasa da sık sık açma işlemi uygulanıyo.zaten açık renk boyaların peroksit oranları da koyu renklere göre daha yüksek.bu da saç telinin zamanla incelmesine ve incelmekten kaynaklanan kırıklar ve düğümler oluşmasına sebep oluyo gibi geliyo bana (amma ciddi konuşmuşum yahu:kedi:)koyu renklerin ise daha canlı ve sağlıklı gösterdiği konusuna katılıyorum ben de:) nedeni de koyu renk boyaların direk saçın ana renginde çok bi değişiklik yapmadan yani teli inceltmeden daha çok dışına tutunmasıymış gibi geliyo bana ne derece doğru bilemem tabi naçizane fikrim :delphin:bu yüzden de saç teli olduğundan daha güçlü daha canlı görünüyo en azından bende öyle oluyo.

genel olarak ana saçımız koyu renk olduğu için açık renkler kullanırken sürekli olmasa da sık sık açma işlemi uygulanıyo.zaten açık renk boyaların peroksit oranları da koyu renklere göre daha yüksek.bu da saç telinin zamanla incelmesine ve incelmekten kaynaklanan kırıklar ve düğümler oluşmasına sebep oluyo gibi geliyo bana (amma ciddi konuşmuşum yahu:kedi:)koyu renklerin ise daha canlı ve sağlıklı gösterdiği konusuna katılıyorum ben de:) nedeni de koyu renk boyaların direk saçın ana renginde çok bi değişiklik yapmadan yani teli inceltmeden daha çok dışına tutunmasıymış gibi geliyo bana ne derece doğru bilemem tabi naçizane fikrim :delphin:bu yüzden de saç teli olduğundan daha güçlü daha canlı görünüyo en azından bende öyle oluyo.

istediğime yakın bi cvp işte delikafadulden-tatlicadiarzu-
saç rengi açılırken saç yüzeyindeki pullar açılıyormuş hatta ne kadar açılırsa saç rengi, pullar da o kadar açılıyormuş bu yüzden de saç telleri birbirini mıknatıs gibi çekerek dolaşma ypranma meydana getirirmiş..(pilatin tarzı renklerin bakımının daha zor olması yani)..peki açılmış pulların koyu renklere geçişle kapanması mümkün mü ve saçlar bu nedenle mi daha bakımlı görünür işte asıl soru bu..:lepi:

görsel anlamda kapatıyo evet yani baktığınızda daha az kırık görünüyo ki uçmayacağına göre kırıklar demek ki görünürde bir düzelme sağlıyo diye düşünüyorum tatlımsositosositoama asıl soru şu olmalı bence bu görsel anlamda düzelme gerçek anlamda bir düzelme midir işte burası tartışılırolumunekankayizsmileboya saçı besliyo mu?besliyosa bunun saç uçlarına da etkisi var mı yoksa yapıştırımı veriyo:roflol:

görsel anlamda kapatıyo evet yani baktığınızda daha az kırık görünüyo ki uçmayacağına göre kırıklar demek ki görünürde bir düzelme sağlıyo diye düşünüyorum tatlımsositosositoama asıl soru şu olmalı bence bu görsel anlamda düzelme gerçek anlamda bir düzelme midir işte burası tartışılırolumunekankayizsmileboya saçı besliyo mu?besliyosa bunun saç uçlarına da etkisi var mı yoksa yapıştırımı veriyo:roflol:

evt cnm benim de merak ettiğim orası ztn aynı şeyden bahsediyoruz tatlım..
gerçek anlamda bir düzelme yapıyor mu...
araştırıyorum bu konuyu..:kahve:

bişeler bulursm paylaşıcam mutlaka..yerimseniben

Kütikül tabakası, iç korteksin korunmasında önemli rol oynar. Bu tabaka üzerinde yapılan işlemlerin, saçın ömrü boyunca sağlığı üzerinde doğrudan etkisi olacaktır. Saç tipine bağlı olarak, yeni çıkan saçta iç korteksi çevreleyen ve koruyan yaklaşık on adet kütikül tabakası bulunur; pul şeklindedirler ve fiziksel bir bariyer oluştururlar. Mekanik, çevresel ve kimyasal etmenler bu tabakaları yıpratır ve sonuçta çekirdeği dış etkilere açık bırakır. Çok uç durumlarda korteks doğrudan bu etkilere maruz kalır. Bu durumda yıpranan kısımları kesmekten başka yapılacak hiçbir şey yoktur. Bu yüzden, saç uzatırken kütikül tabakasının diplerden uçlara kadar hasar görmemesi için özen gösterilmelidir.

Sağlıklı saç, yumuşak, pürüzsüz ve parlaktır; bunun sebebi kütiküllerin kapalı olmasıdır. Sağlıksız saçın kütikülleri ise açıktır, çam kozalağına benzer. Kütikül pulları birbirine sürtünerek tamamen parçalanabileceğinden bu durumdaki saç mattır, nemini kaybeder ve yıpranmaya eğilimli hale gelir.

nette gezinirken bunu buldum kızlar ama katılmadığım kısmı yıpranan saçların kesilmekten başka çaresinın olmadığını söylemesi ama bakımlarla saçını düzelten çok arkadaşmz var kk da.. o nasıl oluyor peki :18:

Back