Yine kv yine dert

venus12

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
788
801
Hanımlar merhaba akşam akşam yine çok üzgünüm ve moralim çok bozuldu daha önce lohusalığımda kv ile yaşadıklarımı anlatmıştım
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...umdan-getirdiler.1088213/page-8#post-57453998 burdan okuyabilirsiniz

Bu akşam yine eşimle onlar yüzünden kavga ettik öncelikle bunu belirteyim bebeğim 4 aylık oldu bu zamana kadar kv nin bize hiç bir faydası dokunmadı işe başladım gelip bakayım diye teklif bile etmedi ihtiyaçları olmamasına rağmen sırf zevk için keçi aldı inek aldınonlara bakıyor bize de sürekli benim keçim var ineğim var bırakıp gelemiyorum siz yaparsınız zorlanırsan anneni çağırısın diyip durdu neyse biz bir şekilde idare ediyoruz.

Daha bugün kv ile telefonda konuştuk benim işim ile eşimin iş yeri birbirine ters istikamette yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta benim işime yakın yerde ev tutmuştuk. Biz evlenmeden önce eşim kendi işine çok yakın oturuyordu evlendikten sonra benim işime yakın tuttuk çocuk da olursa daha rahat olur diye ama zaten bu geçici bi durum seneye müjdelenen benim de işim eşime yakın bir yerde olacak. İşte bugün telefonla konulurken eşim için o da bu karda kış da o kadar yol gidiyor eklım hep onda sende bi değiştirseydin işini diye söyledi. Ben zaten işimi değiştirmek için elimden geleni yaptım ve ışacak gibi.
Benim işimin olduğu ve şu am oturduğumuz semp çok daha elit ve güzel bir semt çocuğumuz için de ileride kreş için filan daha olurdu ama ne yazık ki eşim benim yanıma gelmediğinden ben onun yanına gitmek zorunda kaldım şimdi kaynanamın bunu söylemesinde ne var ki diyebilirsiniz ama İnan'ın evlendiğimiz gündem beri sürekli bu konuda laf sokmalar moral bozmalar oluyor ki bu durumu bilerek evlendik biz. Her neyse bugün yine lafını soktu sanki benim elimdeymiş gibi oğlum senin yüzünden o kadar yol gidiyor bu Karda kışta demeye getirdi ve moralimi bozdu.
Akşama doğru öğrendik ki biz konuştuktan 1 saat sonra o ve kp kaza yapmışlar ama şükür ki ikisine de bi şey olmamış. Arabada bayaa hasar var ama görüntülü konuştuk kv hiç bir şeyi Yok kp de kafasını biraz çarpmış alnından yaralanmış ama önemli bi şey değil demişler tomografiler çelikmiş temiz çıkmış . Görüntülü konuştuğumuzda gayet iyiydiler gülerek konuşturlar ettiler. Yanlarında teyzesi var o da iyi deri zaten .
Şimdi eşim tutturdu ben gideceğim yanlarına diye 12 saatlik yol otobüsle gitmesini istemedik çünkü yollar kötü kar kış. Uçakla gideceğim dedi. Kılar maddi olarak o kadar şıkıkmdırımdauoz bebeğime takılan tüm altınları bile bozdurmak zorunda kaldık. Bu ay bayaa kıstık kendimizi resmen yemedim içmedik diyebiliriz emzirmeme rağmen yemeğimden bile ciddi derecede kısıp eşime destek oldum birikimim vardı biraz onu kredi kartı bozcunı ödesin diye verdim ve kart borcu azalsın diye bu ay ona ev ile ilgili hiç bir masraf yaptırmadım her şeyi az biraz birikmiş paramdan ben karşıladım o sadece yol parasını filan ödedi ve benim de tüm param bitti ama en azından onun yüklü olan kredi kartı bozucu biraz azaldı diye mutluydum. Bir kaç aya toparlarız diyordum
Şimdi uçak biletleri çok pahalıya geliyor ve ne yazık yine kredi kartından yüklü bir harcama yapılacak. Yani tüm emeklerim boşa gitti. İnan'ın kötü olsaydılar önemli değil git derdim aöa hiç bir şeyleri Yok. Artı bana eşim yol gidiyor diye laf eden kv bu Havada eşimin 12 saatlik yol gelerek günü birlik de olsa gelmesine ses çıkarmadı ki eşim başta otobüsle geleceğini söylemişti. O da tamam gel deri. Yani hiç mi düşünmüyor biz hadi ucuz atlattık ya oğlum da gelirken kaza geçirirse diye. Artı bebeğim 4 aylık daha ikimizi tem bırakıl gidecek kv buna da ses çıkarmadı onla ne yapacak diye sormadı bile . Ben de eşimle yine kavga ettim. Çünkü şu an gitmesi çöm gereksiz. Gayet iyiler. Hem yine yapılacak masrafa mı yanayım kenarda oğlum için biriktirdiğim paranın boş yere gitmesine mi yanayım kv min düşüncesizliğine mi yanayım bilmiyorum.
Ayrıca şunu da belirteyim kv bunu hep yapıyor Doğumda da kp hasta diye ağar tipe gidip adamcağızı sonra alıp köye mangal yakmaya çıkartmıştı hani hastaydı yani. Şimdi de ajitasyon yapıp eşimi çağırdı ve eşim gittiğinde kesin yine köye mangal yakmaya çıkartacak ben de bebeğimle evde tek başıma ne yapacağım diye düşünüp duruyorum çünkü çok ağlayan ve çok zor uyuyan bi benek ayrıca emmiyor sütümü sağıyorum bazen mama veriyoruz ağlama krizi geldiğinde birimiz oyalarlarmış birimiz mama yapardık veya ben o oyalarken sütümü sağardım şimdi Nasıl süt sağacağım akşam ağlarken diye düşünüyorum kara kara . Bu nedenle eşimle çok şiddetli kavga ettik ben odaya çekildim bebeğimi alıp o da uçak bileti bakıyor

Biraz uzun oldu kısıra bakmayın kızlar ama haksız mıyım ne olur bir yol gösterin bana

Canım diğer konuna da hızlıca bir göz attım da o kv gerçekten insanı kanser edecek cinsten. Bence kv i arayıp anne kendin diyordun aklım yollarda kalıyor her gün 1 buçuk saat yol yapıyor oğlum diyordun şimdi nasıl gel diyebiliyorsun bu kara kışta diye.

Valla bir cinnete bakar bu olayın çözümü. Eşinize de birikiminizi vermeyin artık siz onu rahat ettirmeye çalıştıkça o rahatladım nasılsa deyip kafasına göre harcama yapıyor.

Haklı yönleriniz elbette var. Ancak biraz abartmışsınız. Herkesin canı çocuğu. Size laf çarpmak için değil de gerçekten oğlu yol gidiyor diye üzülmüştür. Eşiniz tabi ki gitmek istemekte haklı. Böyle bir durumda sizin yaptığınızı bana eşim yapsa soğurum ondan. Aile yani bu. Para öteki aya tamamlanır. Ama eşinizin endişesi gidip görmeden geçmez. Niye böyle zor duruma sokuyorsunuz adamı. Uçak bileti dediğiniz kaç lira. Artık otobüs fiyatına uçağa biniliyor.
Bu arada geçmiş konunuzu okumadım. Bu konunuza istinaden yaptım bu yorumu.

Kızlar ne olur bi şeyler söyleyin şu am çöm kötüyüm dolasan balan bir göz olarak yorum yapın haklı mıyım haksız mıyım

Bence haklısın durum yoksa tek gün için o kadar vermenin anlamı yok kaldı ki durumları iyiymiş ... Ama yine de bilemedim eşinin gidip halledeceği bir iş mi var araba perte çıktı falansa kasko tarzı işleri mi halledecek yaşlı oldukları için anlamıyor olabilirler belki

Haklı yönleriniz elbette var. Ancak biraz abartmışsınız. Herkesin canı çocuğu. Size laf çarpmak için değil de gerçekten oğlu yol gidiyor diye üzülmüştür. Eşiniz tabi ki gitmek istemekte haklı. Böyle bir durumda sizin yaptığınızı bana eşim yapsa soğurum ondan. Aile yani bu. Para öteki aya tamamlanır. Ama eşinizin endişesi gidip görmeden geçmez. Niye böyle zor duruma sokuyorsunuz adamı. Uçak bileti dediğiniz kaç lira. Artık otobüs fiyatına uçağa biniliyor.

Ama kayınvalidenin bana laf sokarken oğlunu 12 saatlik yolu gidip bir gün durum dönmesini istemesi normal mi ayrıca gerçekten bir şeyleri Yok artı eşim nerdeyse grip olsalar gitmek isteyecek bir tip. Onların Doğumda bana hiç yardımcı olmayıp 3 gün mülk sezeryanli halimle sen yemek de yaparsın temizlik de demelerinden dolayı ben de şu an onlara siz yaparsınız eşimin gelmesine gerek Yok demek işitiyorum

Objektif olmak istiyorum aılem kaza yapsa bnde gidip görmek isterim eşiniz sonuçta bu harcamayı huzuri yapmıyor.
Kv konusuna gelince çok takma başının selameti için he de geç ben zira öyle yapıyorum huzurluyum...

Ama kayınvalidenin bana laf sokarken oğlunu 12 saatlik yolu gidip bir gün durum dönmesini istemesi normal mi ayrıca gerçekten bir şeyleri Yok artı eşim nerdeyse grip olsalar gitmek isteyecek bir tip. Onların Doğumda bana hiç yardımcı olmayıp 3 gün mülk sezeryanli halimle sen yemek de yaparsın temizlik de demelerinden dolayı ben de şu an onlara siz yaparsınız eşimin gelmesine gerek Yok demek işitiyorum
Size söylediklerinde, yaptıklarında haksızlar tabi ki. Ancak anlattıklarınız sizinle kayın aileniz arasında. Şimdi olan olayda ise eşiniz ve ailesi söz konusu. Geçmişte yaşadığınız olumsuz durumları eşinizin ailesi ile ilişkisine yansıtmasını istemeniz doğru olmaz. Siz yine mesafenizi koyun, ancak eşinize de mesafe koy demek acımasızca olmaz mı?

Haksızsınız. Adamın babası tabii ki gidip görmek ister.

Diğer konuda da kadın oğluna üzülüyor olabilir. Ayrıca kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Yardım etmek zorunda değil. Çocuğu yapan sizsiniz, geleceğini de düşünün.

Yemenizden içmenizden kısacak kadar neyin borcu birikti onu da merak ettim?

Anneniz size üzülmez mi?
Çalışmak zorunda olmasa bebegine baksa demez mi?
Anne babam kaza yapsa borç bulur yine giderim
İki gözüm görecek öyle rahat edecek.
Bebege kim bakıyor çalışırken
Akşamda sizinle kalmasını rica edebilirsiniz

Eşin için çok fedakarlık yapmayacakmışsın yani. Öyle her şeyi kısıp kısıp harcamazsın sonra gelir o kocan uçak biletine para eder. Hayıra da geçmiyor. Eşinle konuş maddi olarak zorlayacak de. Ona göre bütçenizi siz ayarlarsınız kendinize göre. Eşinin borçlarını ödemek için de kendinden taviz verme.

Herşeyi bir kenara bırakın iyisiyle kötüsüyle anne baba onlar. Ne olursa olsun gidip görmeden içi rahat etmez eşinizin. Empati yaptığınızda evet ben kendimde ailemi gidip görmezdim diyorsanız eşinizi yollamayın. Ama tam aksi ise bırakın gidip görsün para bu her türlü yerine koyulur.

Canım diğer konuna da hızlıca bir göz attım da o kv gerçekten insanı kanser edecek cinsten. Bence kv i arayıp anne kendin diyordun aklım yollarda kalıyor her gün 1 buçuk saat yol yapıyor oğlum diyordun şimdi nasıl gel diyebiliyorsun bu kara kışta diye.

Valla bir cinnete bakar bu olayın çözümü. Eşinize de birikiminizi vermeyin artık siz onu rahat ettirmeye çalıştıkça o rahatladım nasılsa deyip kafasına göre harcama yapıyor.

Bunu söylemeyi ben de düşündüm ama böyle söylersem biliyorum ki kv eşimi doldurup kadın beni aradı böyle böyle dedi gelme maden diyecek o zaman da eşimle aram iyice açılacak. Ama kızlar İnan'ın Doğumdan sonra gerek ailesinin gerek eşimin tavrı nedeniyle eşimden çok soğumuştum zaten onu sevmiyorum diyebilirim bunu kendime bile itiraf edemiyorum belki ama evet bu yaşananlardan dolayı ondan soğudum ve onu sevmiyorum boşanmak umurumda bile olmaz sadece bebeğimi düşünüyorum

Haksızsınız. Adamın babası tabii ki gidip görmek ister.

Diğer konuda da kadın oğluna üzülüyor olabilir. Ayrıca kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Yardım etmek zorunda değil. Çocuğu yapan sizsiniz, geleceğini de düşünün.

Yemenizden içmenizden kısacak kadar neyin borcu birikti onu da merak ettim?

Tabiki de kimse çocuğuma bakmak zorunda değil ama biz çocuk yapmadan önce direkli çocuk yapın ben bakarım ben siz yeter ki yapın derse ve etrafa da bunlar çocuk yapsın ben gelip bakarım diye hava atarsa insan beklentiye de girer haliyle. Ayrıca yola gidiyoru diye çocuğuna üzülen anne nasıl oğlunun12 saat yol gelip onları sadece 5-6 saat görüp tekrar 12 saat yola çıkmasına göz yumar anlamadım ben

Bundan sonra kendinin ve evladının boğazından kısıp "aman kocam üzülmesin" tavrinla para biriktirmeyi bir kenara bırak.İnsan gibi yaşa sen...kocan isterse ailesinin yanına yürüyerek gitsin lütfen umursama
Evet haklısınız bundan sonra aynen böyle yapacağım onun kart borçları umurumda olmayacak. Ama salaklığıma yanarım ki Bebeğimin altınları ve kenarda birikmiş param gitti.

Bnce eşiniz ailesini özlemişte olabilir birde üzerine kazayı duyunca dayanamamıştır Bnde çok duygusalım aile konusunda

Bunu söylemeyi ben de düşündüm ama böyle söylersem biliyorum ki kv eşimi doldurup kadın beni aradı böyle böyle dedi gelme maden diyecek o zaman da eşimle aram iyice açılacak. Ama kızlar İnan'ın Doğumdan sonra gerek ailesinin gerek eşimin tavrı nedeniyle eşimden çok soğumuştum zaten onu sevmiyorum diyebilirim bunu kendime bile itiraf edemiyorum belki ama evet bu yaşananlardan dolayı ondan soğudum ve onu sevmiyorum boşanmak umurumda bile olmaz sadece bebeğimi düşünüyorum
E madem böyle ne diye kendinizden, çocuğunuzdan kısıyorsunuz ki? Bırakın kartıda, borcuda o düşünsün. Hele bir de çocuğa gelen hediyeleri bile bozdurmuşsunuz. Ne gerek var bunca fedakarlığa, üstelik sizi tüketen birisi için.

Kendinize göre kesinlikle haklısınız ama eşiniz de gidip görmek istemekte haklı. Kendinizi yerine koyun ana babanız kaza yapsa önemli bişi olmasa bile gidip bir kendi gözünüzle görmek istemez misiniz ?

Kv ile olan muhabbet başka , bu başka bir durum...

ben yarım gün çalışıyorum annem bakıyor ama onun da evde çok fazla sorumluluğu var çünkü küçük kardeşim de var annene söylesem seve seve gelir bakar o sorun değil sorun kv nin hiç yardımı dokunmazlen uzaktan yönetmeye çalışması ve orada da torunu ile hava atması. Annem bize hep destek olurken onun hiç destek olmayıp onun yüzünden annemin yine daha fazla yorulacak olması. Annemin bize daha çok yardımı dokunmasına rağmen bize geldiğinde anneme senin kızının bebeği benim ise oğlumun bebeği biz daha çok seviyoruz zaten bizim orda kızdan olan torunlar sevilmez diye laf sokması. Bu yüzden anneme onlar için daha fazla yüklenmek istemiyorum çünkü annemin sağlık sorunlarında var ama kv seni beni cebinden çıkarır. Hiç bir sağlık sorunu yok .

X