• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine. Kayınvalide yine sorunlar:(

Merhaba arkadaşlar daha önce de konu açmıştım kayınvalide ile ilgili.. 9 aylık bir bebeğim var( allaha çok şükür) bebeğimiz var daha mutlu olmamız gerekiyor değil mi ama biz 22 nisan akşamı öyle bir kavga ettik ki benden boşanmak istediğini sevginin saygının kalmadığını söyledi bende tamam dedim bunun bedelini ödeyeceksin. 2 gün sonra özür diledi beni sevdiğini ama ailesi konusunda bişey duymaya tahammülünün kalmadığını söyledi:KK43: onların ekmeğine yağ sürüyorum arkadaşlar boşansak mutlu olacaklar. Ben onlara bişey söyleyemeyip eşime söylüyorum ve o ortada bi yanlış görse de yokmuş gibi davranıyor ve kavga ediyoruz bi dengesiZ konuşma karşısında laf söyleyebilsem herley daha iyi olacak okadar kendimi yemicem sinirlenmicem.. Eşim dün' bebeğimz şuan çok küçük ama 2-2.5 yaşına gelince ben bizimkilerle seni gmrüştürmücem bunu sinirrle söylemiyorum kendimin ve evimin huzuru için istiyorum' dedi aslında istediği bu değil biliyorum ama gidişat oraya doğru gidiyor.. Son olaydan sonra kaynanama daha da kinlendim. Annemi arayıp 'biz kızına fazla değer vermişiz 'demiş annem bişey diyememiş şaşırmış:KK43: 1 hafta fln sonra bişey olmamış gibi aradı annemi o konuları hiç açmadan kusura bakma fln demeden ama annem artık samimi olamayacağını bunu atamadığını söylüyor
ben bu kadına dayanamıyorum ne görmeye ne sesini duymaya:KK43: torununa bi hediye almadı bi takım aldı bi de yelekle hırka ördü okadar babannesin ya bu kadarmı ama hanfendi bebeğim 30 günlükken doğu turuna gitti bu yaz da yunanistan a gidiyor hep bana diyen bir insan benim annem herşeyden önce çocuklarını düşünür onlar geçim sıkıntısı çekerken asla tatil vs düşünmez bu kadının 2 kızı da geçim sıkıntısı çekiyor evleri kira ve hanfeendi yurtdışı seyehatine çıkıyor bana ne düğünde ne doğumda bir hediye almadı bunlar mesele değil de anneme telefonda dediğini unutamıyorum ve ben bu kadınla haftada 2 gün görüşmek zorunda kalıyorum eşim annesini sevmediğimi de hissediyor biliyr:KK43: tavsiye verin lütfen
bak tatlım sen böyle sustukça daha çok ezilirsin kaynanan olacak kadın kim oluyorda anneni arayıp senin hakkında kötü konuşabiliyor bu cesareti nereden kimden buluyor. sakın eşine annen şöyle böyle diye dır dır etme. kaynanan sana nasıl davranıyosa sende ona öyle davran. direk pat diye söyle lafları. kaynanan düşünmeden konuşup seni üzüyosa sende düşünmeden konuşup onu üzeceksin. ben zamanında saygılı davrandım kaynana tepeme çıktı. şu an kaynananın hakettiği gibi davrandım ve evime adım atamıyor. erkek annesidir saygı göstermek lazım lafları falanda çok boş sözler. insan saygı görmek istiyosa karşısındakine iyi davranacak. iyilik eden iyilik bulur kötülük eden kötülük bulur. bu arada eşin eve geldiğindede hep gül mutlu olki mutluluğu sende bulsun

Esinle arani iyi tut ailesini asla kotulume gün gelince asıl ailesinin kim olduğunu görecek ve seni ezdirmeyecek benim eşim asla benim ailemden bişey bekle ben sana yeterim der senin proplemler ailesiyle değil esinle sen eşini memnun etki oda seni memmun etsin

Sana bu fırsatı esin veriyor seni ezdirmedigi için gayet rahat konuşursn ama kızın kocası fırsat vermiyor ki konussun konussuncada o kötü oluyor kocasını elinde tutmaliki laf soyleyebilsin

Benide çok ezdirdi eşim zamanla gördü herşeyi ben eşimin istediği şekilde davrandım hep şimdi ise bana bile bırakmaz laf söylemeyi

Bana kalırsa siz birazcık kv'nizin açıklarını arar olmuşsunuz.
İnsanlar kendilerini evlenmeye hazır hissediyor, bir ev açıyor yuva kuruyor, sonra da ailelerinden maddi yardım bekliyor.

Anne babalar çocukları evlendikten sonra onlara maddi yardımda bulunursa, ne ala.
Ama bulunmuyorsa da bu sanki onların bir göreviymiş gibi eleştiriye geçilmesi yanlış bence.

Zaten o yaşa kadar büyütüp yetiştirenler, hayatlarından fedakarlık edenler aileler. Artık belli bir zamandan sonra çocuklara verici olmalarının bir sonu olmalı, denklem tersine dönmeli bana kalırsa.

KVniz muhtemelen 50-60 yaşındadır. Bu kadın hayatının bu çağında gezmezse daha ne zaman gezecek? Tahtalıköy'de mi:) Keşke kızlarına ve size yardımda bulunsa. Ama bulunmuyorsa da bununla onu yargılayamayız bence.

KV'nizin bebeğiniz için aldıklarını ve ördüklerini neden hediyeden saymıyorsunuz? Kendi anneniz eminim çok daha fazlasını yapmıştır, ama o da KV'nizin aldığı kadar hediye alsaydı onun için de böyle düşünür müydünüz? Sizi kesinlikle suçlamıyorum, ama sanırım objektifliğinizi yitiriyorsunuz. Boşverin, almasınlar, yapmasınlar, beklentinizi düşük tutun, objektif olun, içiniz daha rahat olur.

Kv yuzunden esine dirdir edip de iliskinizi yipratma tatlim sonra bir gun bir bakarsin esin gecmis anasinin tarafina senin yuzune bile bakmiyor bir sure sonra seni goturmeyecek olmasi senin icin bir iyilik degil farkinda misin?kv oglunu zirt pirt cagiracak ne de olsa sen yoksun oh ne guzel rahat rahat takilirlar onlar sen de evde koca beklersin akilli ol bu tarz seylere firsat verme esinin koluna gir gulumse ve o nereye giderse sen de git
Bu arada kvnin kizlarinin maddi durumu kvni ilgilendirmez eger ki kizlar evlenmis gitmisse naapsin hala kendisi mi baksin bu konuda yanlis dusunuyorsun
Hediye de bekleme bu arada gercekten cok basitce bir davranis kimsenin hediyesine ihtiyacin oldugunu dusunmuyorum

Hani hediye almamisti torununa?
Kendi elleriyle ormus kadin, sizin gozunuze her yaptigi batar olmus resmen.

Ama anneniz konusunda haklisinz.

Merhaba arkadaşlar daha önce de konu açmıştım kayınvalide ile ilgili.. 9 aylık bir bebeğim var( allaha çok şükür) bebeğimiz var daha mutlu olmamız gerekiyor değil mi ama biz 22 nisan akşamı öyle bir kavga ettik ki benden boşanmak istediğini sevginin saygının kalmadığını söyledi bende tamam dedim bunun bedelini ödeyeceksin. 2 gün sonra özür diledi beni sevdiğini ama ailesi konusunda bişey duymaya tahammülünün kalmadığını söyledi:KK43: onların ekmeğine yağ sürüyorum arkadaşlar boşansak mutlu olacaklar. Ben onlara bişey söyleyemeyip eşime söylüyorum ve o ortada bi yanlış görse de yokmuş gibi davranıyor ve kavga ediyoruz bi dengesiZ konuşma karşısında laf söyleyebilsem herley daha iyi olacak okadar kendimi yemicem sinirlenmicem.. Eşim dün' bebeğimz şuan çok küçük ama 2-2.5 yaşına gelince ben bizimkilerle seni gmrüştürmücem bunu sinirrle söylemiyorum kendimin ve evimin huzuru için istiyorum' dedi aslında istediği bu değil biliyorum ama gidişat oraya doğru gidiyor.. Son olaydan sonra kaynanama daha da kinlendim. Annemi arayıp 'biz kızına fazla değer vermişiz 'demiş annem bişey diyememiş şaşırmış:KK43: 1 hafta fln sonra bişey olmamış gibi aradı annemi o konuları hiç açmadan kusura bakma fln demeden ama annem artık samimi olamayacağını bunu atamadığını söylüyor
ben bu kadına dayanamıyorum ne görmeye ne sesini duymaya:KK43: torununa bi hediye almadı bi takım aldı bi de yelekle hırka ördü okadar babannesin ya bu kadarmı ama hanfendi bebeğim 30 günlükken doğu turuna gitti bu yaz da yunanistan a gidiyor hep bana diyen bir insan benim annem herşeyden önce çocuklarını düşünür onlar geçim sıkıntısı çekerken asla tatil vs düşünmez bu kadının 2 kızı da geçim sıkıntısı çekiyor evleri kira ve hanfeendi yurtdışı seyehatine çıkıyor bana ne düğünde ne doğumda bir hediye almadı bunlar mesele değil de anneme telefonda dediğini unutamıyorum ve ben bu kadınla haftada 2 gün görüşmek zorunda kalıyorum eşim annesini sevmediğimi de hissediyor biliyr:KK43: tavsiye verin lütfen

haftada 2 gün gördüğün insanı mı takıyorsun??? ne hoşsun canım ya.. Millet yıllarca aynı evde yaşıyor onlar ölsün o zmn..Ayrıca hediye filan bu tarz insandn hala beklentiye mi giriyorsun..

eşinle çatışma yaşadığın kişi annesi..Yokmuş gibi davran.. A çok üstüne mi geliyor cevabını ver bu saygısızlık değil ahmaklık olur.

bak tatlım sen böyle sustukça daha çok ezilirsin kaynanan olacak kadın kim oluyorda anneni arayıp senin hakkında kötü konuşabiliyor bu cesareti nereden kimden buluyor. sakın eşine annen şöyle böyle diye dır dır etme. kaynanan sana nasıl davranıyosa sende ona öyle davran. direk pat diye söyle lafları. kaynanan düşünmeden konuşup seni üzüyosa sende düşünmeden konuşup onu üzeceksin. ben zamanında saygılı davrandım kaynana tepeme çıktı. şu an kaynananın hakettiği gibi davrandım ve evime adım atamıyor. erkek annesidir saygı göstermek lazım lafları falanda çok boş sözler. insan saygı görmek istiyosa karşısındakine iyi davranacak. iyilik eden iyilik bulur kötülük eden kötülük bulur. bu arada eşin eve geldiğindede hep gül mutlu olki mutluluğu sende bulsun

Zaten annesine yaklaştı canım , malesef ben zararlı çıktım artık susmam gerektiğini biliyorum susayım ki bi süre sonra kendisi bıksın değil mi ben konuştukça annesi kıymete bindi:( öyle ki boşanma lafları etti iyiki bebeğim var allahıma çok şükür onun için affettim yoksa kolay yutulacak şeyler söylemedi:(
Dünakşam konuştuk bu konuları ablası ve kızkardeşi ile ilgili haklı olduğum konuları kabul ediyor da annesini asla.. Bu sefer sinirlenmedim ama..bana uzun bir süre bu konuları konuşmamamı söyledi lütfen dedi.. Ben de tmm dedim ztn bu kararı almıştım yazdıklarınız için hepinize teşekkür ederim.. Zamanla alışırım inşallah hoşlanmadığım cümlelerine karşılık vermeyi

Merhaba eşiniz tipik bir anne bağımlısı olabilme özelliğine sahip yada annesini size karşı korumak istiyor
Çok olaylar yaşadım kv ile ilgili buna benzer böyle belirli bir süre sonra takmıyorsunuz ben psikoloğa gittim uzak dur sana bu stresi yaşatandan farkında değilsin ama ciddi depresyon eşiğindesin dedi alt lı üstlü oturuyorum nasıl mümkün olabilir ki dedim o zaman az ve öz görüş kendine evinde uğraş bul görüşme dedi
Siz eşinizin ailesini takıntı haline getirmişsiniz hak veriyorum size düşünceleriniz yanlış demiyorum ama o kv kişiliğini gösteriyor havadan atanlar başkası için yorum yapıp kendisine uygulamayanlar yada hiç tasvip etmediği bir şeyi kendinde barındırması ortaya çıkınca haberim yok demesi bunlar olağan şeyler
Kayınvalideni takıntı haline getirme derim sonuç sen yıpranırsın çocuğun, eşin ile ilgililen kendine zaman ayır

klasik "bana yardım etmediği için kötü k.valide" sendromu.. sorununuzun yarısı para ile ilgili.. kızları-oğlu evlenmiş ister yurt içi gezer, ister yurt dışı gezer.. ister torununa hediye alır, ister almaz.. anlamadığım çocuk doğurduğunuz için siz neden hediye bekliyorsunuz ki.. annenize telefonda neden öyle söyledi acaba, bir de karşı tarafı dinlemek gerek :KK14:

klasik "bana yardım etmediği için kötü k.valide" sendromu.. sorununuzun yarısı para ile ilgili.. kızları-oğlu evlenmiş ister yurt içi gezer, ister yurt dışı gezer.. ister torununa hediye alır, ister almaz.. anlamadığım çocuk doğurduğunuz için siz neden hediye bekliyorsunuz ki.. annenize telefonda neden öyle söyledi acaba, bir de karşı tarafı dinlemek gerek :KK14:
Anlatmak istersim ama o günlere tekrar dönmek istemiyorum onların konuşmalarına bişey demeyip demeyip bi anda bişeye patladım hani haklı iken haksız duruma düşme, tam da bu oldu ve hemen annemi aradı( yaptığım da görümceme whatsuptan şunları yazmak: zehra abla hem gerçek hayatta hem filmdeki kızları evli kardeşine ballandıra ballandıra anlatmak ne kadar doğru? Ben size bişey diyemeyip diyemeyip mustafa ya söylüyorum ve aramız bozuluyor nasıl? Diye bunları yazdımve o okadar çirkinleşti ki neler yazdı sanki bir kıvılcım bekliyormuş gibi. Ve o zaman dedimki bunlara çatçat laf veren bi gelin lazımmış ozaman bukadar olay haline getirmezlerdi dedim. İlk bişeyi dile getirişimde üstüme yürüdüler be annemi aradı kv! Ve anneme diyorki gecenin 11 inde aaa senin haberin yok mu diyor annem de benim bişeyden haberim yok kızımla konuştum ama anlatmadı bişey ve annem başka şehirde:(( ben bunu asla affetmicem
( görümcem bi tur firmasında çalışan bir kızı ' ben hayatımda bukadar güzel bir kuz görmedim saçlar gözler baksana mustafa ' dedi ben o an bişey demedim bi sonraki görüşmemizde de geinin elli tonu diye erotik bir filme gitmiş eşime anlatıyor ben hayatımda böyle duru bir güzellik görmedim çok seksi başroldeki kız dedi ben çok sinirlendim ama bişey demedim:( ve doldum öyle işte

Merhaba eşiniz tipik bir anne bağımlısı olabilme özelliğine sahip yada annesini size karşı korumak istiyor
Çok olaylar yaşadım kv ile ilgili buna benzer böyle belirli bir süre sonra takmıyorsunuz ben psikoloğa gittim uzak dur sana bu stresi yaşatandan farkında değilsin ama ciddi depresyon eşiğindesin dedi alt lı üstlü oturuyorum nasıl mümkün olabilir ki dedim o zaman az ve öz görüş kendine evinde uğraş bul görüşme dedi
Siz eşinizin ailesini takıntı haline getirmişsiniz hak veriyorum size düşünceleriniz yanlış demiyorum ama o kv kişiliğini gösteriyor havadan atanlar başkası için yorum yapıp kendisine uygulamayanlar yada hiç tasvip etmediği bir şeyi kendinde barındırması ortaya çıkınca haberim yok demesi bunlar olağan şeyler
Kayınvalideni takıntı haline getirme derim sonuç sen yıpranırsın çocuğun, eşin ile ilgililen kendine zaman ayır
Canım bende de takıntı oldu eşimle aram bozulduğu için daha a etkileniyorum:( antidepresan verdi dr 1 hafta kullandım ama ne olursa olsun bebeğime sütten geçiyordur diye kıyamayıp bıraktım ilacı emzirmeyi bırakınca ilaca başlıcam inşallah ancak ilaçla öğrenicem herhalde umursamamayı.
Huzur çocuğumla eşimle iyi olmakta haklısın teşekkür ederim

Canım bende de takıntı oldu eşimle aram bozulduğu için daha a etkileniyorum:KK43: antidepresan verdi dr 1 hafta kullandım ama ne olursa olsun bebeğime sütten geçiyordur diye kıyamayıp bıraktım ilacı emzirmeyi bırakınca ilaca başlıcam inşallah ancak ilaçla öğrenicem herhalde umursamamayı.
Huzur çocuğumla eşimle iyi olmakta haklısın teşekkür ederim

Ben de ilk başlarda köle gibiydim ses çıkaramıyorum anlatamıyorum altlı üstlü oturuyorum mesela ütü yapacam çıkıyorum iki dakika sonra zile basılıyor hadi aşağı in Ne oldu komşu misafirliğe gelmiş çağırınca birşey de diyemiyorsun bende cahillik ya sanki koştura koştura iş yapınca madalyon takacaklar adete koşuyordum kayınvalidemin kızı yok kız evladı hasreti çekiyor ona kız olayım dedim ama doydu duyacağı yok artık zorlamaya başladım ayağım gitmiyor ama benden bekliyorlar neyse 45 gün sonra kaza yaptık ben yatalak oldum ölümün eşiğinden dönünce anladım herşey boş çektim kendimi artık benden yüzgöz olmamı istedi ben sınırları olan biriydim laubalilik ten hiç hoşlanmam ama sağ olsunlar öğrettiler şimdi hiç saklamıyorum içimde direk söylüyorum eşim haklı olduğumu söylediğim cümlede biliyor ama annesinin cahil olduğunu kabullenmek istemiyor bana kızıyor deme öyle şeyler boş ver felan
Yani sen tam dolmamışsın o kazada o yatakta gelen giden o kadar laf söz oyun oynandı bi ara keşke kurrulmasaydım da insanların buu yüzlerini görmeseydim diye günaha giriyordum

Bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşuna dememişler
Aklım başıma geldi geçte olsa şimdi takmıyorum bile hoş bir davranış mı değil ama kendi istedi
Anlatsam sana yaşadıklarımı belki ben ne yaşamışım dersin en güzeli görmedim, duymadım, bilmiyorum yoksa geçmiyor hayat

Tat
Zaten annesine yaklaştı canım , malesef ben zararlı çıktım artık susmam gerektiğini biliyorum susayım ki bi süre sonra kendisi bıksın değil mi ben konuştukça annesi kıymete bindi:( öyle ki boşanma lafları etti iyiki bebeğim var allahıma çok şükür onun için affettim yoksa kolay yutulacak şeyler söylemedi:(
Dünakşam konuştuk bu konuları ablası ve kızkardeşi ile ilgili haklı olduğum konuları kabul ediyor da annesini asla.. Bu sefer sinirlenmedim ama..bana uzun bir süre bu konuları konuşmamamı söyledi lütfen dedi.. Ben de tmm dedim ztn bu kararı almıştım yazdıklarınız için hepinize teşekkür ederim.. Zamanla alışırım inşallah hoşlanmadığım cümlelerine karşılık vermeyi
Tatlım eşine hep güldüğünde dır dır etmediğinde eşin yavaş yavaş sana gelecek hatta annesini sever gibi görün annesiyle ilgili bişey anlattığında annen çok iyi biri de annen çok güzel falan de. Bu sefer kaynanan dır dıra başlayacak oğlum sen yokken gelin bana şunu yaptı bunu dedi. Eşin bir bakacak sen melek gibisin ama kaynanan sürekli şikayet ediyor yani eşin artık annesini savunmaktan vazgeçecek benim eşim senin hakkında hiç kötü konuşmuyor ama sen onu kötülüyosun diyecek. Bunları yap canım en azından eşin sana tamamen bağlanır

Sanane arkadasim kadinin gezisinden ya her insan torunum yavrularim diye kendini paralamak zorunda mı? Yok sunu almadi bunu almadi bilmem ne kusura bakma ama sen de sutten cikma ak kasik degilsin ayrica kadina cevap veremiyosan hirsini neden esinden cikariyosun ki ? Kv ve senin aranda olan meseleye neden esini karistiriyosun? Surekli beklenti icinde olma cok hayal kirikligi yasarsin

Back
X