• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine bir pko

Troubletone

IŞIL
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
153
1
26
İstanbul

Merhaba Bayanlar;

Bugün hamileyim diye hoplaya zıplaya doktora gittim ki bi de ne öğreneyim polikistik oveeeer dizilmişler yumurtalarımın yanına tesbih gibi... Zaten düzensiz olan adetime ve yıllardır çektiğim sorunlara bir de bu eklendi.. Doktor tarlusal diye bi ilaç verdi onu kullanıp bitirince regl olucakmışım 2. veya 3. günü tekrar kontrole gidicem bakıcaz artık durum neyse ona göre bi tedavi önerecek herhalde.. Aynı sorunu yaşayan ve atlatanların deneyimlerini tedavilerini merak ediyorum. Şimdiden paylaşımlar için teşekkür ediyorum Allah bu sıkıntıyı yaşayan herkese acil şifalar versin bende dahil..

Merhaba Bayanlar;

Bugün hamileyim diye hoplaya zıplaya doktora gittim ki bi de ne öğreneyim polikistik oveeeer dizilmişler yumurtalarımın yanına tesbih gibi... Zaten düzensiz olan adetime ve yıllardır çektiğim sorunlara bir de bu eklendi.. Doktor tarlusal diye bi ilaç verdi onu kullanıp bitirince regl olucakmışım 2. veya 3. günü tekrar kontrole gidicem bakıcaz artık durum neyse ona göre bi tedavi önerecek herhalde.. Aynı sorunu yaşayan ve atlatanların deneyimlerini tedavilerini merak ediyorum. Şimdiden paylaşımlar için teşekkür ediyorum Allah bu sıkıntıyı yaşayan herkese acil şifalar versin bende dahil..

merhaba bende pkoluyum..adetleriniz ne zamandır düzensizdi hiç doktora gidip baktırmadınızmı?polikistik overin belirtileri var adet düzensizliği dışında sizde bu belirtiler varmı?farlutal adet getirtici bir ilaç sanırım adetin 3.günü hormon testi isteyecek sizden doktor..geçmiş olsun buarada..

Bende yillardir pko yum... Ilk oglumda 5 ay ilac tedavisi sonrasi hamile kaldim...simdikinede 6 ay ilac tedavisi ardindan asilama yaptirdim ilk asilamam tuttu.. sanirim cocuk dusunuyorsunuz..Insallah kisa surede hamile kalirsin....

Son düzenleme:
merhaba bende pkoluyum..adetleriniz ne zamandır düzensizdi hiç doktora gidip baktırmadınızmı?polikistik overin belirtileri var adet düzensizliği dışında sizde bu belirtiler varmı?farlutal adet getirtici bir ilaç sanırım adetin 3.günü hormon testi isteyecek sizden doktor..geçmiş olsun buarada..

Öncelikle mesajınızı geç gördüğüm için kusura bakmayın.. Adetim ilk olduğum günden beri düzensiz 12 yaşımdan beri kısaca.. zaten hayatım kadın doğum polikliniğinde geçti diyebilirim. Birçok sorun yaşadım bu yaşıma kadar ama pko hiç olmamıştı. Çocuk düşünüyoruz diye 3 aydır korunmuyordum nisan sonundan beri adet görmeyince test aldım negatif çıkınca üst üste en sonunda doktora gittim ve pko çıktı. Çok fazla belirtisi yoktu bende doktor da şaşırdı sadece kilo aldım ve biraz akne problemim oldu ama bunu her adet olmadan önce yaşadığımdan önemsemedim biraz da hamileyim herhalde diye düşündüğümden... Evet dediğiniz gibi adet olunca en geç 3. gün tekrar kontrole gelmemi istedi doktor. Farlutal' e gelince biraz araştırıp hormon ilacı olduğunu öğrendim, progesteron salgılayarak adet görmemizi sağlıyormuş. Benim adet gecikmelerim tamamen bünye ile alakalıymış. Son iki hap kaldı bakalım ne zaman adet olacağım bitince merakla bekliyorum. Çok teşekkür ederim

Bende yillardir pko yum... Ilk oglumda 5 ay ilac tedavisi sonrasi hamile kaldim...simdikinede 6 ay ilac tedavisi ardindan asilama yaptirdim ilk asilamam tuttu.. sanirim cocuk dusunuyorsunuz..Insallah kisa surede hamile kalirsin....

Yıllarca geçmeyen bir şey mi bu? yani her gün başka bişey öğreniyorum bu hastalık hakkında.. Evet çocuk düşünüyoruz artık iyi ki de erken karar vermişiz yoksa ben anlamazdım hayatta pko olduğunu bu sayede doktora gidip öğrenmiş oldum. İnşallah haplar bittikten sonraki ilk adetimde biraz daha yoluna girmiş olur, bazıları geçmiyor hep kalıyor demiş bazıları geçiyor demiş artık bende kodlama yapmayak istemiyorum hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ayrıca teşekkür ederim.

Back