Yine başladık 🙇🏻‍♀️

Evlilik danışmanına genelde ilk bir iki yıl gidiliyor ki eşim hayatta gitmez
Nerdeyse üstüme titrerdi ama şimdi öyle katı ki

Evlilik danışmanına gitmenin yılı olduğunu ilk defa duyuyorum. En bastan böyle değilmiş, belli ki bir iletisimsizlik bir kopukluk var arada. Eşinizi ikna etmeniz ve gitmeniz gerekir. Esinizin de çabalaması gerekir. Tek başınıza bunu halletmeniz mümkün değil demek ki hep ayni devam ediyorsa.

Çözüm hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam etmek.. çünkü gerçekten de hiçbir şey yok. Sizde de hata gördüm, siz de uzatıyorsunuz. Adam temizlik yapıyormuş, siz odaya kapanıp ağlıyorsunuz. Yazık etmeyin kendinize. İlk zamanlar biz de böyleydik. Günlerce uzardı küslük. Sonunda katılığıma dayanamayıp arkadaşına gider orda kalırdı ben gene taş gibi kalır hiç aramazdım. Şimdi gene tavır alırım surat asarım ama bir iki saat sonra ya o gelir ya ben giderim, gülüşmeye başlarız. İlişkide gereksiz gurur çok yıpratıcı.

Iki seçenek var (aslında 3):
1. Profesyonel destek alıp ikinizin de birbirinize çeki düzen vermesi ve evliliği toparlanmasi
2. Boşanma
3. Ayni böyle senelerce biri kanser olana kadar devam

Ek not: insallah çocuk yoktur

Veee bebek yaptiniz bu heriften harika temeli daha oturmamis evlilige teyy Allah im

Siz birbirinizi sevmiyorsunuz biz kavga ettimiz gun barisiyoruz olmadi diger gun 2. Gunu bulmaz

1. Profesyonel destek alıp ikinizin de birbirinize çeki düzen vermesi ve evliliği toparlanmasi
2. Boşanma

Olmazmi daha kendileri cocuk birde cocuk yapmislar

sevincten bagirmissiniz ve hataliyim bagirmamaliydim diyorsunuz? siz boyle sucsuzken sucluyum derseniz, bir ay bile küs durur sizinle. barismak icin ilk adimda sizden geliyordur su durumda.

dupdururken cins gibi küstu mü? siz iki kati küsün. oyle yemegini onune koyup gomleklerini utuleyerek degil, o yokmus gibi davranarak

bakalim bidaha yapiyor mu? siz simdi sizi bosamasindan falan korkup yine alttan alirsiniz, soyleyim. alttan aldiginiz surece degismeyecek..almasaniz da degismeyecek ama gene de bi deneyin

Allah yardımcınız olsun inşallah düzelir bi an önce

acaba şey mi yapsanız o böyle küstüğünde umursamayıp yanağından makas falan mı alsanız şirinlik yapmak da olabilir yaptığının çocukça olduğunu anlar belki
ama en iyi siz tanırsınız onu böyle şeyleri kaldırmayan biriyse daha da ters tepebilir tabi

Evli olduğunuzun ikinizin de fark etmesi gerekiyor. Siz sevgili değilsiniz ki bu kadar kolay yıpratasanız bu kurumu.

Ciddi bir kurum içindesiniz. Ve ciddi olmak durumundasınız. Çocuktan farkınız yok.

Biri çığlık atıyor... çocuk gibi.

Öteki küsüyor. Cocuk gibi.

Hiç-bir fark yok.

Bu evlilik bu kafa ile yürümez

Küsmek çözüm değil aksine eşini sensizliğe alıştırmaktır diye bir söz okumuştum...

Siz peki hiç küsmüyormusunuz? Ya da küsüyorsanız sizinki nasıl sebeplerden oluyor ?
Çünkü şu konuda eşinizin gereksiz küsmesi durumu var ama sadece eşiniz mi gereksiz küsüyor?

Evet , küsmeye fırsat vermeden , hiç birşey yokmuş gibi davranmaya çalışacağım bir dahakine artık
Evet iki taraflı hata
2. Boşanma

Veee bebek yaptiniz bu heriften harika temeli daha oturmamis evlilige teyy Allah im

Siz birbirinizi sevmiyorsunuz biz kavga ettimiz gun barisiyoruz olmadi diger gun 2. Gunu bulmaz
Hemen çocuk yapanlar; ilk gece çocukları olur . Hadi ilk sene olsun . Bizim üç sene olacak. Çocuk istememiz normaldi.
Umudum yok pek evet. Zaten küsken hiç bi iş yapmıyorum
Yemek hazırlamış masada, servis zili denilen bi zil var ya, ona bastı , çağırdı, hep giderdim küsken. Ama şimdi gitmedim , işe gitti yazık
Üzülüyorum bi yandan da. Ama böyle de düzeleceğe benzemiyor . Tek çaresi küsmemek . Ki bu sefer tartıştık . Küsüp susmadık . Ufacık olaydan iki hafta küs şimdi dedim ağlayarak ki ağlamak beni itici gösteriyor bunu bi kez daha anladım. Zerre geri adım atmıyor . Konuşmamak ve sessiz kalmakla yola gelseydi şimdiye çoktan gelirdi . Aylardır deniyorum . Ondan bekliyorum ilk adımı. Ama Nuh diyor peygamber demiyor . Ben istiyorum ki kğstüğümüzde gelsin gönlümü alsın, ilgi göstersin . O da istiyor ki hiç birşey yokmuş gibi konuşmaya devam edeyim
Amin ama öyle Şeylere gelmez . Olgun birisi
Siz peki hiç küsmüyormusunuz? Ya da küsüyorsanız sizinki nasıl sebeplerden oluyor ?
Çünkü şu konuda eşinizin gereksiz küsmesi durumu var ama sadece eşiniz mi gereksiz küsüyor?
Karşılıklı oluyor maalesef sebepsiz

BaZı arkadaşlar ; boşanmaktan falan bahsetmiş
Yahu; eşimin kumar alışkanlığımı var
Alkol mü?
Şiddet mi?
En önemlisi aldatma mı??
Bugün dahi; bu gerginlikle cacık yapmış, biber dolması yapmış, evi de süpürdü, sildi, kapıyı çekip kahveye gitmedi .
Siz benim küslük dememden ne anlıyorsunuz onu da ben anlamadım
Ben bilmez miyim küslüğe mahal vermeden , konuşmaya devam etmeyi
Ben klasik kadın isteği işte , İLGİ istiyorum
Her olumsuzlukta ikimizde sessiz kalınca birkaç dakika , sonra hepten konuşmuyoruz ve bunun adına “KÜS” tük diyoruz biz . Başında da söyledim ben inatçı ve o dil kafalı olduğundan iletişimsizliğimiz küslüğe dönüyor

Ya hu adam yemek yapmış, yemeğe bekliyor, bi zahmet küsünce de ilk adımı siz atın. Benim eşim mutfaktan suyunu bile kendi almaz. Sizi daha nasıl nazlasın bilemiyorum. Yemek yapmış, temizlik yapmış, sonra da işe gidiyor, bi de inşallah ev hanımı değilsinizdir. Bence nazlanması gereken siz değil eşiniz...

Onu diyorım işte
Bu olumlu yanları kenara mı atayım
Çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…