Yılmaz Özdil: Erdoğan keşke bir bira içseydi

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.808
55.291
1.123
[h=2]Yılmaz Özdil, katıldığı bir programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştireyim derken farklı bir dil kullandı. Başbakan Erdoğan'ı Türkiye'yi daha iyi getirmesi için bira içmesi gerektiğini söyledi.[/h]

Kanal D'de Abbas Güçlü'nün sunduğu Genç Bakış, İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nden yapılan canlı yayında Hürriyet gazeteci yazarlarından Yılmaz Özdil'i ağırladı.

"ERDOĞAN KEŞKE BİRA İÇSEYDİ"

Özdil, hükümetin sosyal alandaki yasaklar konusunda ileri gitmesini ilginç bir dille yorumladı. Özdil, Türkiye'yi yönetenlerin gençliğini yaşamadığını, o yüzden gençliğin yaşadıklarını anlayamadıklarını söyledi. Özdil "Eleştirmeden, üzülerek söylüyorum; Tayyip Erdoğan bir bira içseydi, bugün Türkiye çok daha iyi bir durumdaydı" dedi.
Özdil'in bu sözlerinden sonra seyirciler uzun süre Özdil'i alkışladı. Gençlere bu konuda öğüt veren Özdil sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir bira içen adam dinsiz olmadığını ve hayata farklı bir pencereden bakmadığını görür. Biz gençliğimizi yaşamak durumundayız. Siz geçmişte gençliğini doya doya yaşamamış insanların durumuna düşmeyin!"

Milliyet - Yılmaz Özdil: Erdoğan keşke bir bira içseydi

Bu mudur işin mantığı yani?

Akıllara zarar...

Yok yani ; bu ülke zamanında gençliğini doya doya yaşamış insanlarda gördü , o zamanlarda da gençliğini yaşayamamış(!!!) gençler çok mu anlaşılmış ? sormak isterdim kendisine.

Memleket yönetmek , belirli bir oranda oy alıp , halkın tamamının yaşantısına ve taleplerine yasalar ve toplum düzeninin menfaati çerçevesinde cevap verebilmektir.

Yapabilen varsa ne ala , her dönem şapka çıkarırım önünde.

Ne güzel öğütler veriyorsun öyle özdil, ayakta alkışlıyorum
Ama şunuda unutmamak lazım memleket yönetmek kolay birşey değil, ayık kafa ister

Bira içip alkol alıpta kendi kafasını toplayamayan insan ülke yönetse daha iyi olur haklısın Yılmaz Özdil.
Sen de keşke iki rekat namaz kılsaydın da doğru yolu bulsaydın o halde !

her içkiyi içtim ... ama şuanda içmiyorum vede hiç mi hiç özenmiyorum.. çünkü içki bana zarar verdiğini düşündüğüm için içmiyorum. ama eşim hayatında hiç içki içmemiş... her içki gördüğünde içsem mi diye şaka yapıyor.. bende bunun şaka yapılacak birşey olmadığını gayet normal birşey oldğunu anlatmaya çalışıyorum.. içki içen insanlara sövüp duruyor.. halbuki bu bir tercih meselesi.. hani bu sevgili bulamadığı için sevglisi olan kızlarda kusur arayan ,onlara yakıştırma yapan bastırılmış güdülerin kızları vardır ya... yılmaz özdilde tam bundan bahsetmek istemiş..

sen fazla bira icmisinde beyin gitmis bence...
aykiri olmak adina sacmaliklarina birini eklemis.
dinimizce alkol yasaktir, erdoganda dinine bagliysa buna herkes saygi duymak zorundadir.
anlayisin illa birseyi yasayip yasamamakla ilgisi yok.
vicdanla,bilgiyle, empatiyla ilgilisi var... yürüttügü mantigi anlamak gercekten cok zor
oldu hepimiz bira icelim genclik kurtulsun varmi böyle sacmalik.

"fazla içmişsin beynin gitmiş"... evet içmediği için içene hoşgörü göstermemenin bir başka örneği kelimeler daha ..adamda tam bundan bahsediyor işte!

kılıp kılmadığını sanırım iyi biliyorsunuz.

Bilemem elbette.
Fakat namaz kılan bir insan da iyi bilir ki dinimizce alkol kesin olarak haramdır.
Bu konuda kesin ayetler,hadisler vs vardır.
Böyle konuşan birisi içinde teşvik gibi içeren bir msj da namaz kılmasını düşünemeyiz heralde.

Son düzenleme:
"fazla içmişsin beynin gitmiş"... evet içmediği için içene hoşgörü göstermemenin bir başka örneği kelimeler daha ..adamda tam bundan bahsediyor işte!

arkadasa demisin namaz kilmadigini nerden biliyorsun diye
sen benim bira icmedigimi nerden biliyorsun?

canim istediginde icerim, ama icmeyenede saygi gösteririm.
haram olan seyleri yapmak istemeyen bi arkadasima gidipte bira ic demem mesela
bunun adi saygisizliktir.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Ne güzel öğütler veriyorsun öyle özdil, ayakta alkışlıyorum
Ama şunuda unutmamak lazım memleket yönetmek kolay birşey değil, ayık kafa ister

Hayır ayık kafa istemez. Amerika dan gelen emirleri uygulayan kafa ister. O yüzden başka biri iktidara gelemiyor. Parlayanın kasetini çıkarıyorlar. Bunlar da Amerika'ya uymasın bunlarında kaseti çıkar

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

İçkinin zararları çoktur. Bunu tartışmasız kabul etmek gerekir. Ama içenlerin içmeyenleri kınaması aşağılaması ve içmeyenlerin deiçenleri aşağılaması aptaloğluaptalıktır

icene de icmeyene de saygim var. zaman zaman ozdilin yazilarini sinirim bozulsa da okuyorum. yine zirvalamis. hitap ettigi dinleyici belli tabiki saksakliyacaklar.

Hayır ayık kafa istemez. Amerika dan gelen emirleri uygulayan kafa ister. O yüzden başka biri iktidara gelemiyor. Parlayanın kasetini çıkarıyorlar. Bunlar da Amerika'ya uymasın bunlarında kaseti çıkar

Bende şu meşhur cümleyi ne zaman söyleyecekler diye bekliyordum.
Şu amerika, krizlerden devlet bankaları bile batma eşiğinde, doğal afetlerden başını kaldıramadığı için öyle bunamış ki türkiyeye ülkeyi geliştirecek bir hükümet göndermiş.
Bu kadar gözünüzde büyütmeyin amerikayı, amerikada yaşayanlara sorsan onlarda obamayı ruslar göndermiş diyecek. Ruslara sorsan putin için çeçen yanlısı derler. Herkes bir şeyler söylerde mesele görmek istemekte.

''Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol.'' MEVLANA
Senin karşında kitap gibi sessiz olamadığı için senden özür dilerim. Ne olur bağışla beni.

Diğer okuyalara şu cümleyi eleştiriyorum. (Senin karşında yine sessizim):''Şu amerika, krizlerden devlet bankaları bile batma eşiğinde, doğal afetlerden başını kaldıramadığı için öyle bunamış ki türkiyeye ülkeyi geliştirecek bir hükümet göndermiş.''
''Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir'' Eğer bu hükümeti Amerika gönderiyorsa hakimiyet kayıtsız şartsız Amerika'nındır.

''Saygı'' diye bir şey var bilir misiniz? Hani insanda olur sözlerine dikkat eder. Karşındakini bilmediği konularda itham etmez vs. Eğer anlamını bilmiyorsanız Türk Dil Kurumu Ana Sayfası sitesinden bakabilirsiniz
Gerçi okuyarak ne kadar edinirsiniz oda meçhul!

Son düzenleme:

Size yazmadım sizin karşınızda kitap gibiyim. Kendi üzerinize alınmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…