• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılmaz Odabaşı: Politik rest olarak bugünden itibaren Türkiye’yi terk etmiş bulunuyorum!

Osmanlı kelimesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum
Ben Osmanlı ile bağdaştırmadım sadece bi şakaydı ama baya bi ciddiye aldınız :KK14: :KK53:
Osmanlı kelimesi beni rahatsız etmiyor, edebilir de ayrıca.
yapma elit senin yazdıklarını okumuyoruz sanki, o şakanın içinde gerçek payı olduğunu o mesajı okuyan herkes anladı, yalnız ben değil.

Osmanlı kelimesi beni rahatsız etmiyor, edebilir de ayrıca.
yapma elit senin yazdıklarını okumuyoruz sanki, o şakanın içinde gerçek payı olduğunu o mesajı okuyan herkes anladı, yalnız ben değil.
Şaka kız şaka korkma Osmanlı yok bitti gelmez artık :KK53:
Mi acaba :KK14:

istersen torunlarını çağıralım kimi fransada kimi fransada. yalnız feci avrupalı olmuşlar. istermisin bilmem
Yok kalsınlar onlar üvey
Biz has torunlarız biz yeteriz Elhamdülillah

gercek-osmanli-torunlari_709680.webp
Eki Görüntüle 1674907
evet osmanlı torunları

10 ayrı ülkede yaşayan Osmanoğulları, TRT için hazırlanan “Osmanoğlu’nun Sürgünü” adlı belgeselin tanıtımı için 2006’da Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelmişti.

1- Harun Osmanoğlu: Sultan Abdülhamid’in oğlu. Selim Efendi’nin torunu. Hanedan’ın Türkiye’deki aile reisi. Şehzade sıralamasında 5’inci sırada. 2- Osman Vasıf Osmanoğlu: 5. Murat’ın torununun oğlu. Ali Vasıf Efendi’nin oğlu. Londra’da yaşıyor. 3- Selim Cem: Sultan Abdülmecid’in torunu. İsviçre’de yaşıyor. 4- Orhan Osmanoğlu: Harun Osmanoğlu’nun oğlu. Sultan Abdülhamid’in torunu. 5- Kayhan Osmanoğlu: Harun Osmanoğlu’nun oğlu, Sultan Abdülhamid’in torunu. Türkiye’de yaşıyor. 6- Leyla Kadir Schelle Sultan: Sultan Abdülhamid’in torunu. Avustralya’da yaşıyor. 7- Kenize Murad: Sultan 5. Murat’ın kızı Prenses Selma’nın kızı. 8- Bülent Osman: Anne tarafından Sultan Abdülhamid’in torunu. 9- Osman Nami: Sultan Abdülhamid’in kızı. Ayşe Sultan’ın oğlu. Paris’te yaşıyor. 10- Osman Mayatepek: Anne tarafından Abdülmecid’in kızı. Naciye Sultan’ın torunu. Ankara’da yaşıyor. 11- Adile Nami: Sultan Abdülhamid’in torunu. Paris’te yaşıyor. 12- Clara Sultan: Leyla Sultan’ın kızı. Avustralya’da yaşıyor. 13- Murat Orhan: Sultan 5. Murad’ın torunu. 14- Ayşe Osmanoğlu: Osman Vasıf Osmanoğlu’nun kızı. Londra’da yaşıyor. 15- Selim Osmanoğlu: Orhan Osmanoğlu’nun oğlu, Sultan Abdülhamid’in torunu. 16- Şehzade Murat Vasıf Osmanoğlu: 5. Murat’ın torununun torunu, Şehzade Osman Vasıf Osmanoğlu’nun oğlu. 17- Rukiye Nami Osmanoğlu: Osman Nami Osmanoğlu’nun kızı.

aa onlar padişahn kanını ttaşıyorlar. ayıp ettin şimdi ecdadına,padişahlara
Oky bebeğim ince noktalardan vurma hedefini şaşırıyorsun her defasında
Biraz daha dikkatli ol beybisi :KK39:

Osmanlıya bu kadar düşman olan yani atasına düşman olan başka millet varmıdır.. Vahdettin kendi kaçtı mi sürgün mü edildi .. Sadece tek taraflı tarih okumayın az araştırın .. Osmanlı torunuyum kimin zoruna giderse gitsin.. Osmanlı bu ülkeyi kurmasa Ataturk'ün de kurtaracağı bi yer olmayacaktı ilk atam Osmanlı sonra Atatürk benim için . Biri kurdu biri yıkılmak üzere iken kurtardı .

Osmanlıya bu kadar düşman olan yani atasına düşman olan başka millet varmıdır.. Vahdettin kendi kaçtı mi sürgün mü edildi .. Sadece tek taraflı tarih okumayın az araştırın .. Osmanlı torunuyum kimin zoruna giderse gitsin.. Osmanlı bu ülkeyi kurmasa Ataturk'ün de kurtaracağı bi yer olmayacaktı ilk atam Osmanlı sonra Atatürk benim için . Biri kurdu biri yıkılmak üzere iken kurtardı .
Osmanlı'ya düşman olan kim? niçin alıntılamak yerine ortaya bırakıyorsunuz topu?
Vahidettin sürgüne yollanmamıştır, 1 Kasım'da Saltanatı yani padişahlığı kaldırılmıştır. kendisi 9 gün sonra yani 10 Kasım'da Halife ünvanıyla (çünkü 1 Kasımda yalnızca saltanat kaldırılmıştır, Halifelik değil) Cuma selamlamasına katılmıştır. daha sonra İngilizlere mektup yazarak can güvenliği olmadığını iddia ederek sığınma talep etmiş, İngilizler kabul etmiş ve Vahidettin İngiliz Zırhlısıyla memleketi terk etmiştir.
Sürgün edilen Vahidettin değil diğer Osmanoğullarıdır. başkalarına araştırmayı öğütleyeceğinize öğüdünüzü kendiniz tutun. zira Vahidettinin İngilizlere yazdığı mektup hala daha İngiliz arşivlerindedir ve Osmanlı ve 1. Dünya Savaşı'nı anlatan çoğu İngiliz Tarihçinin kitabında görülebilir.
hayırdır, Göktürkleri falan atadan saymıyor musunuz? onlar da Türk malum?

Yılmaz Odabaşı: Politik rest olarak bugünden itibaren Türkiye’yi terk etmiş bulunuyorum!
http://t24.com.tr/haber/yilmaz-odab...baren-turkiyeyi-terk-etmis-bulunuyorum,315043
"Kaçmak, benim kişisel tarihim değildir. Ben dönmesini de bilirim"
page_yilmaz-odabasi-politik-rest-olarak-bugunden-itibaren-turkiyeyi-terk-etmis-bulunuyorum_360387627.jpg

Şiirleri en çok bestelenen şair olarak anılan Yılmaz Odabaşı, kişisel Twitter hesabından 1 Kasım seçim sonuçlarına tepki amacıyla Türkiye’yi terk ederek Fransa’ya yerleşeceğini açıkladı.

Halihazırda İsviçre’de olan Odabaşı, Fransa'ya gitme kararını, "Sözümü tutacak, İsviçre’den Fransa’ya geçerek oraya yerleşeceğim! Edirne’ye kadar gidemezsin diyenler, şu an İsviçre’deyim ve politik rest olarak bugünden itibaren Türkiye’yi terk etmiş bulunuyorum!" sözleriyle duyurdu.

Meali;

''Çok büyük iş yaptım (gitmekle), çok büyük adamım (kaçmak benim kişisel tarihim degildir), vakti gelince yine çok büyük işler yaparım (geri dönmek gibi)''

Aferin diyelim madem.

Osmanlı'ya düşman olan kim? niçin alıntılamak yerine ortaya bırakıyorsunuz topu?
Vahidettin sürgüne yollanmamıştır, 1 Kasım'da Saltanatı yani padişahlığı kaldırılmıştır. kendisi 9 gün sonra yani 10 Kasım'da Halife ünvanıyla (çünkü 1 Kasımda yalnızca saltanat kaldırılmıştır, Halifelik değil) Cuma selamlamasına katılmıştır. daha sonra İngilizlere mektup yazarak can güvenliği olmadığını iddia ederek sığınma talep etmiş, İngilizler kabul etmiş ve Vahidettin İngiliz Zırhlısıyla memleketi terk etmiştir.
Sürgün edilen Vahidettin değil diğer Osmanoğullarıdır. başkalarına araştırmayı öğütleyeceğinize öğüdünüzü kendiniz tutun. zira Vahidettinin İngilizlere yazdığı mektup hala daha İngiliz arşivlerindedir ve Osmanlı ve 1. Dünya Savaşı'nı anlatan çoğu İngiliz Tarihçinin kitabında görülebilir.
hayırdır, Göktürkleri falan atadan saymıyor musunuz? onlar da Türk malum?
.. Vahdettin gitmeye zorlandı keyfinden güle oynaya gitmedi ve buda bir sürgündür .. Tekrar yıkarız cümleniz sevgiden söylenmiş bir cümle mi acaba ?

.. Vahdettin gitmeye zorlandı keyfinden güle oynaya gitmedi ve buda bir sürgündür .. Tekrar yıkarız cümleniz sevgiden söylenmiş bir cümle mi acaba ?
Vahidettin niçin gitmek zorunda hissetti? Niçin zamanında bizzat halk tarafından başlatılan Kuvai Milliye'ye sahip çıkmak yerine onu bastırmaya uğraştı?
konuşmanın tamamını okudunuz mu? Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlettir ve Osmanlı Devleti büyük ölçüde şeriat yasalarıyla yönetilen monark bir meşrutiyettir. Cumhuriyetten bir Osmanlı çıkacağı ima edildiğinde gelecek cevap budur. bunun benim Osmanlı'ya saygı duyup duymamamla değil demokratik ve laik bir devlette yaşamak istememle alakası var. Örneğin ben Göktürkler'e de saygı duyarım Hunlara da ama göçebe yaşamak ve Çin'e sürekli akın yapmak da istemem.
tarihteki bir devleti eleştirmek ve o devlette yaşamak istememek o devletten nefret etmek değildir.

şeriat ile yönetilmek istemeyebilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız yada hanedan devrinde yasamak istememekde hakkınız .. Ama Osmanlı için yeniden yıkarız cümlesi benim içimi yakar çünkü bu ülkenin varlığının ilk sebebi onlar .. Vahdettin kacmak zorunda kalma sebebi ise Atatürk un yanında bulunan iki yüzlü hainlerin ülkeye yalan haberler yayması .. Atatürk için ölüm fermanını imzalayan Vahidettin olumu haketti diye haberler yayması
. Atatürk ' e gelip saltanatı kaldırdık ama hilafet duruyor Vahidettin ülkede kalmaya devam ederse Cumhuriyet asla kurulamaz insanlar sizi değil onu lider görür demesi.. Ve Vahidettin sürgün edildi ancak Atatürk o kadar zeki ve naif bi insandı ki Vahidettin için sürgün kararı vermedi ama yanındakiler Vahidettini buna zorladı .. Eğer araştırırsaniz hem Turk hem de İngiliz kaynaklarında bu bilgileri bulabilirsiniz..

şeriat ile yönetilmek istemeyebilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız yada hanedan devrinde yasamak istememekde hakkınız .. Ama Osmanlı için yeniden yıkarız cümlesi benim içimi yakar çünkü bu ülkenin varlığının ilk sebebi onlar .. Vahdettin kacmak zorunda kalma sebebi ise Atatürk un yanında bulunan iki yüzlü hainlerin ülkeye yalan haberler yayması .. Atatürk için ölüm fermanını imzalayan Vahidettin olumu haketti diye haberler yayması
. Atatürk ' e gelip saltanatı kaldırdık ama hilafet duruyor Vahidettin ülkede kalmaya devam ederse Cumhuriyet asla kurulamaz insanlar sizi değil onu lider görür demesi.. Ve Vahidettin sürgün edildi ancak Atatürk o kadar zeki ve naif bi insandı ki Vahidettin için sürgün kararı vermedi ama yanındakiler Vahidettini buna zorladı .. Eğer araştırırsaniz hem Turk hem de İngiliz kaynaklarında bu bilgileri bulabilirsiniz..
Atatürk zeki bir liderdi ama naif bir insan değildi. son derece akılcı, yeri geldiğinde sert ve acımasız kararlar alan bir liderdi. tıpkı yeri geldiğinde kendisine karşı ayaklananları idam ettiren Osmanlı Padişahları gibi.
Vahidettin bir Osmanlı padişahıydı ve ülkede işgallere karşı isyanlar başlamışken kendi saltanatını korumak için bu isyanların bastırılmasını istemişti. Atatürk bir ulusal devlet kurmayı amaçlıyordu ve etrafındakiler ona Vahidettin sizi çok seviyor Paşam deseydi de Atatürk zamanı geldiğini düşündüğünde saltanatı da kaldıracaktı hilafeti de halk onların etrafında birleşmesin diye Osmanoğlullarını da sürecekti.
çünkü Atatürk Fransız Devriminden etkilenmiş, okumuş ve Osmanlı tarihini de gayet iyi bilen bir liderdi. tıpkı diğer devrimlerde olduğu gibi kendisinin karşı devrimini bastırmaya çalışmıştır.
ve Vahidettin de her iktidar sahibinin tabii olarak yapacağı gibi kendisinin hükümdarlığına son vermeye çalışan Mustafa Kemal ve diğerlerini hain ilan etmiştir.
ikisi de tabii ve doğal olanı yapmıştır.
Osmanlı'yı yıkarız sözünden bu kadar içlenmenize gerek yok. Osmanlı bir İmparatorluktu ve her imparatorluk gibi tabii yaşam süresini doldurmuş, zaten yıkılma ve dağılma sürecine girmişti.
Tıpkı Moğolların, tıpkı Bizansın, tıpkı Roman'nın yıkıldığı gibi Osmanlı da yıkılacaktı elbette.
örneğin bundan 15 sene önce devlet sınırlarını kaldırıp büyük bir entegre devlet kurma fikri konuşuluyordu Avrupa'da ama AB beklendiği gibi benimsenemedi benimsenseydi bugün belki Almanya diye bir devlet de olmayacaktı, belki Türkiye diye de.
kütüphanem İngilizce ve Türkçe sayısız tarih kitabıyla doludur, zaten.

Kendiniz yazmissiniz isin özünü zaten sürgün edecekti diye .. Kütüphanenizde bulunan yanli tarihler beni ilgilendirmiyor sizinle tarih tartışması değil Vahidettin in sürgün gittiğini açıklamakdi amacım kendiniz zaten diyorsunuz osmanogullarini sürgün edecekti diye.. Atatürk naif değildi diye bir şey yok naif demek ince düşünceli demek kendisine karşı çıkanları öldürecek yada sürgün edecek olması naif değil demek değildir.. Sözün özü Vahidettin korkak kacak bir padişah değil sadece daha fazla kan akmasın diye zaten osmanlının gittiğini görüp savaşmamış biridir .. Oynana oyunlar büyüktü tıpkı simdi olduğu gibi ama size destanlar yazsam örnekler hatta belgeler sunsam da nafile.. Ailem zaten tarihçiler ile dolu merak etmeyin bendede yeteri kadar tarih kaynakları mevcut..

Back