Yıllarca çocuğu olmayan insanları düşününce nankörlük yaptığım ama.......

Yanlış anlamışsınız koyulmuyor diye değil eşim yani ben ona bu haksızlığı nasıl Yaparım diye rızan yoksa koymayız diyo olacakları bildiğim için kabul ettim eşimde sıkıntı yok
E madem öyle o zaman neden durduk yerde strese girip oğlum olsun diye dua ediyorsunuz? Adam razı değilsen koymayız demiş işte.

Bebeğe kapak olsun diye isim vermek isteyen kv ya da kp lere bir şey demiyorum.
Yaşlıdır, cahildir yapıyor hata diyorum da..

Aylarca trip çekmeyelim, aman küsmesin diye çocuğuna isim koymak gibi özel bir konudan
bile taviz veren insanları anlayamıyorum.

Böyle böyle tepenize çıkarıyorsunuz bunları.

Benim kv bir ara şakayla karışık çocuğunuz olursa adını ben koyarım kız olursa Menekşe olsun nasıl falan demişti.
Ben de 9 ay ben taşıyorum madem çocuğuma isim ben koyarım.
Çok isim koyma hevesin varsa bir tane daha doğur demiştim.:KK45::KK45:

Şakayla karışık canım ne olmuş o yaparken iyi:21:

iyi ki öyle bir kv ye sahip değilim.. Allah yardımcın olsun. Ama bu zihniyetide anlamıyorum yani ne bu baskı insan der ki oğlum kızım mutlu olsun yok bunlar nerden fitne sokcak karıştırıyor

Benim kv rahmetli oldu ben teklif ettim eşime annesinin ismini koymayı kızıma hamile olduğumu öğrenince. İsmi de güzel bir isimdi, iki isimli kızım oldu şimdi. Eğer hayatta olsaydı böyle bir şey istemezdi zaten. istemiyorsan koyma onun annesini kardeşleri düşünmemiş derdi eşini mi almış? Sevseydin kv ni ilk sen isterdin onun ismini :)

Hanımefendi konuyu güzel okuyun ben tatsızlık çıkmasını oğluyla arasinin bozulmasını istemiyorum bunun için kabul ettim yoksa içim rahat değil diyorum
Okudum da mantığa oturtamadım. Kayınvalideniz kendi ismini torununa vermek isteyen biridir, bunun için kavga çıkartmayı kendinde hak gören bir karakteri vardır. Bunu kenara koyalım. O zaman siz eşinizden emin değilsiniz. Rızan yoksa koymayız diyen adam annesinin bu yönde iğnelemelerini de bertaraf etmesini bilir. Ama 1-2 sabredip, dolduruşa gelir de isim konusunda sizi bunaltmaya kalkarsa, yani bu ihtimal varsa o zaman sizin kabul etmenizden başka çare kalmıyor zaten.

Okudum da mantığa oturtamadım. Kayınvalideniz kendi ismini torununa vermek isteyen biridir, bunun için kavga çıkartmayı kendinde hak gören bir karakteri vardır. Bunu kenara koyalım. O zaman siz eşinizden emin değilsiniz. Rızan yoksa koymayız diyen adam annesinin bu yönde iğnelemelerini de bertaraf etmesini bilir. Ama 1-2 sabredip, dolduruşa gelir de isim konusunda sizi bunaltmaya kalkarsa, yani bu ihtimal varsa o zaman sizin kabul etmenizden başka çare kalmıyor zaten.
Benim eşimi benden başka kimse tanıyamaz çok hassas ve kimse kırılmasın derdinde asla anneci değil bana çok düşkün zaten o beni serbest Bıraktı karar senin diyor bu kararı ben verdim iki isim diye ama eşim için üzmesin kendini beni içine sindi diye düşünsün dedim ve şuna problem yokmuş gibi davranıyorum ama içten içe içim rahat değil onun için oğlum olsun diyorum umarım artık didikleyip yorum yapmazsınız

Ayrıca bende hassasm tüm bu çirkeflik beni yıldırır mahveder bende sorun çıkmasın derdindeydim eşimle benziyoruz yani

Benim esimde soyle bir sacmalik yaomisti iki isim koyalim hem senin hem benim annemin adini koyalim demisti ikimizjnde gonlu olsun demisti.kabul etmedim.simdi bir kizimin adi sirin dierinin adi sura yanu kayinwalidemin adini koymasim aslada koymaaaaaammmmmm

Evet 3 aylık hamileyim.çok sevindik hala da öyle ama bu. Sevinci kursakta Bırakanlar var KV gibi.İki oluyo eşime KV artık kız olursa ismimi koyarsınız diyor onlara kapak olsun ibreti alem olsun diyor.onlar da diğer gelinler ve oğulları koymamışlar kızlarına KV nin ismini eşime duygu sömürüsü yapıyor.Koymazsak olacakları biliyorum küsecek bizi en kötü ilan edecek aylarca trip atacak sırf bunun için koycaz sanırım ama iki isim düşünüyoruz.Ön ad KV sonra bizim sevdiğimiz isim. Tabii koymak hiç istemiyorum ama eşim çok iyi bir insan kafaya çok takıyor Günlerce uyumuyor çok hassas sırf onun için iki isim olursa tamam dedim ama yine de içim rahat değil.Bu yaptığım nankörlük biliyorum ama ben oğlum olsun istiyorummm:KK43:((((

ben çocuklara büyüklerin isimlerinin verilmesine karşıyım.. sizde ayrımcılık olmaz iki isim koyalım biri benim annemin adı biride senin annenin adı olsun diyin eşinize asrın kapağı olur :KK53:

Çok hoşsunuz aslında annemin ismini beğensem kesin dediğinizi yapardım :))))

gerçekten annelerin ismini verin diye değil sadece sizde bir şart koşun duygusallık yapın eşinizin sizi anlaması için demiştim birde ters teper tamam dersen heptn sarpasarar iş :KK53:

Benim eşimi benden başka kimse tanıyamaz çok hassas ve kimse kırılmasın derdinde asla anneci değil bana çok düşkün zaten o beni serbest Bıraktı karar senin diyor bu kararı ben verdim iki isim diye ama eşim için üzmesin kendini beni içine sindi diye düşünsün dedim ve şuna problem yokmuş gibi davranıyorum ama içten içe içim rahat değil onun için oğlum olsun diyorum umarım artık didikleyip yorum yapmazsınız
Peki.

Allah bağıslasın kucağınıza almayı nasip etsin başlığınızla alakalı konu çok farklı başlığınızı okuyunca aklıma ilk gelen istenmeyen süpriz olan bir bebek gibi geldi lakin öyle değilmiş :) Kv ismi bari modern mi yoksa çok mu kötü gerçi herhalukarda yaşayan birinin isminin konması ve de kv ismi çok saçma işin zor eşini tatlı diller ikna etmeye çalışsan belki vazgeçer.

eşim dahil bütün dünya üzülse de küsse de umrumda olmaz asla ne kendi annemin ne kayınvalidenin ismini koymam! Annem zaten istemez böyle birşey ama hele kayınvalide böyle diyecek inadına koymam.. Ömür boyu ben üzüleceğime 3 gün diğerleri üzülsün bana ne..

İyi de, hem kv'nizin ismini koymak istemiyorsunuz, hem eşiniz istemezsen koyma demiş; ama ayni zamanda eşinizle kv'nin arasi bozulursa diye düşünüyorsunuz? Bunlarin hepsinin ayni anda olduğu bir çikiş yolu yok malesef.

Yazdiğiniz cevaplara bakilirsa da biri kv'nin ismi olmak üzere 2 isim koyacaginiz cok belli. Sadece içinizi rahatlatmak istiyorsunuz. Kv'nizin ismini asla koymayacak olsaniz, buraya başlik açip, eşim şöyle hassas böyle hassas diye ayrintiya girmezdiniz zaten. Aynen dediginiz gibi, duaya devam oglan olsun diye..

Anneniz bozulmayacak mı toruna kayınvalidenin ismi konulunca? Size söylemese bile içten içe bozulur eminim ki. Çirkeflik yapana prim verdikleri daha çok çirkeflik yapar, bırakın birkaç ay trip atsın umursamayın. Öyle herşeyi dert eden hassas yapıda nir insansanız daha çok üzülürsünüz her ufak tartışmada zorla ismini verdirdi çocuğuma diye.

X