Yillar sonra universite sinavina hazirlanma ve matematige olan dusmanligim

Hayalhh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2018
58
80
31
Evet. Gozum yukseklerde degil. Hayalim turk dili ve edebiyati okumak. Bunu acikogretimden de olsa gerceklestirmek istiyorum. Ama bir problem var, o da matematigin ta kendisi. İnanin islem becerim sifir. 6 ile 8i toplarken bile canim cikiyor.. bu durumdan kurtulmak icin neler yapmaliyim? Temelden matematik ogreneyim diyorum ama hic ilkokul konularindan baslayip temelden matematik egitiminin verildigi bir videoya rastlamadim. Ozel ders de almam mumkun degil.. Aranizda matematigi iyi olanlar ya da matematik öğretmeni olanlar varsa ve bana onerilerde bulunursa cok mutlu olacagim.

Okuduğunuz bölümü hobi olarak mi okuyacaksınız? Benim de matematiğim çok kötü, fakat 8-6 yi toplarken canım çıkıyor derken mübalağa mı yaptınız?o_O:işsiz:

Okuduğunuz bölümü hobi olarak mi okuyacaksınız? Benim de matematiğim çok kötü, fakat 8-6 yi toplarken canım çıkıyor derken mübalağa mı yaptınız?o_O:işsiz:
Yani evet biraz abartmis olabilirim ama gercekten durumum vahim.

Bende PDR istiyorum hayalim o ama , 2 çocuklu bir anne 29 yaş nasıl olur bolemiyorun:KK51:

Sınav sisteminden haberdar olmadıgım için soruyorum. Kaç soru üzerinden kaç matematik netine ihtiyacınız var?

Sınav sisteminden haberdar olmadıgım için soruyorum. Kaç soru üzerinden kaç matematik netine ihtiyacınız var?
Su an fark ettim. bunu ben de bilmiyorum:110: ama 10 net bile gerekiyorsa benim ciddi bir sekilde calismam lazim.

Su an fark ettim. bunu ben de bilmiyorum:110: ama 10 net bile gerekiyorsa benim ciddi bir sekilde calismam lazim.

Konuların hepsini öğrenmek zorunda değilsiniz.
Denklem çözme,
Çarpanlara ayırma
Üçgende açılar
gibi başlıklarla kolayınıza gelen konu ne varsa onları seçip, o başlıklarla ilgili videolar izleyin.

Konuların hepsini öğrenmek zorunda değilsiniz.
Denklem çözme,
Çarpanlara ayırma
Üçgende açılar
gibi başlıklarla kolayınıza gelen konu ne varsa onları seçip, o başlıklarla ilgili videolar izleyin.
Teşekkürler

Şenol hoca mat 1 den başlayın zaten çok basit anlatıyor. Benimde matematik altyapim berbattı Şenol hoca ile hazırlandım şuan mühendislik 3. Sınıf öğrencisiyim ve evde kendim çalıştım özel ders almadım mat 2 kısmı bana tamamen yabancıydı ve sınava sadece 3 ayım vardı. Ve bu süreçte 1.5 yaşında oğlumla da ilgilendim. İstenildiği takdirde herşey yapılıyor. Karar verip başlamalısın. Öncelikle gözünüzde büyütmeyin gerisi gelir.

Üniversitede matematik okuyan öğrencilerden de mi özel ders alma imkanınız yok?Onlar saati daha ucuza ders veriyorlar diye biliyorum.

ben üniye girdiğim sene istediğim bölüm ea alıyordu bunun içinde en az 4 mat neti lazımdı. 4,5 mat netiyle girdim. olur yani olmaz diye birşey yok. kaç net lazım öğrenin konu seçip onlara yoğunlaşın.

Birde artık kitapların soru çözüm CD leri oluyor o tür kaynaklar bulun yardımı olacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı sözelden aldığı için ilk sınavda matematik yaparsınız, ilk sınav (TYT) temel matematik oluyor.
Yalnız bölümünüz sözel olduğu için matematik pek puan getirmez, o yüzden hiç yapmasanız da olur. Tabii siz yine de bir araştırın, zira yanlış yönlendirmek istemem.
Ayrıca açıköğretim puanları örgünden daha düşük puanda olduğu için sadece sözele çalışmak yeterli olur diye düşünüyorum.
Yine de "ben ilk sınavda matematik de yapmak isterim" derseniz Antremanlarla Matematik setini tavsiye ederim (Ben bu seti hiç çalışmadım ama sıfirdan başlayanlara tavsiye ediliyor ve çok beğeniliyor) . Toplam 4 kitap var. İlk kitapta dört işlem var. Ayrıca Antremanlarla Matematik adlı telefon uygulaması da var. Ona da bakabilirsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam matematikle hiç vakit harcamaz, sözel çalışırdım sürekli. Yine de karar sizin.

Şenol hoca mat 1 den başlayın zaten çok basit anlatıyor. Benimde matematik altyapim berbattı Şenol hoca ile hazırlandım şuan mühendislik 3. Sınıf öğrencisiyim ve evde kendim çalıştım özel ders almadım mat 2 kısmı bana tamamen yabancıydı ve sınava sadece 3 ayım vardı. Ve bu süreçte 1.5 yaşında oğlumla da ilgilendim. İstenildiği takdirde herşey yapılıyor. Karar verip başlamalısın. Öncelikle gözünüzde büyütmeyin gerisi gelir.
O hocayı ben de izliyordum. Çok iyiydi gerçekten.

• Beğen
Reactions: bay
Ben birkaç sene önce üniversite sınavına girmiştim. Alanım matematikle ilgili değildi. İlk sınav için matematiğe epey çalışmıştım ama 10 soruya yakın amcak yapabilmiştim. Sınavda önceliği sözele vermiştim. Kalan zamanda fene ve matematiğe bakmıştım.
Keşke hiç o kadar matematik çalışmasaymışım.

Katıldım bir de sıfır matematik gibi adı olan bir kitap vardı
Evet olabilir ben de tam bilmiyorum.Ama matematigi iyi olmayanlar için güzel bir set.Gerci kitapcilara sorsanız onlarda yönlendirir sizi yani konu sahibini.Cümle biraz düşük oldu ama konu matematik zaten:110:

Türk Dili ve Edebiyatı sözelden aldığı için ilk sınavda matematik yaparsınız, ilk sınav (TYT) temel matematik oluyor.
Yalnız bölümünüz sözel olduğu için matematik pek puan getirmez, o yüzden hiç yapmasanız da olur. Tabii siz yine de bir araştırın, zira yanlış yönlendirmek istemem.
Ayrıca açıköğretim puanları örgünden daha düşük puanda olduğu için sadece sözele çalışmak yeterli olur diye düşünüyorum.
Yine de "ben ilk sınavda matematik de yapmak isterim" derseniz Antremanlarla Matematik setini tavsiye ederim (Ben bu seti hiç çalışmadım ama sıfirdan başlayanlara tavsiye ediliyor ve çok beğeniliyor) . Toplam 4 kitap var. İlk kitapta dört işlem var. Ayrıca Antremanlarla Matematik adlı telefon uygulaması da var. Ona da bakabilirsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam matematikle hiç vakit harcamaz, sözel çalışırdım sürekli. Yine de karar sizin.
Cok haklisiniz. Degerli onerileriniz icin cok tesekkurler.Sadece sozele calismanin yeterli olacagini bilmiyordum. Rahatladim gercekten.

X