• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllar sonra ilk kez gelen kayınvalide-kayınpeder...,napayım ben kızlar???

hazanx

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
212
0
641
45
Samsun
Selam kızlar,33 yaşında homeofis çalışan mühendis bir bayanım,6,5 yıllık evliyim,daha öncede konu açmıştım eşimle bu 6,5 yılda çok sorunlar yaşadık neyse geldi geçti hepsi şimdi düşe kalka giden bir evlilikle yola devam edenlerdeniz,2 çocuğum var,eşim öğretmen.
Gelelim konumuza ben içanadolunun bir şehrinden eşimse doğulu,sorunlarımızın çoğunun kaynağının kültür farkı olduğunu düşündüm hep neyse zamanla aşılıyo ama bu tür sorunlar alışıyosunuz birbirinizin yaşam tarzına.Alıştıkta...şu an biz benim ailemle,akrabalarımla aynı şehirde yaşıyoruz eşimin kimsesi yok burda,
Evlendiğimiz gün bizi düğünden sonra evimize bırakıp giden babası bunca yıl bir kere bile adım atmadı evimize anneside 3 yıl önce çocuklarımın doğumuna geldi sadece o kadar.Ben bu durumdan şikayetçimiyim aslında evet... eşimin bazı sorunlarının bu yalnızlık duygusundan da kaynaklandığını düşünürüm zaman zaman...
Neyse yıllardır evimize adım atmayan sevgili kayın pederimin bu şubat tatilinde bize gelip,uzun süre kalacağı tuttu ne hikmetse,kayınvalidemle birlikte tabi ...sevgili diyorum çünkü bunca yıl okadar çok sorun yaşadık,boşanmayı bile düşündüğüm zamanlarda bazı sorunlarımız yansıdı kendilerine ve oralı bile olmadıkları gibi telefonda bana bağırıp çağıran,beni terbiyesizlikle suçlayan dengesiz adamın biri kendileri..bu zamana kadar gerek maddi gerek manevi en ufak bir desteklerini görmediğimiz gibi hep köstek oldular kısacası ve en son telefonda bana bağırmasından sonra nerdeyse 2 yıldır telefonda bile görüşmüyodum ben ve şimdi kalkıp evime geliyolar.napıcam ben ya kızlar??Kaçgündür gelecekleri günün gerginliğinden hiçbişeye konsantre olamıyorum devamlı o adamın evimde olacağı ve o suratını görmek zorunda olacağım için çok gerginim...sizce nasıl davranmalıyım geldiklerinde?
Birde ben öyle laf altında kalacak kendini ezdirecek bir tipte değilim bana en ufak bir ters laf etse cevabını veririm ama huzursuzlukta yaşanmasın istiyorum...Bana akıl verin nasıl davranıyım,napıyım ki bu gerginliği atıp üstümde şunları ağız tadıyla uğurlayım:(((

öncelikle uzun süre diye afaki bi süre dolanmasın ortalıkta adı konsun, ne kadar süre?
ona göre sayılı gün der kendini avutursun ama 3-5 ay falan diceklerse zaten sorun çıkması kaçınılmaz

öncelikle uzun süre diye afaki bi süre dolanmasın ortalıkta adı konsun, ne kadar süre?
ona göre sayılı gün der kendini avutursun ama 3-5 ay falan diceklerse zaten sorun çıkması kaçınılmaz

soramıyorum ki be canım,eşimin ağzını arıyorum ne kadar kalırlar acaba diye,bilmiyorumki epey kalırlar heralde diyor,bunlarda bide uzun süre kalmak çok normal bişey, kızları gisiyo mesela babaevinde 3-4 ay kalıyo,onun için 3-5 ay onlara evlad ziyareti için makul bir süre olabilir diye korkuyorum ya:(((

3-4 aymııı:53: çok şaşırdım arkadaşım valla Allah yardımcın olsun.Yani ne denir bilmem hadi 1 ay neysede 4 ay için hiç bişey söyleyemiyorum...Allah yardımcın olsunn sabırlı olmaya çalış elinden geldiğince :31:

7 yıldır ailesi oğluna gelmemiş yaşamamış bence eşinizi üzmemek için 3 5 ay dayanın derim. o bunca yıldır sizin çevrenizle yaşamış sizde ona 3 5 ayı çok görmeyin.. bişey denirse duymayın birşey olursa görmeyin..sizde anne babasınız.. birkaç ay ı çok görmeyin derim ben sabredin sıkın dişinizi birdaha ne zaman gelirler kim bilir.

ya katlanicaksiniz ya da geldikleri yerde bisey olsunda geri gitsinler diye dua ediceksin

ya da isini duaya birakmicaksin birisine arattirip evinize hirsiz girmis,kapinizi zorlamislar,eviniz yaniyor ,kiziniz cok hasta vs vs aklima gelmiyor biseyler dedirtceksiniz :)

doğulular için öyle doğru söylüyosun, kabile halinde yaşamayı seviyolar, bizim bi komşu vardı kış boyu kayınvalidesi kayınpederi 2 kaynı 1 görümcesi eltisi ve onun eşi bol miktarda çocuk onda kalırdı, kendi nüfuslarıda zaten 5, o kadar adam o eve nasıl sığardı tuvalete gitme banyo yapma işini nasıl hallederlerdi bilemedim hiç, ki bu aile epey zengin,3 ay otele para verseler koymaz o derece inşaat şirketleri vardı, ama yapı gereği böyle, bende şu an batmandayım, iyice emin oldumki doğulu biriyle yapamazmışım

salı günü gelecekler,bakalım ancak onlar gelince eşime ufaktan ağızlarını aratırım ne kadar kalacaklarına dair 3-5 ay derlerse kesin cinnet geçiririm :(( birde adamla ilk karşılaşmada sahte de olsa gülümsemek elini öpmek hoşgeldiniz demek Allahım çok zor olacak benim için...

bunca yıl gelmemişler iyi güzel hoş. 3-5 ay bıle olsa dişini azıcık sık derim. heee ama rol de yapmana gerek yok. sırıtarak hosgeldınız babcım falan demene gerek yok. gayet ciddi mesafeli hosgeldınız dersin elini sıkarsın olur bıter.
zaten fazla yüz bulmasınlar senden, hem astarını ısterler, hemde cok ıyı agırlayınca mazallah ayakları alışıverir.
kayınvalidenide ev işlerine vs karıstırma. bıseye karısmak ısterse, bızım 7 yıllık duzenımız bu, boyle de devam edıcez, memnunuz halimizden dersin olay bıter.

senin yerinde olsaydım,olmak da istemezdim ya :),3-5 ay her neyse dişini sıkmalısın.eşin zaten senin memleketinde yaşıyor,ailesi de hiç gelmemiş evine.belki de tüm iyi niyetleriyle geliyorlardır,bunu bilemezsin.

ama yapmacık da davranmana gerek yok.kendin gibi ol ama daha sakin davranmaya çalış.

salı günü gelecekler,bakalım ancak onlar gelince eşime ufaktan ağızlarını aratırım ne kadar kalacaklarına dair 3-5 ay derlerse kesin cinnet geçiririm :(( birde adamla ilk karşılaşmada sahte de olsa gülümsemek elini öpmek hoşgeldiniz demek Allahım çok zor olacak benim için...
bence nasıl olacak diye kurgulayarak kendinizi doldurmayın.
insanlar değişebilir,görüşmediğiniz süre içinde bu insan da bir şeyler öğrenmiştir,kimbilir.
sonuçta misafir,temelli kalacak değil,elinizden geldiği kadar saygıyla davranın,yine de sorun çıkarsa eşinize karşı haksız konumda olmazsınız.
inşallah gözünüzde büyüttüğünüz gibi sorunlu geçmez,güle güle giderler.

bunca yıl gelmemişler iyi güzel hoş. 3-5 ay bıle olsa dişini azıcık sık derim. heee ama rol de yapmana gerek yok. sırıtarak hosgeldınız babcım falan demene gerek yok. gayet ciddi mesafeli hosgeldınız dersin elini sıkarsın olur bıter.
zaten fazla yüz bulmasınlar senden, hem astarını ısterler, hemde cok ıyı agırlayınca mazallah ayakları alışıverir.
kayınvalidenide ev işlerine vs karıstırma. bıseye karısmak ısterse, bızım 7 yıllık duzenımız bu, boyle de devam edıcez, memnunuz halimizden dersin olay bıter.

bizde gittik canım onların memleketlerine kayınvalidenin türkçesi iyideğil zaten öyle düzene karışacak kapasitesi de yok,öyle düzenden,yemekten falan hiç anlamaz o yüzden karışacağını sanmıyorum ama şanslı kadın kayınpeder prenses gibi davranıyor kadına,zaten kayınvalide yerine kendini çok akıllı sanan kayınpeder karışır eminim:))Bir de bunların yemek düzeni falan çok farklı bizden,sebze yemeği falan sevmezler mesela sabah öğle akşam pilav et,ben sebzeyi çok yaparım çocuklarım için,valla nerden baksam zor bir süreç olacak:((Tek dileğim kısa süreliğine gelmiş olsunlar en azından katlanılabilir bir süre olsun bu:))

sebze corbası yaparsın, ortaya zeytınyaglı gıbı yaparsın. yada böregın ıcıne koyarsın. ıspanaklı/pırasalı vs borek, kabaklı krep falan yaparsın, ana yemektede et, pilav falan yaparsın.
ne şiş yanar ne kebap :34:

bizde gittik canım onların memleketlerine kayınvalidenin türkçesi iyideğil zaten öyle düzene karışacak kapasitesi de yok,öyle düzenden,yemekten falan hiç anlamaz o yüzden karışacağını sanmıyorum ama şanslı kadın kayınpeder prenses gibi davranıyor kadına,zaten kayınvalide yerine kendini çok akıllı sanan kayınpeder karışır eminim:))Bir de bunların yemek düzeni falan çok farklı bizden,sebze yemeği falan sevmezler mesela sabah öğle akşam pilav et,ben sebzeyi çok yaparım çocuklarım için,valla nerden baksam zor bir süreç olacak:((Tek dileğim kısa süreliğine gelmiş olsunlar en azından katlanılabilir bir süre olsun bu:))

bak senden birkaç konu üstte başka bir konu var;eşimin ailesi hergün bizde diye :)

sayılı zaman çabuk geçer..

bak senden birkaç konu üstte başka bir konu var;eşimin ailesi hergün bizde diye :)

sayılı zaman çabuk geçer..

keşke diyorum bazen baştan beri sık gelip giden anne baba olsalardı,şimdiye kadar çoktan alışmış olurduk birbirimizin düzenine ve ben bu kadar stres yapmazdım o zaman,şimdi ben kendimi görücüye çıkmış yeni gelin gibi hissedicem galiba:)

öncelikle umarim uzun süre kalmazlar açikcasi evimde 3yada 5 ay kimseyi istemem sevdiği insanlar bile olsa düzenim allak bullak olur.sen sabirli ol normal davran ne çok sicak ol ne de çok soğuk.bazi şeyleri duymazdan görmezden gel sayili gün çabuk geçer canim belki 2 hafta kalip giderler

öncelikle umarim uzun süre kalmazlar açikcasi evimde 3yada 5 ay kimseyi istemem sevdiği insanlar bile olsa düzenim allak bullak olur.sen sabirli ol normal davran ne çok sicak ol ne de çok soğuk.bazi şeyleri duymazdan görmezden gel sayili gün çabuk geçer canim belki 2 hafta kalip giderler

İstesemde sıcak olamam bunca şeyden sonra zaten,O kadar uzak bir ihtimal ki 2 hafta kalıp gitmeleri malesef:((keşke dediğin gibi olsa be canım,hala ümidimi yitirmedim telefon açıp gelemiyoruz demelerini ümid ediyorum ama bu sefer kararlı görünüyolar:((

Back