yiler iyilikleri ile, ktler ktlkleri ile anlr

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
İYİLER İYİLİKLERİYLE ANILIR,KÖTÜLER KÖTÜLÜKLERİ İLE

Yaşım itibarı ile çok insan tanıdım.Hep beni etkileyenler kaldı aklımda.
Arkadaşımın annesiydi,kocasını bu kadar çekiştiren bir başka kadın tanımadım
Zaman zaman hepimiz koca dedikodusu kaçamakları yaparız da böylesi görülmemiştir...
Kocası,kibar,görgülü,içkisi yok,kumarı yok,dayak zaten yok...Parası çok,gezmeği sever,eli bol,sevgi dolu...bir insanda ancak bu kadar güzel huylar olur.başınız sıkışsa baba gibi hepimizin amcası idi..
Kadın huysuz,nasıl katlanırdı bilmem ama dedim ya amcamız huylu...Kadın seyahat ister derhal,araba değişecek anında,mobilya zevki,her sene elden geçer.estetik mi olacak,hemen..Allah tan çocuklar babaya benzerdi mütevazı.
Kadına,amcam nasıl iyimi,diye sorsanız...aman bırak o pısırığı ,nasıl olacak diye başlardı kadın...

Kadın diyorum,gerçekten bencil ve hatır bilmez olduğundan,kibarlık yapamayacağım
Bir şikâyet bir şikâyet...Amcam tanımadığı seçilmiş çocukları okutur,burs verirmiş bilmezdik...Çocukların biri okulunu bitirip mesleğini kazanınca,gazeteye ilân vermiş
Tanımadığım ....beni bu günlere getirip yetiştiren......Teşekkür ederim diye...Gazeteyi okuyunca öğrendik.Sevgim,saygım daha da arttı amcamıza.
Kadın neden haberim yok,kim bilir daha kaç tane var,diye söyleniyor.Ama ne söylenmek....Amcamız onu dinlemezdi,iyi de yapardı .Baba ve çocuklar,pırıl hayatları devam ederken,kadın son kez amcamızı çekiştiriyor.Son kez,çünkü amcamız vefat ediyor aniden.Hepimiz kahroluyoruz,uçarcasına eve gidiyoruz.

Kadın sarılıp ..o melek amcanız öldü diye öyle ağlıyor ki, yer gök inliyor.Tanımasam kadına inanacağım.
Tabi ağlar üzecek,kıracak,sabah kahve sohbetlerinde çekiştirecek kocası yok artık
Arkasından konuşmakta yakışık almaz...üstüne üstlük bir övmek bir övmek..kocayı
Yere göğe sığdıramıyor...Herkes birbirine bakıyor şaşkın şaşkın
Kocanı sağlığında neden bir gün bile övmedin....diyemedik
Ağlıyor ...ağla daha çok ağlarsın,ama yalandan ağlama belli oluyor...

Yeşilimin anılarından duyguları:çiçek:

yesilim bu dunyanin duzeni boyle sanirim.etrafimizda buna benzer oyle cok ciftler varki.ya adam kibar,gorgulu,mulayim yada kadin.guzel ALLAHIM oyle bir duzen vermiski iyiyi kotuyle birlestirmis.sanki iyi kuluna sendeki meziyetleri buna ogret der gibi.insan elindekinin degerini kaybedince anliyor.eminim bu hanim teyzede yalniz kaldigi anlarda onca yillik evliligi boyunca esine neler verebildigini ve neler yasattigini dusunuyordur.yani vijdan muhasebesi.iyi insanlarin bence en buyuk avantaji nedir biliyormusun? vijdanlarinin daima rahat olmasi.bu iyi amcamiz onden giderek esini vijdaniyla basbasa birakmis.yani finali kendine yakisir bir sekilde yapmis.ALLAHIM kimseyi vijdaniyla basbasa kalmak zorunda birakmasin.

Yazık ki yalan da olsa insanlar göç ettikten sonra değerleri kıymetleri biliniyor.. Ölüm Allah ın emri de keşke karısı bilseydi Cennet kapısında kocasının rızasına ihtiyacı olduğunu... Allah rahmet eylesin amcaya .. Ve sabır versin sevdiklerine.

Yüreğine Sağlık annem...

sevgili seyran...vicdan olması gerekendir.olmayanın sonradan kendini sınayacağını sanmıyorum ben..iyi günler teşekkürler canım

yesilim oyle yazmissinki gozumun onunde bir tarantula canlandi(karadul) :)))

amin figom.. insanlar bilebilseler iyide.. herkes bildiğini sanıyor:):)
öpüyorum,özledim seni..hepiniz gittiniz.dönün artık.

teşekkürler lereenim katılımın için.böyleleri azda olsa varlar ne yazık ki

Sevgili yağmur ne güzel yorumlamışsın tipik onlar işte..sağol canım her zaman uğruyorsun .. seni öpüyorum

Ahh böyle insanlar çevremizde çok fazla.Aslında ağlarken söylemek lazım''sen adama gün yüzü göstermedin'' diye.Ama söylenmiyor işte.

ah yesilim bana bir olayi hatirlatti senin yazin.bi komsumuz vardi 5 tanede kizi vardi.kocasi öldü kizlarin hepsi evlendi kadincagiz yaslandi tabi gözüne katarak geldi.yatalak degil tuvalet ihtiyacini felan görüyor.inanmazssiniz belki bes kizdan biri bakmadi kadina ayligi var evi var.anne sen evine git demisler.bende izine gelmisdim ziyaret ettim.bana dediki ogullarina iyi bak bak kizlardan fayda yok beni attilar bir üzüldümki zaman gecdi tabiki öldü hepsi doldular eve bi aglamak görsen anneme sarilip.annem dediki agzima geldi bi türlü söyliyemedim.onlarin gözyasi timsah gözyaslari.insan sagliginda degerini bilmedikden sonra niye agliyosunki.ama herkes yaptiginin bedelini ödiyecektir ben buna inaniyorum.ayyyyyyyyyy cok uzun oldu

Boyle iyi insanlara duygulu kibar akli selim insanlara tam ters esler duser yada aile duser, bir kisiyi cekistirmek dedikodu yapmak ne kadar kolay kelimeler agizdan dokulurde dokulur, o kisi icin iste soyle iste boyle sonrada yalandan aglama sizlanma en nefret ettigim seydir bu ama soylenmiyorki, ben tanik oldum gozlerime inanamadim telefonda akrabasinin yavrusu hasta kadincagiz agliyor bu kiside ah ah vah vah dedi ve telefonu kapadiktan sonra oyun havasi koydu ve gobek atiyor hadi kalk oyna demezmi beynimden vurulmusa dondum bu kadarda olmaz, ben bu insani asla iyilikle anamam, ben agliyorum o guluyor, ustelik hasta cocuk akrabasi, ama hastahaneye gidince bir aglama sizlama artist olsa bu kadar rol yapar

evt böyle insanlar dolu nediyelim.Allah rahmet eylesin,rahmetlinin eşide şov yapmaya devam etsin.

iyi olmak nedir ki aslında..
düşünüyorum iyi olmak,
iyi olmak bu dünyada artık yaşlanmış bir hamalın üç dört küfeyi omuzlamasıdır,
iyi olmak yüzüne inen tokat karşısında öteki yanağını dönmektir,
kötü söze kulak tıkamak,
gözünü yummaktır,
iyi olmak iyi olmayanlar tarafından pısırık, yavaş, beceriksiz olarak anılmaktır
ve tüm bunlara rağmen yolundan bir adı şaşmamaktır,
ne zor dimi nefsimizi bu kadar köreltmek,
yeni tabirle egomuzu şişirmemek bu zamanda ne zor,
oysa ki ne kolay
ağzına geleni beyninden süzmeden geçir,
vicdanın eline hiç uzanmadan yaşa,
hep haklı ol ve hep hakkını savunma yolun ezmek olsun
ne kolay,
sil sözlügünden hatır,gönül,vefa,saygı,nezaketi
altın harfler büyük puntolarla yaz en iyi bilen benim,
en doğruda ben,
kapat kapını doğrunun ışığına,
gömül karanlığa,
ne kolay,
iyilerin kazandığı bir yer değil dünya,
yada şöyle düzelteyim,
kazanılan gözle görülen şeyler olmadığı için
kötülerinkiler gözümüze batar hep,
hayır duadır arkalarından sevgiyle yollanan,
gözünde mutlulukla canlanmasıdır, hatırladıkça..

engüzelide budur bir gönle girebilmek,
bir eli tutabilmek, ihtiyacı olan,
bir göze bakabilmek huzur vererek,

ez cümle yeşilim,

dünyanın dengesi bu diye düşünüyorum,
bir güzel bir çirkine,
bir iyiyi bir kötüye,

dönsün bu dünya diye..

sevgiler selamlar
yüreğine sağlık,
beni kuvvetle bağlayan kalemin dert görmesin.

paşa07 söylenmiyor işte susup oturuyoruz. ah!o anda söyleyebilsek..silkelenip kendine gelse..şişiyor içimiz..

camdan kalbim yazın yukarılarda kalmış seni iyiki tanıdım iyiki varsın benim moral kaynağım...Allaha emanet ol seni seviyorum canım.

yeşilim başın sağolsun... böyle insanlar her zaman var ve olacaklar bizimde bir akrabamızın eşi öldü kadın deli divane oldu sağlığında kocasına kıymet vermedi kendisinden biraz büyüktü eşi pek ciddiye almazdı ama o amca da o kadar iyiydiki anlatamam tabi adam ölünce kadın çok üzüldü hala daha ağlıyor ne olursa olsun insanlara yaşarken kıymet vermek gerekir

X