Yıldım bu makineden :'(

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Arkadaşlar merhaba büyük bir sinir ve bıkkınlık ile yazıyorum. Montun uzerinde gördüğüm kocaman beyaz lekeden sonra.. yahu kıyafetleri herşeyini eksiksiz sorunsuz yıkamama rağmen kıyafetlerde beyaz gri lekeler. Bir önceki evde böyle bir sorun yoktu. Makinenin daha bi yıllık. Acaba bu ev elli yıllık diye mi oluyor suları da bi tuhaf kokuyor lavaboları da lağam kokuyor. Servis cagiricam ama alacaklar getirmeyecekler bi süre diye korkuyorum. Ama son çare o sanırım. Gerçi kıyafetler makineye atmadigimda daha temiz var mı başına gelen böyle bişey ? Çözümü olan veya

Makineyi 1 seferliğine boş çalıştırın, her zaman düşük sıcaklıkta çalıştırmayın, arada yüksek sıcaklık seçin. Detarjan kapağını da arada bi açık bırakın. Ben bunları yaptığımda leke yapmayı bıraktı.

Hepinize çok teşekkürler internetten bakıyorum ama aslı astarı yok Burda en azından deneyip çözüm bulan insanlardan fikir almak güzel oluyor

Peki ben bu sıvı deterjanı hiç kullanmadım tek başına mı kullanılıyor yanında yumuşatıcı falan olmadan

Beyaz lekeler bendede oluyodu onceden toz deterjandan sıvı kullanıyorum yıllardır rahatım

Ben 2 senedir, oğlum doğduğundan beri bir kaşık sirke kullanıyorum yumuşatıcı gözüne, bir de sağlıklı olduğu için etimatik aldık kireci önlediği söyleniyor bor minerali içerdiğinden, toz deterjanların erimesi için bence 60 derece gerekiyor, eğer düşük sıcaklıkta yıkıyorsanız kaynamış suda eritip koyabilirsiniz. Sıvı deterjanlardan da doğal markalar var, saraçoğlu mesela. Sıvı olanlar daha az leke yapar diye düşünüyorum. Bir de yüksek ısıda boşken bir çay bardağı sirkeyle çalıştırabilirsiniz içinde kireç kalmışsa makinenizin veya boruların. Bulaşık makinesinin parlatıcı gözüne de elma sirkesi koyuyorum 2 yıldır, kimyasalsız çok mutluyum çamaşırlarım da bulaşıklarım da temiz çıkıyor. Para tuzağı olarak görüyorum artık fazladan temizlik ürünlerini.

Sıvı deterjan kullanın.
Sıvı deterjan için makinanın ayrı bir parçası olması lazım. Eğer yoksa makina deterjan koyduğunuz göze su aldığında sıvı deterjanı koyun ki suya karışıp gitsin. Bu arada yumuşatıcıyı da yumuşatıcı gözüne koyup kullanabilirsiniz.

Makineye tıkabasa çamaşır atmayın. Büyük 1 karışlık boşluk kalsın. Toz deterjan kullanıyorsanız da düşük ısıda kısa program seçmeyin ki deterjan eriyebilsin
Ek olarak konsantre deterjanlarda 5 kg makine için 1 çay bardağından 1 parmak eksik konuluyor deterjan. Fazla konuşuruz da kalıntı yapar.

Son düzenleme:
kireç için calgon kullan. hem suyu yumuşatır hemde leke oluşumunu bir nebze giderir.
sıvı deterjan kullanırsan fena olmaz. tazzik az ise makineler bazen böyle sorunlar yaratıyor.
daha cozum bulamassan gercekten servis cagır ve su tesisatına bakacak biri.
ayrıca sizin evin su tesisatı sebeke degil de kuyudan suyu alıyor sor bakalım. bazen kuyu suyu alır binalar.

Valla ev yarım asırlık her yerden alıyor olabilir suyu bi önceki evde katiyen böyle birşey yoktu ama denicem bu dediklerinizi en son çare de cagiricam servisi napayım

Suyun tazyiki düşük olabilir. Eski binalarda, eski tesisatlarda genelde çıkan sorun.
Birde bir çok arkadaşın dediği gibi sıvı deterjan gayet iyi oluyor.
Zaman zaman benimde başıma gelirdi, deterjan kalıntısı olduğuna kanaat getirdim ve sıvı deterjana geçiş yaptım, tavsiye ederim.

Bizdede oldu yazın hemen sıvı deterjana geçtik 8 aydır belki fazla sıvı deterjan kullanıyorum omo mis gibi çamaşırlar.
Tursili denemeyin renklileri berbat soldurdu. Omo da karar kıldım en güzrl temiz o yıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…