Yılbaşı gecesi Köln'de kadınların cinsel saldırıya uğraması ve gasp edilmesini protesto etti.

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Köln'deki toplu taciz protesto edildi
  • 5 saat önce

Image copyright.
Image captionGöstericiler ellerinde "Cinsiyetçiliğe, ırkçılığa karşı" yazılı dövizler taşıdı.
Almanya'da yüzlerce kadın, yılbaşı gecesi Köln'de kadınların cinsel saldırıya uğraması ve gasp edilmesini protesto etti.

Bazı göstericiler ellerinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e 'hareket geçmesi' çağrısında bulunan dövizler taşıdı.

Merkel, "tiksindirici" ifadesini kullandığı saldırılarda sorumluların bulunması için "ne gerekiyorsa yapılmalı" dedi.

Yılbaşı gecesi Köln'deki merkez tren istasyonunda düzenlenen kutlamalara katılanlar arasındaki en az 90 kadın cinsel saldırı ve gasp şikâyetiyle polise başvurdu.

Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers, saldırılara karışanların 'Arap ya da Kuzey Afrikalı görünümlü' olduklarını söyledi.

Olaylarda bir kadının tecavüze uğradığı, aralarında gönüllü çalışan bir polisin de bulunduğu çok sayıda kadının da elle tacize uğradığı bildirildi.

Hamburg ve Stuttgart'ta da kadınlara yönelik benzer saldırılar olduğu belirtildi.

Yaklaşık bin sarhoş ve saldırgan gencin müdahil olduğu belirtilen olaylar Alman halkının tepkisini çekti.

Ülkeye geçen yıl giren çok sayıda göçmen ve mülteci de tartışma yaratmıştı.

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, halka 'saldırganlarla ilgili hemen bir sonuca varmamaları' uyarısında bulundu.

Henüz olaylarla ilgili gözaltına alınan olmadı.

'Göçmen karşıtlığı için kullanılmamalı'
Yaklaşık 300 kadın, Salı akşamı saldırıların olduğu alanda toplanıp protesto gösterisi düzenledi.

Bazı göstericilerin ellerindeki dövizlerde "Merkel Hanım! Neredesiniz? Siz ne diyorsunuz? Bu bizi endişelendiriyor" sloganları vardı.

Image copyrightReuters
Image captionYaklaşık 300 kişinin katıldığı gösterilerdeki bazı dövizlerde şu mesaj vardı: "Merkel Hanım! Neredesiniz? Siz ne diyorsunuz? Bu bizi endişelendiriyor."
Polis, Salı günü Köln'deki tren istasyonu çevresinde bazı kişilere kimlik kontrolü yaptı.

Henüz gözaltına alınan kimsenin olmadığını ifade eden Emniyet Müdürü Albers "Henüz bir şüpheli yok, saldırganların kim olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Albers, "Tek bildiğimiz, çoğunun yaşları 18 ila 35 arasında değişen Arap ülkeleri veya Kuzey Afrika bölgesinden oldukları" diye ekledi. Albers, güvenlik güçlerinin yılbaşı gecesi çalışmalarına dair eleştirileri reddedip "Bu tamamen yeni bir suç boyutu" dedi.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, saldırıların göçmen karşıtlığı için kullanılmaması uyarısında bulundu.

Maas, "Ceza hukukunda önemli olan suçun kanıtlanmasıdır ve herkes yasalar önünde eşittir. Kişinin nereden geldiği önemli değil, ne yaptıkları ve yapılanı kanıtlamamız önemli" diye konuştu.

Tanıklar tacizi anlattı
Merkel, saldırganların kökleri veya geçmişleri ne olursa olsun hızla bulunmaları ve cezalandırılması çağrısı yaptı.

Merkel, "Kuzey Afrika'dan geldikleri anlaşılan bir grubu mültecilerle bağdaştırmak tamamen uygunsuzdur" dedi ve Köln'de Şubat ayında yüzbinlerce kişinin katılması beklenen festival öncesi gerekli güvenlik önlemlerin alınacağı sözünü verdi.

Image copyrightReuters
Image captionKutlamalar, Köln'ün ana tren istasyonu çevresinde yapıldı.
Kutlamalara katılan bir kişi, partneri ve 15 yaşındaki kızının tren istasyonu dışında bir kalabalık tarafından çevrelendiklerini ve onlara yardım edemediğini söyledi:

"Saldırganlar kızımın ve partnerimin göğüslerini kavradı ve bacak aralarını elleriyle taciz etti."

Köln'deki kutlamalarda bulunan İngiliz vatandaşı bir kadın BBC'ye, Almanca veya İngilizce konuşman bir grup erkeğin onlara doğru hava fişek attığını söyledi ve yaşananları şöyle anlattı:

"Bize sarılmaya, bizi öpmeye çalışıyorlardı. Bir adam arkadaşımın çantasını çaldı."

"Bir diğer bizi 'özel taksisine' bindirmeye çalıştı. Çok korkunç, hatta hayati tehlikemin olduğu durumlarda kaldım ama daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım."
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/01/160105_almanya_taciz_protesto

bu köln de ilk defa mı oluyor ki, ilginç, taksimde hep oluyorda

1 milyon ustu gocmen almışlar. Daha cok seye hazirlik olsunlar.
Burda bile ilk defa bir tecavuz vakasi duydum gecen hafta. 2 suriyeli bir kiza tecavüz etmis. Hirsizliklarda buyuk oranda artti.Hepsi aynidir demiyoz ama genelin kafasi boyle calisiyor maalesef. En sakin ulkeydi simdi millet acayip tepkili. Halk oylamasi yapildi birakin finlileri yabancilarin bile %90 geri gitsin suriyeliler diyorlar.

Arapların yapması gayet doğal kadının değeri yok arap prensleri
amerikada tutuklandı ama paraları bol olduğundan kolay serbest kaldılar , onlar nerede olursa olsun kadına bakış açıları değişmyecek kadın onlar için sadece anne ve sex objesi ve her daim erkeğin arkasından yürmesi gereken mahluk olarak görülecek
ellindede 4 kadın olacak neyse ki ekonomileri artık zayıflıyor petrol eskisi kadar kazanmıyor, afrika demek siyahiler onlarda yakın vaka

Evet ilk defa oluyor ne yazikki Chess oysaki onlara kucak acilmisti, hosgeldiniz mülteciler denilmisti.
Bütün bu iyiliklere ragmen böyle insanlari taciz etmeleri aklim ermiyor. Cok üzücü.
Acima acinacak duruma düsersin`in bir örnegi iste.
Yardim ediyorsun sonrada gelip böyle seyler yapiliyor. Tabiki genelleme yapmamak lazim ama isin kötüsü Almanya`da irkcilik dahada artacak.
Her müslüman tabiki bu bir kac kendini bilmez gibi degil, fakat artik cok antipati toplamaya basladiklari bir gercek.
Allah`tan müslüman bir kadina benzemiyorum, beni italyan veya ispanyol saniyorlar, yoksa böyle rahat yasayamazdim bu ülkede.
Anlayacaginiz dünyanin hic bir yerinde huzur yok bu aralar.

İsveçte mülteciler genç kızlara tecavüz etmiş gerekçeleride onlar müslüman değil miş diye, avrupa haklı onları içeri almamakta bizim burdada müslüman oldukları halde memleket tehlikeli yer kadın ve genç kızlar için hatta çocuklar için ,

ee ilk defa oluyorsa, adamların protesto gösterisi yapmaları normal, hem de olaylar kadetralin önünde olmuş

Ben haberi ilk gördüğümde oldukça şaşırdım ne tacizi diye, sonradan mülteciler denince anladım maalesef.

evet aynen böyle bir mantık var.. Müslüman olmadığı için insanların canlarını, mallarını, namuslarını kendilerine hak gören bir zihniyet ne yazık ki mevcut..

Din eğitimini yanlış öğrenmişler , radikal dinci bunlar
evet aynen böyle bir mantık var.. Müslüman olmadığı için insanların canlarını, mallarını, namuslarını kendilerine hak gören bir zihniyet ne yazık ki mevcut..

Bu sorun büyük. Herkes ülkelerin huzuru barisini düsünecegine kendi cikarini düsündü. O ülke yasanmaz hale gelince göcler basladi. Yardima ihtiyaci olan insanlar arasinda kimbilir kimler geldi. Ne denir bilmiyorum. Ön yargi var. Zorlaniyorum burda yasamakta. Ama iyi insan da cok. Kibar insanlar.

ya sanırım ben hangi ülke de olursa olsun meydanlardaki yılbaşı kutlamalarına gitmem bu ihtimal hep var çünkü, toplu olarak her ülkede olmaz belki ama bireysel olarak olma ihtimali yüksek

Beynim almiyo .Savastan kaç uçkur derdine düş .Tovbe yarabbim .

O kacanlar arasinda kimler var bilmiyoruz. Ben suriyelilere karsi ön yargili hic degilim. Onlarin durumu cok zor. Bu durumu bile kullananlar var bence. Tecavuz suclusu hapisten cikip gelse nerden bilecekler ki... ya da terörristi...

Ama bu durum onlari almamak icin bir sebep degil. Dsha baska bir cözüm bulunmali. Aradamasumlara oluyor olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…