yıkanabilir koltuk kılıfları için ne tür kumaş önerirsiniz?

SESSA

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
811
1
Nasıl bir kumaş seçilmeli?Kumaş seçimi önemlidir; leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir. (alıntıdır..)

merhaba arkadaşlar;

beyaz koltuk takımı alıcam kılıflarını yıkanabilir istiyorum ancak ne tür kumaş seçeceğime karar veremiyorum kaliteli ve yıkamaya dayanıklı, az leke tutan, oturması rahat, konforlu vs... bunların hepsi bir arada olması zor sanırım.

kumaşlardan fazla anlamam, kafam çok karıştı önerileriniz nelerdir?

pamuklu keten
gabardin
tay tüyü
goblen
kadife
akrilik

akılma gelenler bunlar lütfen kumaştan anlayan deneyimli arkadaşlar bana yardımcı olun.

(Bu arada koltuğun modeli de önemli diyorsanız büyük geniş spor bir köşe takımı..)

merhaba canım.flok kumaş silme açısından en ideali.hem leke tutmaz,hem silinebilir.
pamuklu ve ketenler hem leke tutar,hem zor çıkar.akrilik değil de polyester ağırlıklı kumaşlar leke tutmaz.

merhaba canım.flok kumaş silme açısından en ideali.hem leke tutmaz,hem silinebilir.
pamuklu ve ketenler hem leke tutar,hem zor çıkar.akrilik değil de polyester ağırlıklı kumaşlar leke tutmaz.

ayyy canım artık umudu kesmiştim dedim kk da koltuk kumaşından anlayan kimse yok heralde:97::97: hatta az önce başka bi topikte soruyordum bu soruyu :))

tatlım ben artık bilmiyorum titizlikten mi yoksa tembellikten mi:KK9:koltukları silmek işime gelmiyor o yüzden fermuarlı yıkanabilir kılıf yaptırmak istiyorum.. bir de beyaz olacağı için silmeye korkuyorum beceremem leke kalır zamanla kararır tozlar altta birikir vs. diye..

yani bu bahsettiğin flok kumaş silme açısından demişsin en ideali diye yıkasak da ideal olur mu bu kumaş:26:

bir de flok kumaş dediğin şeyin dokusu nasıl canım? hani bu taytüyü dedikleri kumaş mı süet gibi dokusu olanlar?

Bence de silmekle temizlenmiyor en iyisi yıkamak. 6senedir kullandığım koltuklarıma kılıf diktirdim yeni koltuk takımı almışım gibi oldu; kumaş şölin çok şık, tok bir görüntüsü var ben çok beğendim tavsiye ederim

Tay tüyü dedikleri kumaş çok güzel ama çakması olmasın dikkat et alırken ben kullanıyorum üstüne vişne suyu döküldü ıslak mendille sildim çıktı çok memnunum birdaha koltuk takımı alırsam yine tay tüyü olandan alırım şimdiden hayırlı olsun En Büyük KK

tay tüyü bu yıl modYMIŞ AYRICA HABERİNİZ OLSUN. BENİMDE KUMAŞIM VAR KOLTUK KILIFI DİKTİRCEM AMA NEREDE BLMİYORUM ARAŞTIRMAADAYIM BENDE SEN NERDE DİKTİRCEKSİN

kızlar kusura bakmayın 1 aydır şehir dışındaydım. kk ya giremedim orada.. tabi benim koltuk alma ya da yaptırma planları da ertelenmiş oldu.. araştırmalarıma artık önümüzdeki hafta başlıycam burdan olmayacak bu iş.. mecbur kumaşçıları gezicem ama işte satıcı da kendi malını över tabi bu kötü demez ki ben burdan tavsiye almayı o yüzden çok istedim:26:

Bence de silmekle temizlenmiyor en iyisi yıkamak. 6senedir kullandığım koltuklarıma kılıf diktirdim yeni koltuk takımı almışım gibi oldu; kumaş şölin çok şık, tok bir görüntüsü var ben çok beğendim tavsiye ederim

canım ben de hep yıkama taraftarıyım koltuk halı kırlent vs. nedense bana silmekten daha kolay geliyor yıkamak:KK51: silme işini beceremiyorum ve çok yoruluyorum içime de sinmiyor..halılarımı da sırf bu yüzden değiştirdim günlük kullanım için küçük halılar aldım banyoda kendim yıkayabilmek için :KK12:büyükleri kullanınca da yıkamaya veriyorum.. :KK17:

bu yüzden koltukları da yıkanabilir kılıf olsun istiyorum ama işte gel gör ki kumaşa karar veremedim..

ay sorumu sormamışım. bu şönil kumaş dediğin canım kadife gibi olan mı?

Tay tüyü dedikleri kumaş çok güzel ama çakması olmasın dikkat et alırken ben kullanıyorum üstüne vişne suyu döküldü ıslak mendille sildim çıktı çok memnunum birdaha koltuk takımı alırsam yine tay tüyü olandan alırım şimdiden hayırlı olsun En Büyük KK

nerden anlıycaz canım sahtesini bi püf noktası var mı:100: bir de bu tay tüyü kumaşlar makinada yıkanabilir mi:KK31:

tay tüyü bu yıl modYMIŞ AYRICA HABERİNİZ OLSUN. BENİMDE KUMAŞIM VAR KOLTUK KILIFI DİKTİRCEM AMA NEREDE BLMİYORUM ARAŞTIRMAADAYIM BENDE SEN NERDE DİKTİRCEKSİN

hiç bilmiyorum tatlım ya bi kumaşı belirlesem sonra nerede yaptıracağıma karar vericem bir de ben koltuk kılıflarımı değiştirmeyecem tatlım yeni koltuk takımı alıcam ya da yaptırıcam.. ama kumaşını makinada yıkanabilir dayanıklı olması için hangisini tercih etmeliyim diye danışıyorum kızlara:KK31::44:

ayrıca kırışmayan ya da likralı olup zaten kırışık bir tipi olabilir.

ay kırışmayan olsun :KK6:gerçi ben bu koltukları da makinada hassas programda yıkıyorum hiç ütü falan yapmadan takıyorum..kırışmıyor çok hafif kırışsa da bizim totolar sağolsun 2 günde ütüsünü hallediyor:KK1::KK1:

Nasıl bir kumaş seçilmeli?Kumaş seçimi önemlidir; leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir. (alıntıdır..)

merhaba arkadaşlar;

beyaz koltuk takımı alıcam kılıflarını yıkanabilir istiyorum ancak ne tür kumaş seçeceğime karar veremiyorum kaliteli ve yıkamaya dayanıklı, az leke tutan, oturması rahat, konforlu vs... bunların hepsi bir arada olması zor sanırım.

kumaşlardan fazla anlamam, kafam çok karıştı önerileriniz nelerdir?

pamuklu keten
gabardin
tay tüyü
goblen
kadife
akrilik

akılma gelenler bunlar lütfen kumaştan anlayan deneyimli arkadaşlar bana yardımcı olun.

(Bu arada koltuğun modeli de önemli diyorsanız büyük geniş spor bir köşe takımı..)

tescıllendı onaylandı tay tğu ttalım 6 a oldu alalı gecen gecelerde yatarken eşim tukenez kaem unutmuş ve sabaha kadar akmış kalktığıda para kadar yuvarlak vardı duşun resmen ıslak medılle anında cıktı

tescıllendı onaylandı tay tğu ttalım 6 a oldu alalı gecen gecelerde yatarken eşim tukenez kaem unutmuş ve sabaha kadar akmış kalktığıda para kadar yuvarlak vardı duşun resmen ıslak medılle anında cıktı

para kadar tükenmez kalem mürekkebi - ıslak mendil :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: ay tay tüyü mucize o zaman:KK52:

ama tatlım bana kimse şunu söylemiyor ben onları gene de en fazla 1 sene sonra (beyaz olacakları için bu süre eminim çok daha kısa sürecek) ille makinaya atmak isteyecem.. kurtlanacam silmek içime sinmeyecek.. bu mümkün müdür?? katli vacip olur mu??:KK52::KK52::KK52: sararınca kararınca.. bana bunu biri söylesin nolur ya tay tüyü makinada yıkanabilir mi ?:KK4:

Benim koltuklarım beyaz ve her tarafi sökülün yikanabiliyor. Küçük bebeğimde oldugu icin ve uc senedir de kullandığım icin kadife gibi olanlari tavsiye ederim. İki ayda bir cikarip yıkıyorum ne kırıntı ne yıprandı ne de leke tuttu. Takim alacaksan lüks kadife dersen anlarlar sanırım bende alırken bilerek almamıştım. Kumaşlardan hic anlamazdim, hatta tereddütluydum bunlar yazın yakacak kesin diye, ama iyi ki oyle almistim. Aklımsa hep keten kumastaydi, hatta alırken cok iyi seçmeni oneririm, bir ara farkli desenden bir de yedek takim yaptırmak icin fiyat sordum, 800 tl dediler sadece kumaşına.

Hayir canim kadife sicak tutar terletir diye istemedim kilim gibi biraz kalin ve gircilli derler o tur bisi, esim begenmisti ben tereddutteydim ama yapilinca cok hosuma gitti

Benim koltuklarım beyaz ve her tarafi sökülün yikanabiliyor. Küçük bebeğimde oldugu icin ve uc senedir de kullandığım icin kadife gibi olanlari tavsiye ederim. İki ayda bir cikarip yıkıyorum ne kırıntı ne yıprandı ne de leke tuttu. Takim alacaksan lüks kadife dersen anlarlar sanırım bende alırken bilerek almamıştım. Kumaşlardan hic anlamazdim, hatta tereddütluydum bunlar yazın yakacak kesin diye, ama iyi ki oyle almistim. Aklımsa hep keten kumastaydi, hatta alırken cok iyi seçmeni oneririm, bir ara farkli desenden bir de yedek takim yaptırmak icin fiyat sordum, 800 tl dediler sadece kumaşına.

Hayir canim kadife sicak tutar terletir diye istemedim kilim gibi biraz kalin ve gircilli derler o tur bisi, esim begenmisti ben tereddutteydim ama yapilinca cok hosuma gitti

teşekkür ederim kızlar bu tavsiyelerin hepsini araştırıcam.. lüks kadife, şönil bir de tay tüyünü araştırıcam.. hangisi en kullanışlısı ve makinada yıkamaya en uygunudur diye?
koltuklarımı alınca size sonucu bildiririm.. başka ihtiyacı olanlar da faydalansın.
yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.:KK16:

para kadar tükenmez kalem mürekkebi - ıslak mendil :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: ay tay tüyü mucize o zaman:KK52:

ama tatlım bana kimse şunu söylemiyor ben onları gene de en fazla 1 sene sonra (beyaz olacakları için bu süre eminim çok daha kısa sürecek) ille makinaya atmak isteyecem.. kurtlanacam silmek içime sinmeyecek.. bu mümkün müdür?? katli vacip olur mu??:KK52::KK52::KK52: sararınca kararınca.. bana bunu biri söylesin nolur ya tay tüyü makinada yıkanabilir mi ?:KK4:
ben bugün döşemeciye gittim kesinlikle tay tüyü yıkanmaz dedi canım bnede kılıf diktirmeyi düşünüyorumda...

arkadaşlar kumaş hakkında bılenınız varmı acaba cocuk oto koltuğuna kılıf dıktırcem hafif havlumsu kumaslar var terletmeyen olmaz ama az terleten emıcı kumas tavsıyesı olan varmı??

X