yibo larda çalışan var mı?

seher64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
41
1
yiboda çalışan arkadaş varmı? nöbet tutmak zorunlumu? tutmamak için ne yapabiliriz? bilgisi olan varmı?

Evet çalıştım.Bayanlar için çok zor.Hele evliysen.Belleticilik mecburi gibi bir şey eğer öğretmen az ise.Müdüre bağlı biraz.Zannedersem her elli öğrenciye bir belletici görevlendiriliyordu.Ben dilekçe vermiştim müdür kabul etmemişti.Hamileliğimde tutmak zorunda kaldım.Az kalsın çocuğumu da kaybedecektim nerdeyse.

Bildiğim kadarıyla nöbet zorunlu ve tutmamanın da bir yolu yok canım...

YİBO'DA 4 yıl çalıştım.YİBO'DA çalışmak çok zor hele de bayan olup erkek yatılı bir YİBO'DA çalışıyorsanız.Belleticilik yapmak müdüre kalmış bir şey biraz da.Yani çok önemli bir mazeretin yoksa maalesef tutmak zorunda bırakılıyorsunuz.:çok üzgünüm:

Benim ilk görev yerim yiboydu.öğretmenliğin tatı bence.zor ama güzeldi...taşımalı öğrencilerde vardı ama yatılılar ayrıdı onlar sizin kardeşiniz çocuğunuz oluyor.beraber ağlayıp beraber gülüyorsunuz...ah özledim.nöbetlerde zor oluyordu ama genelde gönüllü ve bekar öğretmenler (öz bayanlarda)oluyordu belleticibende bekardı o zaman.4 yıl belletici oldum maddı yondende ii ek ders ücreti alınıyorr...

ben yıboda okudum calısmadım ama
bayan hocalarımız hafta sonu nobetcıyseler banyolarımıza kadar gırerler kontrol ederlerdı gec saatlere kadar nobet olur gece nobetlerınde kalırlardı yatakhanede.
gunduzlerı sabah ve ogleden sonra yemekten once ve sonra etutler olur ve gırmelerı zorunludur sınıf hocalarının hafta sonuda nobetcı hocaların tabıkı
cok zor bır gorev Allah hepınızın yardımcısı olsuun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…