• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetiştirme tarzı

123gulcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
1.954
839
43
35
Arkadaşlar merhaba benim aile hayatımı anlatayım size biraz babam biraz despot bir insandı yemek yerken konuşmamıza izin vermezdi. Salonda oturuyoruz bir şey anlatsam annem kaşını çatar konuşma diye engellerdi. Bir sorunum olsa babam evde yokken anneme anlatırdık. Babam gelince susun sizin mızmızlandığını duymasın diye baskı vardı. Annem de sorunları dinler aman boşver takma yada bişi deme sorunları ciddiye almazdı. Gel zaman git zaman evlendim. Eşimin ailesiyle sorun yaşadığımda yine şikayet edip ağlıyorsun deyip bana kızdılar halbuki ben çözüm destek bekledim. İnsanlara karşı beni savunmasız bıraktılar. Anneme yine anlatıyorum benim haklı olduğum halde aman boşver sen bir şey deme diyerek sürekli içimde kin birikmesine içime ata ata zaman zaöan büyük öfke patlamaları sebep olundu. Zamanla ben de herkesi baskı altına almaya başladım işte şu kişi beni eleştirmesin ailen yanımda siyaset konuşmasın falan acaba çocuklukta cok baskı yaşadığım için mi şimdi baskıya isyan eden ve herkesi baskı altına alan bir insan oldum.

Kac yasindasiniz? Esinizle ya da es ailesiyle olan konulari kendi icinizde halletmeye calisin, ailenize danismadan once.
Siz mudahale ettirdikce, mudahil olurlar.
Babaniz sizi baskiladigi icin mi siyaset konusulmasi falan diye baskiliyosunuz es ailesini? O kismi anlamadim sanirim.

Ama evet yetistirme tarzi, insanin kisiliginde belirleyici onemli bir unsurdur ve ilerdeki insan iliskilerinde ortaya cikar.

Ailen beş kuruş etmez saçma sapan insanlarımıs. Neden onlara benzeme ihtimali olan şeyler yapıyorsun ki?
Tam tersi ekstra ekstra çaba sarfetmen ,muhabbeti bol bir ev kurman lazım aslinda
Eşimin ailesi de normal değil ama benim evime gelip benim banyo bakıp yok kireç izi var yok oğlumun pantolonu ütülrnmemiş diye benim evime müdahil etti bende sessiz kaldım neden çünkü zamanında çok sessiz kaldığım için bir anda tepki veremiyorum sonra tepki vermeye başladım.

Hepimiz farklı ailelerde yetiştik hepsinin kendine göre negatif/pozitif yönleri oldu.
Geçmişte onların tavırlarına takılmak yerine kendiniz bir birey olarak özgür hissetmeli, eşinizle ilgili sorunları kendi başınıza çözmeli, başkalarını özellikle de eşinizi ve çocuklarınızı baskı altında tutmamalısınız. Zihin dünyanızın ve davranışlarınızın sorumlusu sizsiniz bu yüzden silkelenip kendinize gelin.

Kac yasindasiniz? Esinizle ya da es ailesiyle olan konulari kendi icinizde halletmeye calisin, ailenize danismadan once.
Siz mudahale ettirdikce, mudahil olurlar.
Babaniz sizi baskiladigi icin mi siyaset konusulmasi falan diye baskiliyosunuz es ailesini? O kismi anlamadim sanirim.

Ama evet yetistirme tarzi, insanin kisiliginde belirleyici onemli bir unsurdur ve ilerdeki insan iliskilerinde ortaya cikar.
Yaşın 33 eş ailesi ile ilgili sorunları sadece aileme söylesem iyi dünyaya duyururum çünkü benim fıtratıma bu sessiz kalmak yok. Arkadaşlara komşulara her yere söylerim ancak öyle rahat ediyorum.

Ailene anlatma sende o zaman Allah Allah biliyorsun huylarını.annen klasik eski türk kadını tipi herhalde aman babanız duymasın ağzımızın tadı kaçmasın tipi işte şimdide aman boşanır gelir keyfimiz kaçar diyorlardır.

İçinizde birikim olmuş bu saatten sonra sizde öfke patlamaları da görülebilir.İnsan annesiyle ailesiyle dertleşmeyecekse kimle dertleşecek ? baktınız ki onlar sizi anlamıyor hatta bazen sizi suçluyor sizde anlatmayın sağlam dostunuz varsa ona anlatın hiç olmadı buraya yazın .eskiden bende çok anlatırdım baktım her konuştuğum kelime başıma sonradan dert açtı artık sessiz kalmayı kendi içime yönelmeyi tercih ettim.

Ailene anlatma sende o zaman Allah Allah biliyorsun huylarını.annen klasik eski türk kadını tipi herhalde aman babanız duymasın ağzımızın tadı kaçmasın tipi işte şimdide aman boşanır gelir keyfimiz kaçar diyorlardır.
Galiba öyle onun yerine psikolog a gidiyorum.

İçinizde birikim olmuş bu saatten sonra sizde öfke patlamaları da görülebilir.İnsan annesiyle ailesiyle dertleşmeyecekse kimle dertleşecek ? baktınız ki onlar sizi anlamıyor hatta bazen sizi suçluyor sizde anlatmayın sağlam dostunuz varsa ona anlatın hiç olmadı buraya yazın .eskiden bende çok anlatırdım baktım her konuştuğum kelime başıma sonradan dert açtı artık sessiz kalmayı kendi içime yönelmeyi tercih ettim.
Sessiz kalmak benim fıtratımda yok o yüzden psikolog a anlatmak daha sağlıklı

Konunuz dikkatimi çekti ,dünyaya duyurmak felan kısımları biraz kendimi de gördüm .Hiç böyle bakmamıştım bazı olaylara .

Biraz daha detaylandırır mısınız ?İçinizden geldiği gibi de yazabilirsiniz ,en azından okumak isterim yorumlayamasam da .

Konunuz dikkatimi çekti ,dünyaya duyurmak felan kısımları biraz kendimi de gördüm .Hiç böyle bakmamıştım bazı olaylara .

Biraz daha detaylandırır mısınız ?İçinizden geldiği gibi de yazabilirsiniz ,en azından okumak isterim yorumlayamasam da .
Yani çenem düşüktür bana haksızlık yapıldımınsadece aileme değil herkese anlatırım gerekirse haber kanalına çıkar duyururum.

Kimsenin seni onaylamasını beklemene gerek yok. Bunu tekrar et. Tepkiyi orantılı ver, çocuğunuz evlendi eğer beğenmezse kendisi de yapabilir eş aldı, hizmetçi değil dersiniz. Ama bunu o anda kibarca yapın, büyütmeyin. Daha esprili de yapabilirsiniz ama lafı tıkamış olursunuz.

Kimsenin seni onaylamasını beklemene gerek yok. Bunu tekrar et. Tepkiyi orantılı ver, çocuğunuz evlendi eğer beğenmezse kendisi de yapabilir eş aldı, hizmetçi değil dersiniz. Ama bunu o anda kibarca yapın, büyütmeyin. Daha esprili de yapabilirsiniz ama lafı tıkamış olursunuz.
Aslında böyle yapmak lazım da insan bilemiyor yavaş yavaş öğreniyorum laf sokmayı yani ben hizmetçi değilim ki.

Gerçekten aileme danışmak yerine bu foruma danışsam daha sağlıklı olacak mış gerçekten.

Eş ailesine iyi olmuş. Pantolon utusu peşinde dolaşan insanlara. Ne demişler armut dibine düşermiş. Bu tarafınızı sadece sizi baskilamak isteyen insanlar için kullanabilirsiniz. Kendi ailenize de kullanabilirsiniz. Patolojik taraflarını patolojik insanlara yönetiyorum ben.

Yani içinizi açmak rahatlamak anlamında değilde haksızlığa karşı sesinizi duyurma anlamında söylediniz ,ok.
Anlatsam da rahatlatmıyor um benim çenem düşük durmaz her yerde anlatırım.. K. Valide bana haksızlık yaptığı için abilerine yengelerin kadar duyurdum hepsini bir araya topladım da yaparım daha fazlasını da yaparım.

Merhaba, benim babam çok ılımlı bir insan olsa da annem sizin anneniz gibiydi. Nedense sorunlarımı küçümser, hali tavrı ile beni korkuturdu. Kendimi değersiz hissetmeme neden olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hep başkalarına yaranmaya onları kızdırmamaya çalıştım.
Meslek sahibi olup ekonomik özgürlüğümü kazanıp evden ayrılınca, tahminen annemin o tavırlarıyla maruz kalmamak için anneme ufacık şeylerde de büyük tepkiler verdim ve önden onun ağzını kapatmaya çalıştım. Eşimle flört dönemimizde de ona şunu demiştim; beni kendinden korkutma. Eşim gerçekten dünya iyisi bir insandır, sesinin ufacık yükselmesine dahi geriliyordum. Ben daha da yükseliyordum. Şükür kendi aramızda dengeyi kurduk.
Bir dönem (27-28 yaşları id sanırım) psikolojik destek amaçlı doktordan yardım almış ilaç da kullanmıştım. Annem benim için hala muamma. Sanki çok seviyor gibiyim çok korumak yardım etmek istiyor gibiyim hem de senin yüzünden çok yara aldım demek istiyor gibi… Az görüşün.

Back