• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetişemiyorum, yapamıyorum veya beceremiyorum.

Benim cocugum yok ama bos zamanlarimda lahana ve ya etli sarma sarip buzluga atarim hep isim cok olunca ya aniden misafir gelince kolay olsun diye ve ya biber dolmasini

Yemek aslında mantığı çözdün mü basit, her sebzenin ve etin bir yapılış şekli var, mesala kabakla patlıcan önce suyunu salıncağa kadar kavrulurda kavrulur, et pişirmek için kızgın tavaya atıp suyunu saldırıp ne bilim tuzunu felan sonra atıcam VS.
Yemeği sabahtan yaparsan daha kolay olur sanki akşama ısıtırım yapmışken 2 günlük yemek yap mesala o arada çoçukların oyanlancağı su yada kum gibi oyuncakları bişey verebilirsin o arada yemeğe odaklanırsan.
Temzilik bende ilgi alanıma girmiyor ama elimden geldiğince evi temiz tutuyorum ki batmasın diye iki gün dağılımı toplanıyor.
Baktım çoçuk duruyo hemen dolap içlerini silerim ayda bir odaların birininkini böylece yok yazlık Temzilik kışlık temizlik derdim olmuyor zaten sürekli dolap işçileri temiz ve düzenli oluyor.
Mutfağında elimden geldiğince yemek yaparken ve yemeden sonra bir güzel toplarım, yemeğin bulaşıkları uda hemen toplarımki diğer öğününkiyle birleşmesi diye.
Kolay gelsin

Ufak bir evim 1 çocuğum var 31 aylık.
Bebeğin yaşaması için gereken düzen ve hijyeni sağlandıktan sonra gerisine takılmıyorum.
Eşim işten 8de geliyor ve oğlanı alıyor üstümden. Yemek derdimiz de yok. Bi çorba salata ile akşam yemeği yiyoruz. Ona rağmen yetmiyor yetemiyorum.
Bi odayı toplasam öbürü perişan.
Bide leş gibi tozu olan bi yerde yaşıyorum. Evin içi toz değil toprak.
2 çocukla olmaması normal olan.
Eşiniz ne kadar yardım ediyor.
Kendinizi yetersizliğe odaklamışsınız. Bunuda eşinize yansıttıkça oda üsteliyor.
Önce bunu düzeltin. Ben buyum elimden gelen bu diyim zorlamayı bırakın. Çocukların anneyle geçireceği vakitler daha önemli. Temizlik düzen sonrada olur.
Ben hep nefis yemek tarifleri uygulamasını kullanıyorum bu arada. Henüz hüsrana uğramadım buda tavsiye olsın

Aynı dert bende de var verin telefonu cizgi film izlesin büyük olana, küçük olanı da ana kucağında yanınızda gezdirin , bir gün temizlik yapın, bir gününüzü de haftalık yemek buzluğa atacak şekilde pişirin ayarlayın. Valla kasmaya gerek yok.

Yapın yapın.
Helâk edin kendinizi.
Madalya takan olur belki!

Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama ben öyle dört dörtlük kadınların değer gördüğünü hiç görmedim. :KK14: anca genç yaşta hastalık sahibi oldular.
Örnek ben hayatımı anlatsam roman olur kk de böyle konu okumadik derler ben kendimi heba ettim ama olan bana oldu 7 senemin emeği çöp oldu sinir stres beni mide hastasi etti 23 yaşında

Yapın yapın.
Helâk edin kendinizi.
Madalya takan olur belki!

Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama ben öyle dört dörtlük kadınların değer gördüğünü hiç görmedim. :KK14: anca genç yaşta hastalık sahibi oldular.
Ne kadar doğru üzerine Bi arabada laf edilir....

Mantık şu... Ev işi bitmez bitemez bitirilemez bak konu sahibi Bi yeri temizlediğimiz saniyede biz gözle görmesekde orası kirlenmeye başlıyor. . Benim size tavsiyem eldivensiz ellerinizi o kremlere kimyasallar a sokup cildinizi kötü hastalıklara açık hale getirmemek ha eldivenle iş yapamam demeyin alışın.....yada yaşından daha kırışık ve lekeleri yaşıtlarına göre fazla ellere sahip olun tercih sizin.... Bide bel fıtığı el kisti gibi hastalıklara maruz kalmamak için planyarak az az yapın. Ev işi bitmez... En doğrusu ortaksa hayat ev işide ortak olmalı... Nasıl zor olduğu görülsünki keyfi kirletilmesin diyorum... Kim yüklediyse bunu kadının sırtına biz kadınların valla akıllı insanmış..... Eşine yardım eden adam olmuş adamdır benim gözümde...

Elimde kist oluştu benim temizlik yapmaktan camlarım pırıl pırıl oldu elimden amiliyat oldum.... Sonuç ne mi.... Akıllandım efendim akıllandım..... Ev ile gömülmiycem elbet benden sonrada kirlenecek.... Çok dikkat ediyorum artık sırtıma belime elime..... Temizlik yapıyorum fakat kendimi helak etmiyorum..... Hayatım evin temizliğiyle bir düzende gitmiyormuş bıraktım takıntıyı..... Böyle çok iyi......

Bende bir tek ben yetemiyorum sanıyordum iki küçük cocukla bu kadar oluyoru anlamazlar aptal aşık evleniriz iki çocuk sahibi oluruz sonra evin bütün yükünü almaya çalışırız çünkü temizlik yemek yapmasını bilmeyen adamlardr bunlar üstüne birde eleştirirler ve ne yaptinki derler ölümlü dünya valla kasmayın olduğu kadar kimse kendine aşçı yada temizlikçi almadı sonuçta

2 tane küçük bebe ile neyi tam olsun istiyorsunuz eşiniz 4 4lük istiyorsa yardım etsin bi zahmet kolay mı ya ikisi de küçük ikisine de kendiniz bakıp ev işlerini de biraz yapıyorsanız neyi beceremediniz onu anlayamadım ben

Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Oncelikle çocuğu olmayan veya tek çocuğu olanların bilmis yorumlarini bi kenara bırak.
Evinde mutfakta yemek yapsan evi temizlesen bile o cocuklarim yanindasin bu güven hissi de iyidir.
Illa sürekli etkinlik oyun yapmak gini bir zorunluluk yok 1 saat birlikte oturup birseyler yapmak yeter.
Haftada 3 degil haftada 5 süpürüyorum ben de .2 çocuklu ev için çok normal toz vb cocuklara iyi degil buna devam edebilirsin ama cam kapı banyolar vb imkan varsa ayda 1 yardimci bayan şart.
Yemek de haftada 2 kez disardan söylenebilir ,buzluga manti icli kofte vb atilabilir bi aksam kahvalti akşamı olabilir mesela.
Kolay gelsin 7 yasa kadar devam.

Eşiniz de yardım edecek maalesef. Hem temizlik hem yemek hem çocuk derken 3 iş birden yapılmaz. Birini eşiniz alacak. Ya işten gelince çocuklarla ilgilenecek ya bir süpürge tutacak ya da basit de olsa yemek yapacak. Süper kahraman değilsiniz. Olmaya da çalışmayın. Sonra herkes hep süper olmanızı bekler.

2 oğlum var bırı 2 yasında evı her gün süpürürüm ama silip toz alamam. Evim büyük silme ve toz alma işini haftada bir yaparım anca yetişemiyorum. Küçüğümle dışarıya çıkarız bazen 2 bazen 3 saat dolaşırız. Eve gel banyo yaptır karnını doyur uyut zaten akşam olur.
Yemegımıde sabahtan yaparım ben çorba yanına sulu bi yemek akşam üstüde kuru bı yemek ve salata. Ama biraz düzensizlik var bende eşim bu huyuma çok kızar. Ben her ne kadar kabul etmesemde inanın akşama pertim çıkıyo oturup bı kahve içemedıgım zamanlar oluyo erkenden yatıyorum. Hele birde çarşı pazara çıkmışsam yemeği bıle zor yerim. Ve benım eşimde yardımcı olmaz arada Ince temizliğe beraber gireriz. Oda ömrümü yer. Konuyu takıpteyım 😊

Back
X