Yeterli nefes alamama hissi ve geçmek bilmeyen esneme iç çekmek isteği 😔

gaye0708

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2023
31
7
29
Kızlar merhabalar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat gerçekten de bir derdim var uzun süredir yaşadığım bir problem yardımcı olursanız çok sevinirim. Bi anda hortlayan bir nefes darlığı… ilk zamanlarda nefes alamıyordum bundan kaynaklı sürekli esniyordum ve artık sürekli esnemekten çok yorgun ve bitkindim derin nefes alamayınca esneme isteği geliyordu göğsümün tam ortasında bir yumruk var da nefes orayı geçemiyor gibi geliyor sanki boğazda yanma kaşıntı gibi geniz akıntısı daha birsürü rahatsızlık göstergesi zaman ilerledikçe baş dönmesi mide bulantısı kollarda uyuşma da başladı kbb kardiyoloji göğüs hastalıkları vs hepsine gittim fakat çözüm bulamadım iştahsızlık sinirlilik uyku hali oluyor sürekli uyuduğum zaman hiçbir problem yok ama uyandığımda dünyam başıma yıkılıyor sebep ne olabilir böyle yaşamak öyle zor ki o nefesi alamamak yetmemesi neler önerirsiniz

nefes acligi yazsana belitilerin uyuyor sanki bende de var.
kbb kardiyoloji göğüs hastalıkları hepsinde temizsen neden psikiyatre gitmedin?
asil gitmen gereken yer psikiyatri. çünkü bu psikolojik bir sey.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Sizi bilmiyorum da ben çok büyük üzüntü yaşadıktan sonra uzun bir süre nefes alamadığımı hissetmiştim. Derin derin aldığım nefesler bile yetmiyordu.

öncelikle çok teşekkür ederim psikoloğa da göründüm biz tüp bebek tedavisi görüyoruz eşimde sorun var devlet hastanesinde konuldu teşhis ve direk olarak sizin çocuğunuz olmaz dedi şuanda tedavi sürecindeyiz o yüzden psikoloğun verdiği ilaçları kullanamam yumurta kalitesini düşüreceği için

Panik atak yasıyorsunuz aynı sorunlar bendede var malesef hayatı mahveden birşey pskiatrıye gıdeceksınız
Ben ılacları bıraktım yıne basladı

Panik atak bu
Bi zamanlar cok kahrini cektigim hastalik
Nefesim yetmiyormus gibi oluyordu surekli esneyerek kendimi telkin etmeye calisiyordum her bolume gittim check up oldum bir nevi
Panik atak cikti sonunda
Ilac kullandim bir sure sonra biraktim şükür gecti arada yokluyor ama yokmus gibi davraniyorum

Size sizin cocugunuz olmaz diyen doktora gitmeyin rica ediyorum

Bende gebelik istedıgım ıcın ilaciarı bıraktım ama ataklar tekrar edıyor gebelık olursa o ataklarla nasıl yapacagım onuda bılemıyorum
3 yıldır panık atak hastasıyım

Zor süreçten geçiyorsunuz, psikolojik olması muhtemel. Psikolog ile görüşün ilaçsız rahatlarsınız belki.

2. Çocuğuma hamileyken olmuştu bana. Çok zor bir durum gerçekten. Nefes alıyorsun ama aldığın o nefes yeterli değil gibi geliyor. Doğum yaptıktan sonra geçti benim ama sizdeki nasıl bir durum bilemedim. İnşallah bir an önce geçsin

Gider miyim kesinlikle gitmem dünyamızı başımıza yıktı eşimi ilk defa ağlarken gördüm bir insan bir insana bunu yapamaz bu kadar acı söylenemez ama tedavi sürecinde olduğumuz için şuan bu durum beni biraz rahatlatıyordu ve iyiydim iyi hissediyordum bebek için uğraşıyorduk çünkü ne oldu nasıl olduysa bi sabah uyandım be nefes alamıyorum okadar kötü oldum ki bu seferde bende ki sorunlardan dolayı olmayacak diye kendimi yedim bitirdim gitmediğim doktor kalmadı nasıl geçecek hiçbir fikrim yok nefes egzersizi yaparken bile okadar çok bunalıyorum ki anlatamam

Bende gebelik istedıgım ıcın ilaciarı bıraktım ama ataklar tekrar edıyor gebelık olursa o ataklarla nasıl yapacagım onuda bılemıyorum
3 yıldır panık atak hastasıyım
25 yaşındayım ve çok sağlıksızım kendime okadar iyi bakan birisiyim ki düşünün demir eksikliği olur herkeste benimki fazla bile bu hastalıklarla uğraşmak beni çok yoruyor işe gidesim gelmiyor eşim sohbet etmek istese bile ruhum daralıyor öpünce kendimi geri çekmek istiyorum bana kimse dokunmasın nasılsın bile demesin istiyorum okadar kötüyüm

Geçmiş olsun tansiyonunu ve kan şeketirini düzenli ölçer misin birgün içinde? Özellikle semptomları yoğun yaşadığın anda. Belirtilerin tansiyon düşüklüğü yüzünden de olabilir gibi. Panik atak geçirdiğimiz anlarda fiziksel tepkilerimizde değişir

Psikolojik hiç psikiyatriye göründünüz mü

Cok gecmis olsun. Doktora gittinizmi?

Aslında bunu hiç düşünmedim fakat hep acillik oldum acilde ölçtüler genelde normal tansiyonum

iyi de yaşı doğru yazdı iseniz henüz çok gençsiniz
önce psikiyatri tedavinizi olup öyle çocuk düşünseniz?

Göründüm ilaç tedavisi başlamamız lazım dedi fakat tüp bebek tedavisi gördüğüm için ilaçları kullanamam yumurta kalitesini düşüreceği için
Kendi ruh sağlığınız iyi değilken neden buna bir çocuğu zorla dahil etmek istiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…