• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması yeter artık bu konu bir açığa kavuşsun kızlar..

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
canım spiral taktırdım 2 ay boyunca agrısını cektım ve bu iki ayda toplam 40 gün kanamam oldu.kontrole gıttım enfeksıyon olmus yumurtalıkların abse yapmıs hemen cıkarmalıyız dedı doktor mecburen cıkarttırıp tedavıye başladım..:(

benimde 13 aylık bebeğim var ve dün spiral taktırdım ağrı ne zaman başladı canım sende takılır takılmazmı..birde kanama demişsin o ne zaman başladı..

önceden doğum kontrol hapı kullanmıştım çok şiştim onu bıraktım bebeğim oldu..spiralde yan etki yaparsa ne kullanacağım bilmiyorum..

canım agrı takılır takılmaz başladı kanamada öyle ancak kanama basladı 3 gun sürdü sonra 3 gun durud yıne başladı hıc durmamacasına..yınede sabrettım vücudumun alışma aşamasıdır dedım dişimi sıktım..ancak olacak gibi degıl..kontrole gıttım kontrolde doktor yumurtalıkların abse yapmasıo kısırlıga kadar yol açabılır dedı..korktum bır daha asla spıral taktırmam..resmen oturuşum,yürüyüşüm değişti..ne zor gunelrdı..aklıma geldıkce stres oluyorum..ama herkeste farklı etkı yaratıyor benımle aynı hafat bır başka arkadaş taktırdı hıc bır sorunu yok her sey yolunda..

spiral zaten regl döneminde takılıyor ilk takıldığında belimde hafif bir ağrı oldu 1 saat kadar sürdü sanırım..kanama zaten regl olduğum için her zamanki gibi aşırı birşey yok yani ama bu ay biraz uzun sürebilirmiş öyle dedi doktor..

şu doğum kontrol haplarını erkekler içse ne güzel olur :))))

vallahı ne kadar dogru söyledın yakaydirigubbakcemile5..hem benimkisi bıraz kilo alımış olur cok zayıfladı su sıralar..ama onu dahada tüylenmiş düşünemıyorum:) kıl yumagı gibi olur...ama onlar bi hap içsin hastanelik olurlar,ben hastayım,ben şöyleyım ,ah suram agrıdı buram agrıdı..birde onalrın nazlarını çekeriz..aman kalsın..

benım kızımında 7 ayını bitirdin..doktorlardan 3 ü kullanabilirsin dedı ama:uhm:[/Q

ben kullanıyorum canım 6 aydan sonra basladım spiral taktprmıstım kaydı sonra yeniden taktırdım bu sefer iltahap yaptı allahtan kaydıgı zaman hamile kalmadım neyse hapa başladımşimdi doktorada sormustum onay verdi canım eczaneyede hapı alırken danıstım kullanabilirsin dedi

aylardır araştırıyorum..dogum kontrol haplarını emzirenelr kulalnabiliyormu diye..sordugum 5 doktordan 3 ü 6 aydan sonra kullanabılrsin, 2 si kullanamazsın dedi.spiral taktırdım yaramadı,3 aylık iğnelerı doktor önermedi.eşim korunmuyor .çaresiz bir sekılde evde köşe bucak kaçarak yaşıyorum yani..ne olur fikri olanlar paylaşssın..delikafadulden

canım benım ya yerım ben senı:)

cok haklısın farklı cevaplar aldıgın ıcın karısmıs kafan. ufak bır acıklama yapayım ben sana ben de cok arastırmıstım bu konuyu. yedıgın en ufak sey emzırırken bebgıne gecer degıl mı?* sogan yersın lahana yersın bebegınde gaz olur mesela.. bu haplar da hormondur orak veya enjeksıyon yoluyla yapılan butun vucuda gırıslerde bebegıne bır mıktar gecer. zararlı olup olmadıgını bılemezsın ama yıne de pek guvenlı degıl..esın kondom kullanmak ıstemıor sanırım. ama senın kullanacagın kondomlar var canım.cok kolay olmayabılır kullanımları. vajına ıcı kullanılan erıyen fıtıl tarzı koruyucular var. cok cok kolay gelsın

Back