Kızlar eğitim fakültesinden 2009 senesinde mezun oldum.İlk sene çeşitli sebeplerden hem de yeni mezun olmanın verdiği rahatlıktan sanırım kpss ye tam anlamıyla hazırlanmadım.2010 da deli gibi hazırlandım ve soruların cevapları verildiğinde o kadar sevindim ki ya netlerim çok çok iyiydi.bir ay ailemle hayal kurarak,şurayı da yazalım burayı da yazalım diyerek geçti.sonra sonuçlar açıklandığında gördük ki netlerimde bi sıkıntı yok ama puanlar nerdeyse 10 puan düşük geldi.sınavda kopya olduğu iddia edildi.ösym reddetti.belgeler,şahitlet falan derken bi şekilde kopya ispatlandı ve biz 3 ay sonra yeniden eğitim bilimleri sınavına girdik.oysa ki sabah oturumunda da çekilmişti kopya ve sınav anında değil.önceden soruların servis edilmesi söz konusuydu.yalandan güvenlik önlemleri alındı,kalem silgi bile almadılar içeri,alyans,toka hiçbişey.oysaki sorun sınav süreci değil öncesiydi.yalandan önlemlerle gözler boyandı.
neyse girdik yeniden sınava.aynı neti yapmama rağmen zaten düşük gelen puanım bir puan daha düştü.kopyacılar da ayıklanmadı.atamayı tam 0.2 puanla kaçırdım.o zamanki psikolojimi tarif bile edemem.küsürat ya söyleseler inanmazdım.düşünmekten,üzülmekten helak oldum.1 puan düşmeseydi şöyle olurdu demekten.
o sene böyle çalkantılı geçti.2011 de ben yine hazırlandım.bi kere daha inandım.daha az net yaptım ama puanım daha yüksek geldi.ama ortada anormal şeyler vardı.geçen seneden kalan kopyacılar tam olarak temizlenmediğinden olsa gerek,daha yüksek puan almama rağmen sıralama olarak çok daha geriledim.bi de üstüne alım azalmaz mı.her sene toplamda 40bini bulan atama sayısı şansıma toplamda 27binde kaldı.77leri gören bölümümden 82 puan alan atanamadı.
neyse elden çalışmaktan başka bişey gelmez.kırdım dizimi bi sene daha çalıştım.ama bu öyle böyle çalışmak değil.ne kadar soru bankası,deneme,yaprak test varsa piyasada bütün yayınların sorularını görmek adına hepsini hatmettim.çok çalıştım işte ya.herşeyimden ödün verdim.bu sene bitecek bu kabus dedim.girdim sınava çıktığımda mutluydum.yüzüm gülüyodu.eve geldim bi bakıyım millet ne diyo diye bi bakıyım dedim.şokk.yine kitapçıklar,soruların sınav sırasında çekilmiş fotoğrafları,kopya iddiaları.kahroldum ya. 3 senedir neler çektiğimi ben bilirim.bi kere daha aynı filmi izleyecek gücüm kalmadı artık.tamam,hakkımda hayırlısı olsun ona eyvallah ama insanların emeklerini çalmayı,gelecekleriyle oynamayı,eşşek yerine koymayı bu şekilde açıklamak mümkün değil.psikolojim bunu bi kere daha kaldırmayacak.kızlar benim bu atamaya çok ihtiyacım var yani bu size anlatamam.evet herkesin ihtiyacı var ama benim o kadar çok var ki.bu sadece devlete kapağı atma olayı değil malesef benim için.o kadar çok sebebim var ki.ya da sadece bi kere daha sınava hazırlanmaktan korktuğum için değil.artık birilerinin gözümüzün içine baka baka emeklerimizi çalmasına dayanamıyorum.uyku uyuyamıyorum ya bunları düşünmekten.
dualarnıızı bekliyorum.