Yeter artık birileri buna dur desin!

karagokce

Guru
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2012
300
14
Kızlar eğitim fakültesinden 2009 senesinde mezun oldum.İlk sene çeşitli sebeplerden hem de yeni mezun olmanın verdiği rahatlıktan sanırım kpss ye tam anlamıyla hazırlanmadım.2010 da deli gibi hazırlandım ve soruların cevapları verildiğinde o kadar sevindim ki ya netlerim çok çok iyiydi.bir ay ailemle hayal kurarak,şurayı da yazalım burayı da yazalım diyerek geçti.sonra sonuçlar açıklandığında gördük ki netlerimde bi sıkıntı yok ama puanlar nerdeyse 10 puan düşük geldi.sınavda kopya olduğu iddia edildi.ösym reddetti.belgeler,şahitlet falan derken bi şekilde kopya ispatlandı ve biz 3 ay sonra yeniden eğitim bilimleri sınavına girdik.oysa ki sabah oturumunda da çekilmişti kopya ve sınav anında değil.önceden soruların servis edilmesi söz konusuydu.yalandan güvenlik önlemleri alındı,kalem silgi bile almadılar içeri,alyans,toka hiçbişey.oysaki sorun sınav süreci değil öncesiydi.yalandan önlemlerle gözler boyandı.

neyse girdik yeniden sınava.aynı neti yapmama rağmen zaten düşük gelen puanım bir puan daha düştü.kopyacılar da ayıklanmadı.atamayı tam 0.2 puanla kaçırdım.o zamanki psikolojimi tarif bile edemem.küsürat ya söyleseler inanmazdım.düşünmekten,üzülmekten helak oldum.1 puan düşmeseydi şöyle olurdu demekten.

o sene böyle çalkantılı geçti.2011 de ben yine hazırlandım.bi kere daha inandım.daha az net yaptım ama puanım daha yüksek geldi.ama ortada anormal şeyler vardı.geçen seneden kalan kopyacılar tam olarak temizlenmediğinden olsa gerek,daha yüksek puan almama rağmen sıralama olarak çok daha geriledim.bi de üstüne alım azalmaz mı.her sene toplamda 40bini bulan atama sayısı şansıma toplamda 27binde kaldı.77leri gören bölümümden 82 puan alan atanamadı.

neyse elden çalışmaktan başka bişey gelmez.kırdım dizimi bi sene daha çalıştım.ama bu öyle böyle çalışmak değil.ne kadar soru bankası,deneme,yaprak test varsa piyasada bütün yayınların sorularını görmek adına hepsini hatmettim.çok çalıştım işte ya.herşeyimden ödün verdim.bu sene bitecek bu kabus dedim.girdim sınava çıktığımda mutluydum.yüzüm gülüyodu.eve geldim bi bakıyım millet ne diyo diye bi bakıyım dedim.şokk.yine kitapçıklar,soruların sınav sırasında çekilmiş fotoğrafları,kopya iddiaları.kahroldum ya. 3 senedir neler çektiğimi ben bilirim.bi kere daha aynı filmi izleyecek gücüm kalmadı artık.tamam,hakkımda hayırlısı olsun ona eyvallah ama insanların emeklerini çalmayı,gelecekleriyle oynamayı,eşşek yerine koymayı bu şekilde açıklamak mümkün değil.psikolojim bunu bi kere daha kaldırmayacak.kızlar benim bu atamaya çok ihtiyacım var yani bu size anlatamam.evet herkesin ihtiyacı var ama benim o kadar çok var ki.bu sadece devlete kapağı atma olayı değil malesef benim için.o kadar çok sebebim var ki.ya da sadece bi kere daha sınava hazırlanmaktan korktuğum için değil.artık birilerinin gözümüzün içine baka baka emeklerimizi çalmasına dayanamıyorum.uyku uyuyamıyorum ya bunları düşünmekten.

dualarnıızı bekliyorum.

Son düzenleme:
:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: Bu senede mi kopya iddiası var...

Eşimde kısmen seninle aynı durumu yaşadı... 2010 senesinde okul uzadığı için kendini vererek çalışamadı hem okul hem kpss zor oluyordu... 2011 yılında aynen senin gibi oturdu ciddi anlamda çalıştı çokta iyi puan bekliyordu...Sınav sonucu tam bir hayal kırıklığıydı... Evlenme aşamasında tüm hayallerimiz yerle bir oldu sonuçlar açıklandığında... Kopya iddiası yapılan yeni sınav hepsi ayrı bir işkenceydi... Bu sene yine girdi hayırlısı olsun artık... Biz kpss ye bel bağlamamız gerektiğini geçen sene çok acı şekilde öğrendik...

ben o okuldan öğretmen olucam diye mezun oldum ve öyle bi bölümüm var ki öğretmenden başka bişey olamıyorum.kpssye bel bağlamaktan başka çarem yok işte.insan çalışmasa kendini teselli eder yine,çalışır yaparsın der,zaten çalışmamıştın der.ama bu başka bişey ya.sen geceni gündüzüne katıp emek ver.sonuç yine hüsran yine yine yine.daha başka ne yapılabilir ben bilmiyorum ki.kocaman devlet bi sorulara sahip çıkamıyosa daha ne denir?ya hepsi neyse insanları umutlandırmaktan,hayal kırıklığına uğratmaktan utanıyorum artık.ve bunu kimse anlamıyo.çalışmaydık da ondan atanamıyoruz sanıyolar.çılgınlarca atama yapılıyo sanıyolar.bi sürü öğretmen alındı sen yine mi atanmadın oluyo olayın adı.ya 80 puan aldım yine olmadı ben daha napıyım.

Son düzenleme:
Medya da göz boyama olayı o kadar iyi yapılıyor ki çevrenden aptal muamelesi görmen çok normal... Bilmeyen insan yeterince öğretmen ataması yapılıyor diye inandırılıyor... Kpss filan hikaye gerçekten... Sınava girmeden zaten kimlerin kazanacağı belli oluyor... Rüşvetle dönüyor bazı şeyler... Bizzat tanık oldum ben 5000-6000 dolara atama yapıldığına... Ya da 50 li puanlarda olan kişilerin atandığına... Senin için hayırlısı olsun inşallah... Bölümün ne? Allahtan eşim özel sektörde de çalışabiliyor yoksa hakkımıza düşen aç kalmaktı sanırım...

Son düzenleme:
edebiyat canım.artık inan yoruldum.sadece benim değil,bir kişinin değil sadece,binlerce insanın emeği ziyan ediliyo,umutlarıyla oynanıyo.nasıl verecekler bunların hesabını bilmiyorum.Allah ıslah etsin.güç kuvvet versin bizlere de.

Son düzenleme:
canım bu konudan geçenlerde başka bir topikte daha bahsettim
benim ablam dün tam 10. kez girdi sınava
belki inanmıcaksın bu kadar omaz diye ama bu gerçek
her seferinde güzel puanlar aldı bıkmadan usnmadan çalıştı
biz yorulduk ama o yorulmadı 1 tane çocuğu oldu ve 2. ye hamile hala yerleştirilemedi
sebebide tam senin bahsettiklerin işte Allah yardımcınız olsun canım
umarım bu sene sadece hak edenler kazanır

Şaka gibi ya.10 kez.böyle sisteme ne kadar küfür edilse az.Allaha havale ediyorum ya.o masum yavruların hakkını nasıl öderler.Hiç mi Allah korkusu yok bu insanlarda.kafayı yicem ben artık düşünmekten.resmen hayatı erteliyoruz ya b kere daha hadi bi kere daha diye diye.oturup beklemiyoruz da öyle çalış çabala çalınsın bi daha.birileri görsün artık ne duruma olduğumuzu nolur ya.

Şaka gibi ya.10 kez.böyle sisteme ne kadar küfür edilse az.Allaha havale ediyorum ya.o masum yavruların hakkını nasıl öderler.Hiç mi Allah korkusu yok bu insanlarda.kafayı yicem ben artık düşünmekten.resmen hayatı erteliyoruz ya b kere daha hadi bi kere daha diye diye.oturup beklemiyoruz da öyle çalış çabala çalınsın bi daha.birileri görsün artık ne duruma olduğumuzu nolur ya.

kim ne zaman görür bu durumu onu bilememde artık sabırların son sınırda olduğunu biliyorum
her sene aynı çaba her sene aynı sıkıntı vardır bi hayır diyip geçiyoruz
eşimde bi 4 kez girdi galiba iyi puanda aldı ama yerleşemedi ne hikmetse
artık bıraktı o girmeyi umudu kalmadı çünkü

Artık o kadar yoruldum ki.2007'den beri sınava giriyorum ve malesef puanlarımız çok yüksek.
İnsanlara kendimi anlatmaktan bıktım.Her şeyi tvde izledikleri gibi sanıyorlar, dönen dolaplardan haberi yok kimsenin.
Yapılan açıklamalar beni asla tatmin etmedi, dönüyor yine bir şeyler.Yİne üstünü örtecekler, yine inkar edecekler.Yine parasıyla atananlar olacak.
Bittim artık ya.Bir de bu yıl dersaneye gittim.Harcanan paraya mı yanarsın, verdiğin emeğe mi yanarsın ben bilemedim artık.
Hayattan bütün beklentimi kaybetmiş gibiyim.Hiçbir şeye inancım kalmadı artık.

sorular yine çalınmış diye düşünüyorum.benim de kardeşm girdi sınava.
akşama doğru o internete düşen sorulara baktık aynı sorular sınavdakiyle.daha ösym yayınlamadan bu sorular nerden geldi.?
hemde virgülüne noktasına kadar aynı.
sınavdan çıkınca hiçbir insanoğlunun aklında kalmaz o denli detay.şıklar herşey aynı.
soruları yayınlayan beyaz kalem adındaki yayın, öğrencilerimiz sınavdan çıkınca aklında kalan soruları derledik o testi oluşturduk demiş!!!
ve şu an o soruları kaldırdılar.internet ortamından.hiçbiyerde yok.
kısaca yine bi grup insan fule yakın yapacak.ve kimse onların soruları önceden bildiğini ispatlayamayacak.
sadece şunu söylüyorum,bunu yapanları allahım cehennemden çıkmayı nasip etmesin inşallah..

kızlar eğitim fakültesinden 2009 senesinde mezun oldum.ilk sene çeşitli sebeplerden hem de yeni mezun olmanın verdiği rahatlıktan sanırım kpss ye tam anlamıyla hazırlanmadım.2010 da deli gibi hazırlandım ve soruların cevapları verildiğinde o kadar sevindim ki ya netlerim çok çok iyiydi.bir ay ailemle hayal kurarak,şurayı da yazalım burayı da yazalım diyerek geçti.sonra sonuçlar açıklandığında gördük ki netlerimde bi sıkıntı yok ama puanlar nerdeyse 10 puan düşük geldi.sınavda kopya olduğu iddia edildi.ösym reddetti.belgeler,şahitlet falan derken bi şekilde kopya ispatlandı ve biz 3 ay sonra yeniden eğitim bilimleri sınavına girdik.oysa ki sabah oturumunda da çekilmişti kopya ve sınav anında değil.önceden soruların servis edilmesi söz konusuydu.yalandan güvenlik önlemleri alındı,kalem silgi bile almadılar içeri,alyans,toka hiçbişey.oysaki sorun sınav süreci değil öncesiydi.yalandan önlemlerle gözler boyandı.

Neyse girdik yeniden sınava.aynı neti yapmama rağmen zaten düşük gelen puanım bir puan daha düştü.kopyacılar da ayıklanmadı.atamayı tam 0.2 puanla kaçırdım.o zamanki psikolojimi tarif bile edemem.küsürat ya söyleseler inanmazdım.düşünmekten,üzülmekten helak oldum.1 puan düşmeseydi şöyle olurdu demekten.

O sene böyle çalkantılı geçti.2011 de ben yine hazırlandım.bi kere daha inandım.daha az net yaptım ama puanım daha yüksek geldi.ama ortada anormal şeyler vardı.geçen seneden kalan kopyacılar tam olarak temizlenmediğinden olsa gerek,daha yüksek puan almama rağmen sıralama olarak çok daha geriledim.bi de üstüne alım azalmaz mı.her sene toplamda 40bini bulan atama sayısı şansıma toplamda 27binde kaldı.77leri gören bölümümden 82 puan alan atanamadı.

Neyse elden çalışmaktan başka bişey gelmez.kırdım dizimi bi sene daha çalıştım.ama bu öyle böyle çalışmak değil.ne kadar soru bankası,deneme,yaprak test varsa piyasada bütün yayınların sorularını görmek adına hepsini hatmettim.çok çalıştım işte ya.herşeyimden ödün verdim.bu sene bitecek bu kabus dedim.girdim sınava çıktığımda mutluydum.yüzüm gülüyodu.eve geldim bi bakıyım millet ne diyo diye bi bakıyım dedim.şokk.yine kitapçıklar,soruların sınav sırasında çekilmiş fotoğrafları,kopya iddiaları.kahroldum ya. 3 senedir neler çektiğimi ben bilirim.bi kere daha aynı filmi izleyecek gücüm kalmadı artık.tamam,hakkımda hayırlısı olsun ona eyvallah ama insanların emeklerini çalmayı,gelecekleriyle oynamayı,eşşek yerine koymayı bu şekilde açıklamak mümkün değil.psikolojim bunu bi kere daha kaldırmayacak.kızlar benim bu atamaya çok ihtiyacım var yani bu size anlatamam.evet herkesin ihtiyacı var ama benim o kadar çok var ki.bu sadece devlete kapağı atma olayı değil malesef benim için.o kadar çok sebebim var ki.ya da sadece bi kere daha sınava hazırlanmaktan korktuğum için değil.artık birilerinin gözümüzün içine baka baka emeklerimizi çalmasına dayanamıyorum.uyku uyuyamıyorum ya bunları düşünmekten.

Dualarnıızı bekliyorum.

kim dur desin mesela

aynı durumdayız canım.. 2009 mezunuyum.. 2010 da atanabileceğim puanı iptal olan sınavla düşürdüm.. 2 senem mahvoldu.. çok kötü etikiledi beni.. kpss ye ben mi girdim o mu bana girdi bilmiyorum.. bu sene de gene gözümüze soka soka yaptılar yapacaklarını.. buna kim dur diyecek evet güzel soru.. buna dur diyecekler sadece ataması yapılmamış öğretmenler değil.. bütün öğretmenler birleşip ücretli köleliğe, kpss rezaletine, öğretmenlik mesleğinin böyle ayaklar altına alınmasına karşı dur demeli.. hatta bütün veliler bütün insanlar sorumluluk hissetmeli.. şimdi sınavlarla psikolojisi alt üst olmuş güven duygusu zedelenmiş öğretmenler atandıktan sonra çocuklarımıza çok mu verimli olacağiz.. ulan 3 senedir kpss hazırlanmaktan ingilizcem geriledi ben ingilizce öğretmeniyim. atanınca çocuklara tarih mat coğrafya anlatacam herhalde bu gidişle.. sınav başlı başına bir rezalet.. adaletsizliği de cabası.. güvenim sıfır bu sisteme de bu düzene de.. lanet olsun..

aynı durumdayız canım.. 2009 mezunuyum.. 2010 da atanabileceğim puanı iptal olan sınavla düşürdüm.. 2 senem mahvoldu.. çok kötü etikiledi beni.. kpss ye ben mi girdim o mu bana girdi bilmiyorum.. bu sene de gene gözümüze soka soka yaptılar yapacaklarını.. buna kim dur diyecek evet güzel soru.. buna dur diyecekler sadece ataması yapılmamış öğretmenler değil.. bütün öğretmenler birleşip ücretli köleliğe, kpss rezaletine, öğretmenlik mesleğinin böyle ayaklar altına alınmasına karşı dur demeli.. hatta bütün veliler bütün insanlar sorumluluk hissetmeli.. şimdi sınavlarla psikolojisi alt üst olmuş güven duygusu zedelenmiş öğretmenler atandıktan sonra çocuklarımıza çok mu verimli olacağiz.. ulan 3 senedir kpss hazırlanmaktan ingilizcem geriledi ben ingilizce öğretmeniyim. atanınca çocuklara tarih mat coğrafya anlatacam herhalde bu gidişle.. sınav başlı başına bir rezalet.. adaletsizliği de cabası.. güvenim sıfır bu sisteme de bu düzene de.. lanet olsun..
Sevgili arkadaşlar ailemde devlet memuru çok, ben başka bi konuya dikkat daha çekmek istiyorum, siz sınavla atama beklerken bunlar oluyor, her yıl nerdeyse ama halk neler döndüğünü bilmiyor, sivil toplum kuruluşlarının, sanatçıların, yazarların ne bileyim halka inebilecek herkesin desteği lazım, okul yaptıran, eğitim projeleri yapan ünlülerden tık yok, korku hükümranlığını sürüyor çünkü, herkes korkuyor aman susayım başım derde girmesin, yoksa ben bi yerlere girerim diye neyse.
Ya sözleşmelilerin atanmasına ne demeli bence o da haksızlık, Eş dost tanıdık bulan evlerinin dibinde öğretmenlik yapmaya başladı ki benim bir tanıdığım var, 3 yıl üniversite sınavına eşşek gibi çalışarak ancak 2. öğretimle bi yerlere girebilmiş çapsız bir tip, kendi bile cahilken öğretmenlik yapıyor bu kişi, mesleki yeterliliğini siz düşünün artık, hala bebekçe konuşan 30 yaşını geçkin bi salak, bir sahil şehrinde evlerinin dibinde bi yerde sözleşmeli başladı şimdi kadrolu poposunda ceviz kırarak çalışıyor.Bu kişi daha evvel sınavları kazanamamıştı kaç kere, şimdi sizin günahınız ne yani onları durup dururken hop çalıştıkları yerde aynen kalarak kadroya aldılar, doğu hizmetinden de muaf tutulmuşlar galiba, şimdi kazara atanalar bir de onunla mücadele edecek, yüreği hop oturup hop kalkacak ailelelerinin, o zaman kadroya geçenlere doğuda çalışma şartı getirselerdi, yada boş kadrosu olan başka yere kura çekilip atansalardı haksızlık olmasın diye.Kaç yıldır zaten sahil şehrinin sefasının sürdükleri yeter azcıkta onlar zorunlu göreve gitseydilerde burunları azcık sürtüleydi, ada tam tersi doğuda yada zor şartlarda karadenizde çalışanlar azcık sahillere gelseydi değilm:KK19:i.Allah Yardımcınız olsun kardeşlerim.

Sanki beni anlatmış bazı arkadaşlar..ben de 2009 mezunuyum,psikolojik olarak çökük olsam da o sene çalıştım elimden geleni yaptım ama yerleşemedim.
2010da dersaneye gittim daha bilinçli girdim sınava netlerim kötü de değildi ama işte puanlar düşük geldi,sonra kopya olayı çıktı tekrar girdik bu sefer daha düşük geldi puanlarımız.geçen sene de hazırlanmadım matematiğim yok diye,bir de evlenicektim ama pişman oldum çünkü 2011 de netlere göre puanlar baya bir yüksek geldi.
bendeki şans işte.
bakalım bu sene yine bir şeyler dönüyor,örtbas edicekler ettiler bile.ben de inanmıyorum insan soruyu olduğu gibi aklında nasıl tutabilir ya :KK53: anlamış değilim.bana şimdi sorun soruyu hatırlarım ama noktasına virgülüne yazıya geçiremem ki hele şıkların hepsini hiç hatırlayamam!!
Allah yardımcımız olsun,hakkımıza girenler Allahtan bulsunlar..

Kızlar eğitim fakültesinden 2009 senesinde mezun oldum.İlk sene çeşitli sebeplerden hem de yeni mezun olmanın verdiği rahatlıktan sanırım kpss ye tam anlamıyla hazırlanmadım.2010 da deli gibi hazırlandım ve soruların cevapları verildiğinde o kadar sevindim ki ya netlerim çok çok iyiydi.bir ay ailemle hayal kurarak,şurayı da yazalım burayı da yazalım diyerek geçti.sonra sonuçlar açıklandığında gördük ki netlerimde bi sıkıntı yok ama puanlar nerdeyse 10 puan düşük geldi.sınavda kopya olduğu iddia edildi.ösym reddetti.belgeler,şahitlet falan derken bi şekilde kopya ispatlandı ve biz 3 ay sonra yeniden eğitim bilimleri sınavına girdik.oysa ki sabah oturumunda da çekilmişti kopya ve sınav anında değil.önceden soruların servis edilmesi söz konusuydu.yalandan güvenlik önlemleri alındı,kalem silgi bile almadılar içeri,alyans,toka hiçbişey.oysaki sorun sınav süreci değil öncesiydi.yalandan önlemlerle gözler boyandı.

neyse girdik yeniden sınava.aynı neti yapmama rağmen zaten düşük gelen puanım bir puan daha düştü.kopyacılar da ayıklanmadı.atamayı tam 0.2 puanla kaçırdım.o zamanki psikolojimi tarif bile edemem.küsürat ya söyleseler inanmazdım.düşünmekten,üzülmekten helak oldum.1 puan düşmeseydi şöyle olurdu demekten.

o sene böyle çalkantılı geçti.2011 de ben yine hazırlandım.bi kere daha inandım.daha az net yaptım ama puanım daha yüksek geldi.ama ortada anormal şeyler vardı.geçen seneden kalan kopyacılar tam olarak temizlenmediğinden olsa gerek,daha yüksek puan almama rağmen sıralama olarak çok daha geriledim.bi de üstüne alım azalmaz mı.her sene toplamda 40bini bulan atama sayısı şansıma toplamda 27binde kaldı.77leri gören bölümümden 82 puan alan atanamadı.

neyse elden çalışmaktan başka bişey gelmez.kırdım dizimi bi sene daha çalıştım.ama bu öyle böyle çalışmak değil.ne kadar soru bankası,deneme,yaprak test varsa piyasada bütün yayınların sorularını görmek adına hepsini hatmettim.çok çalıştım işte ya.herşeyimden ödün verdim.bu sene bitecek bu kabus dedim.girdim sınava çıktığımda mutluydum.yüzüm gülüyodu.eve geldim bi bakıyım millet ne diyo diye bi bakıyım dedim.şokk.yine kitapçıklar,soruların sınav sırasında çekilmiş fotoğrafları,kopya iddiaları.kahroldum ya. 3 senedir neler çektiğimi ben bilirim.bi kere daha aynı filmi izleyecek gücüm kalmadı artık.tamam,hakkımda hayırlısı olsun ona eyvallah ama insanların emeklerini çalmayı,gelecekleriyle oynamayı,eşşek yerine koymayı bu şekilde açıklamak mümkün değil.psikolojim bunu bi kere daha kaldırmayacak.kızlar benim bu atamaya çok ihtiyacım var yani bu size anlatamam.evet herkesin ihtiyacı var ama benim o kadar çok var ki.bu sadece devlete kapağı atma olayı değil malesef benim için.o kadar çok sebebim var ki.ya da sadece bi kere daha sınava hazırlanmaktan korktuğum için değil.artık birilerinin gözümüzün içine baka baka emeklerimizi çalmasına dayanamıyorum.uyku uyuyamıyorum ya bunları düşünmekten.

dualarnıızı bekliyorum.

cnm inşallah emeklerinin karşılığını alırsın . . . anlattıklarında çok haklısın . . .

Kim dur desin? bu devletin iki soruya sahip çıkmaktan aciz sorumlusu kimse o mesela. ailesinde bu camianın içerisinde yer alan tanıdıkları olanlar. çocuğunu bu camiaya teslim edeneler/edecek olanlar.üzerinde bu camiadan birilerinin hakkı olanlar.siz,biz,hepimiz.toplum olarak bişeylerin farkında ollım nolur.bu kadar basit değil yaşananlar.bu kadar ucuz değil insan hayatı.32 tane öğretmen adayı bu dertten intihat etti.bazılarının dediği gibi öğretmen öyle 15 saate girip 1800 tl maaş alan,2 ay tatili olan,yan gelip yatılan bi meslek değil.bu işe gönül verenlere reva mı bu yapılanlar?hangi vicdana sığar ki bu?

Duasını esirgemeyen arkadaşlardan Allah bin kere razı olsun.aynı dertten muzdarip arkadaşlarım,hepinize tez elden hayırlı atamalar diliyorum.Allah hepimizin yarımcısı olsun.

cnm arkadaşlarım allahım her zaman yar ve yardımcınız olsun emeklerinizi boşa çıkarmaz hiç birzaman yaradan. maalesef kul hakkı yemek günümüzde moda oldu ama siz nefsinize uymadan isyan etmeden yalnız ve yalnız şükrederek dua ederk ve inanarak çalışın eminim ki sizde allahımın sizni ile iyi yerlere geleceksiniz. evet o kadar çok insan varki gözümün batıra batıra torpilin anasını ağlatıyorlar. meyletmeyin siz kızlar allahtan korkunuz varsa zaten bunlarıda düşünmezsiniz. devran döner bunları yapanlar cezasınızda çeker yalan dünya için ahiret hayatlarını ayaklar altına atıyorlar ne fayda laftan anlamazlar. ben yıllarca sizin gibi zorluklar çektim 5 yıl sonra atandım puanlarım o kadar yüksekti ama atamam yoktu. konu komşu laf eder eve kapanırsın elalem işgüç ev bark sahibi olur sen aynısın yıllarımı üzülerek geçirdim ahh bugünlerimi yaşayacağımı bilseydim deli gibi güler gezerdim. ama bilmiyoruz hayatın bize neler getireceğini ben bu dertleri çok çektim rabbim haketmediğim halde bana fazlasıyla verdi. daha da fazlasını gönlünü güzel tutan dilinden rabbimin adını düşürmeyen isyan etmeyen kullarına sizlere nasip etsin. ben ne kadar şükretmsem az ama inanın şükretmeyi de bilmiyorum.eminimki birkaç sene sonra burada mesleğinizle ilgili sıkıntıları yazarsınız. atanma derdiniz biter. başka dert başlar...

X