• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

oku oku gözlerık aktı
uf ya emzırıyrum ıçemezmıyım yaaaa zaten uyumuyo kı bısey degsmıcekeyvahedigeldismile

Bende bu yeşil çay mide bulantısı yaptı içemiyorum dün bi denedim bir bardağın yarısına bile gelemedim. Şekersiz içiyorum acaba ondan mı oldu. Başka böyle mideye etki eden varmı? :1no2:

ben bergamut aromalisini kullaniyorum.balla iciyorum icine dilim limon koyuyorum.bu sekilde icebiliyorum size de tavsiye ederim..tansiyonum zaten dusuktur ilk ictigimde biraz bas donmesi oldu simdi oyle bi etkisi yok..kahvekoliktim simdi aklima geldikce caya sariliyorummkaydirigubbakcemile4demlenme suresini 3-5 dakika arasi tutuyorum aci olmuyo mideme rahatsizlikta vermiyo..

Günde tüketilecek bir fincan yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize destek olduğunu düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

dün akşam bende başladım bergamut aromalı yeşil çay a şekersiz ve limonlu içiyorum gayet iyi geldi yemekten sonra.... şu bağırsaklarımı bi düzene soksun yeter 2-3 kg fazlam var zaten onu da atarım herhalde...

Ben şu yeşil çaylı limon aromalı liptonlardan aldım bugün. Hani şu soğuk içilen çaylardan. O da aynı etkiyi gösterir mi arkadaşlar. Sıcak çay halini içemiyorum. Aynı etkiyi yapar diyorsanız buna devam etmeyi düşünüyorum :sm_confused:

liptonun berrak yeşil çayı var naneli olanını yeşilçay içemeyenlere tavsiye ediyorum çok güzel kokuyo içimi de çok güzel. bi kız arkadaşım hiç sevmezdi, geçen gün geldiğinde ona da yaptım bayıldı o da başladı yeşil çaya. en azından demlemeye geçmeden önce bununla başlayabilirsinizyerimseniben

Ben şu yeşil çaylı limon aromalı liptonlardan aldım bugün. Hani şu soğuk içilen çaylardan. O da aynı etkiyi gösterir mi arkadaşlar. Sıcak çay halini içemiyorum. Aynı etkiyi yapar diyorsanız buna devam etmeyi düşünüyorum :sm_confused:

tabiki gosterir canimmmm

arkadaşlar 4 aylık bebeğim var yeşil çay içebilirmiyim.Çaykurun bergamut aromalısından aldım ama emzirdiğim için kafam karıştı.fisfisfis

Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden Camellia Sinensis'ten elde edilmesine rağmen; aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanır. Yeşil çayın yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görür. Yeşil
çay bitkisinin yaprakları, taze ve yeşil rengini kaybetmez. Siyah çay bir oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay oksidasyona maruz kalmaz ve içerisindeki antioksidan maddelerin azalmasına karşı korunmuş olur (Referans15). Her iki çayda da kafein bulunur, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır Eğer uzun yaşama konusunda bir yarışma olsaydı Japonlar, dünya şampiyonu olurdu! Japonlar, fazla sigara içtikleri halde diğer bütün uluslardan daha uzun ömre sahiptirler. Sırları nedir? Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'daki bazı araştırmacılar, cevabı yeşil çayda arıyorlar. Yeşil çayda bulunan bazı maddelerin kansere ve kalp hastalığına karşı mücadele etmeye yardımcı olabileceğini ileri süren etkileyici bazı çalışmalar yapıyorlar (Referans12). catechin) adlı potansiyel olarak yararlı maddelerin zengin bir kaynağıdır. Çay işlenirken değerli kateşinlerin bir kısmını oksidaReferans15). Yeşil çayın kimyasal bileşimi, iklim, mevsim, tarımsal uygulamalar ve yaprağın yaşı (hasat edilen sürgünde yaprağın pozisyonu) ile ilgili olarak değişir.Yeşil çayın en önemli bileşenleri polifenoller özellikle EGCg dir.Yeşil çayın diğer bileşenleri, kafein, theanin (bir çeşit amino asit), vitaminler,organik asitler, polisakkaritler, protein, lignin, florid, minerallerdir. Son yıllarda, modern kimyanın Epigallocatechin gallate - epigallokateşin gallat) en önemli antioksidanlardan biridir. Polifenoller, içerisinde flavonoid ve kateşinlerin de bulunduğu geniş bir antioksidan grubudur. Yeşil çay demlenerek tüketildiği gibi artık şimdilerde ekstreleri tablet formunda da tüketilebilmektedir. Normalde 1 fincan yeşil çay yaklaşık olarak 40-80 mg kafein içerirken, burada anlatılan ekstre (öz) tabletleri %1 kafein (4 mg) içermektedir. Ayrıca bu tabletler %50 oranında EGCg içermektedirler. Aynı EGCg miktarına ancak 3 fincan yeşil çay içerek ulaşılabilmektedir. Dolayısıyla Yeşil çay ekstre tabletleri, kafeinden kaçınarak yeşil çayın faydalı etkilerinden yararlanmak isteyenlere ve yeşil çay içmekten hoşlanmayanlara özellikle önerilebilir.
Faydaları ve Kullanım Alanları: · Yeşil çay HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürerek kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.(Referans1-4-5-14-25) · Yeşil çay bağırsaklardaki arzu edilen (faydalı) bakterilerin seviyesinin yükseltilmesine ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. (Referans6) · Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici (anti-aging) özelliğe sahiptir. (Referans1-8-15-18) · Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır. (Referans14-24) · Kanser riskini azaltabilir. (Referans1-2-3-14-22-24) · ıçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir. (Referans22-23) · Yeşil çay tümörleri küçültebilir. (Referans1) · Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olabilir (Referans1) · Kan damarlarını güçlendirir (Referans1) · Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder (Referans1-6-7-14-24) · Diş çürümelerinin önlenmesine yardımcıdır (Referans1-9-10-14-24) · Alzheimer ve Parkinson' a karşı önleyici etkisi vardır (Referans20) · Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır. (Referans14-24) · Artero-skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir. (Referans14-24) · Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır (Referans13) · Migreni hafifletici etkisi vardır. (Referans15) · Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır. (Referans14-24) Kullanım Önerisi: Yeşil Çay-Green Tea Extract; 450 mg' lık standardize edilmiş(4 mg kafein, 200 mg EGCg) kapsüller halinde sunulmuş olup, Gıda takviyesi olarak; tercihen yemeklerle birlikte günde 1-2 defa 1 kapsül alınabilir. Önerilen dozlarda bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

ben ilk basda sekerle sonra balla sonra bal miktarini azaltarak artikda hic birsey katmadan iciyorum gayet hos hepinize affiyet olsun

Prensesimopuyorumnanaktan, sen uzman olmuşsun bu konudaolumunekankayizsmile..cezvede kaynar suyun içine 2 çay kaşığı koyuyorum..snra cezvenin üstüne çay tabağı koyuyorum..ama 5 dk dan fazla duruyor..epey ılık hale gelince içiyorum bir dikişte tabi şekersiz.. öyle yudum yudum keyif çayı gibi içmiyorum..2 fincan içiyorum,3 e çıkartsam zararı olur mu ki..2-3 hafta 3er fincan içeyim diyorum 2 enfazla 3 kilo vermek için..
Yorumun ne olur bana..

Prensesimopuyorumnanaktan, sen uzman olmuşsun bu konudaolumunekankayizsmile..cezvede kaynar suyun içine 2 çay kaşığı koyuyorum..snra cezvenin üstüne çay tabağı koyuyorum..ama 5 dk dan fazla duruyor..epey ılık hale gelince içiyorum bir dikişte tabi şekersiz.. öyle yudum yudum keyif çayı gibi içmiyorum..2 fincan içiyorum,3 e çıkartsam zararı olur mu ki..2-3 hafta 3er fincan içeyim diyorum 2 enfazla 3 kilo vermek için..
Yorumun ne olur bana..

ccanim karisik caylari iki kupadan fazla onermio doktorlar bitanem

ccanim karisik caylari iki kupadan fazla onermio doktorlar bitanem

Tamam cankuşum..zaten 2 fincanın üstüne çıkma fırsatım olmadı..böyle devam ederim..Bir kutuyu bitireyim bakayım ne olcak..bi değişiklik olacakmı?
Çayı demleyince 1-2 çay kaşığı çayı bir pamuğa dökerek cildime tonik yapıyorum..eh..bir taşla iki kuş misali..sırnaşık şey

doğadan yeşil çay içiyorum ben ;çilekli,ballı,vitaminlii :)
çok güzel oluyo tatları zemuszemus

bence tadı en hoş çaykurun bergamot araomalısı.teneke kutuda olan.

kime ikram ettiysem çok beğendiler.

yeşil çayı daha önce içip sevmemiş olanlar bile.

Yeşil çay ve yararları hakkında eğer hala şüphesi olan ve içmeye henüz başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmakta yarar var.

Günde tüketilecek bir fincan yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize destek olduğunu düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz

bence tadı en hoş çaykurun bergamot araomalısı.teneke kutuda olan.

kime ikram ettiysem çok beğendiler.

yeşil çayı daha önce içip sevmemiş olanlar bile.

benim de kullandigim caykurun ki..yoksa icemem.yesil cayin keskin tadi yok..

ewet ya sade içemedim bende ot gibi resmen zaten otta :))) çok kötüydü ne zaman bergamotlusunu aldım sewerek içiyorum zemuszemus

ben de çaykurunkini kullanıyorum. sallama olanlarından da içtim ama en çok işe yarayan çaykur oldu. bana haftada 1-2 kilo verdirtiyor:))

Back