Bahçe Bakımı ve Çiçekler yeşil böcükler güllerimi yiyor imdat

hulya-unal

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
44
5
54
balkonda yetiştirdiğim güllerim tam yeni yeşermeye başladı tazecik filizleri yeşil yeşil böcükler bastı güzelim güllerimi kurutacaklar onlardan nasıl kurtulacağımı bilen varsa lütfen yardımcı olurmu arkadaşlar eyer güllerim kurursa çok üzlürüm şimdiden teşekkürler

cnm benimde bahçem var bahçemde bir sürü gül yazın bnimde başıma geldi
bir sürü ilaçı var onun ama inan adları aklımda deyil depoda ilaçlar en kısa zamanda çıkarıp senin için okucam suyla karıştırıp cam sil kutusunda fısfıslıyosun bişi kalmaz sık sık da tekrarlarsın ( böcek gördükçe yani)

bulaşık deterjanı pril'i biraz su ile karıştırıp güllerinin üzerine püskürtürsen ve ve işlemi haftada bir yaparsan kurtulursun bizde bu yöntemle bahçemizdeki gülleri yeşil böceklerden kurtardık

Benimde balkonumda sardunyalar var top ve sakız. Top sardunyalarım 2-3 senedir benimleler bu güne kadar hiç problem yaşamadım ama sakız sardunyalarımın hepsinde dün farkettim yeşil yeşil küçük böcekler olmuş atmak da istemiyorum ama ötekilere de geçecek diye korkuyorum. Bu solisyonlar işe yarar mı zarar vermeden çiçeğe ya da kullanmış olduğunuz en etkili hazır bir ilaç adı varsa paylaşırsanız sevinirim

Dün arap sabunlu ilacı hazırlayıp sıktım sardunyama diğer çiçeklerimden de ayırdım umarım sorunu çözer. Çözmezse onu atmak zorundayım üzülerek :KK43:

benimde balkonumda uzun saksida yetistirdigim maydonozlarim boceklenmis..cok uzuldum..tam buyuduler diye seviniyordum..ne yapacagim bilmiyorum..

zirai ilaç kullanın yahu :)

öyle bilinmeyen yöntemler deneyerek kısa vadede sinekten kurtulursunuz ama bitkiye verdiğiniz zararı bilemezsiniz. oysa bitkiler için üretilen zirai ilaçlar bitkiye zarar vermeden sadece haşare üzerine etki etmek üzere üretiliyorlar...

benimde balkonumda uzun saksida yetistirdigim maydonozlarim boceklenmis..cok uzuldum..tam buyuduler diye seviniyordum..ne yapacagim bilmiyorum..

eğer bu bahsettiğin yeşil bitlerse ben arap sabununu sıvı yağ ve su karışımını denedim ve işe yaradı gibi şu anda yoklar. Bitkiyede zarar vermemiş gibi sağlıklı görünüyor Zirai ilaçlardansa önce doğal yöntemlerle kurtulmayı denemek daha doğru gibi geliyor tüketilen bitkilerde beni biraz korkutuyor bu durum çünkü.

geçen sene üst komşum zirai ilaçlardan kullanmış bu böcekler için çiçeklerim öldü ama böcekler yaşıyodu dedi.. benim güllerimde de var balkonda en etkilisi neyse onu denemek istiyorum bende

X