mrb. arkadaşlar ben aralığın 10'unda adet oldum4gün sürdü ve aralığın 29'unda toplasan 4-5 damla kahverengi renginde lekeler geldi. sizce bu yerleşme kanamasımı? birde yerleşme kanamasını nasıl anlayabilirim. tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım :18:tşklr.
merhaba çok acil sorum olacak arkadaşlar.2 aydır bebek istiyoruz ve normalde 7 ocakta adet olmam gerekiyordu 3 gün önce adet başlangıcı gibi leke geldi kasıklarım ağrıdı ara ara.çoğalır diye beklerken aynı kaldı hatta azaldı miktarı 3 gündür günde 3-4 damla kahve leke geliyor.sebebi nedir sizce
Papaty senin durumunda bi değişiklik var mı?
Arkadaslar iki kez yerleşme kanaması yaşadım. Size bilgi verebilirim. Ben ateş ölçüyordum ve ov. testi kullanıyordum. Dolayısıyla ovulasyon günlerimi biliyordum. Her iki sefer de yerleşme ovulasyondan 7-8 gün sonra oldu (birincide 7, ikincide 8). Kanama denemeyecek kadar azdı. İlkinde bir damla kahverengiydi, ikincisinde silince çoook açık pembeydi. Ped kullanmasam ve dikkat etmesem asla anlayamazdım.
Bu konuyu biraz araştırdım. Yerleşme lekelenmesi kadınların sadece yüzde 30unda oluyormuş. Yani sizde olmadan hamile kalma olasılığınız çok yüksek. Lekelenme öyle 2-3 gün sürmüyor. O kadar sürerse kist gibi başka bir sebepten şüphe etmelisiniz. Lekelenme miktarı çok az. Yani öyle ped dolduracak boyutta asla değil. Genelde ovulasyondan sonra 6-10. günler arası oluyor. O sürede döllenmiş yumurta tüplerinizden inip rahminize geliyor, bir kimyasal salgılıyor ve o noktadaki dokuyu yırtıyor, dokunun içine girip tutunuyor. Minicik kılcal damar kanaması yerleşme. O sebeple çok az. Tam adet dönemi olan ve adetim kısa sürdü, 3-5 gün sürdü dediklerimiz yerleşme olmuyor genelde. Ya psikolojik olarak adet kısa sürüyor, ya da gene kist gibi bir sorun oluyor. Hamileyseniz ve üstüne görme gibi 5-6 gün süren lekelenme oluyorsa orada projesteron sorunu ve düşük riski var demektir. Doktora gitmek lazım, onu ilk sefer yaşadım. Bir de şu var diyelim adetten sonraki 21-22. gün gibi bahsettiğim çok az lekelenme oldu. Yakaladınız. İki gün bekleyin ve test yapın, silik çizgi çıkması olasılığı yüksek. İnşallah herkes hamiş kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?