• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimden kımıldatmayan bel ağrısı

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
970
248
Herkese iyi akşamlar.

Konunun başlangıcı gecen haftaya dayanıyor, 5 yasındaki kuzenın cocugunu yuksek topuklu vardı ayagımda ağlıyordu annesı yoktu, ancak kucagımda susuyordu,ağlamasına dayanamadığımdan susturmak ıcın uzunca kucagımda kaldı, sonra 3 katlı merdıven cıktık eve geldık... o ana kadar bırsey yok....
gece yattım, sabah kalkamadım, öyle bir acı cekıyorum ki suan...dr.a gıdecegım bu hafta, gecer dıye bekledım bır haftadır, ancak suan korkmaya basladım gecmedıkce....

En cok korktugum dıger aydan ıtıbaren bebek dusunmeye baslayacaktık, bu hazırlıksız durum hıc ıyı olmadı.... ne olur gecıcı mıdır acaba, bilen var mıdır?
Çok moralsizim şuan ne olur geçici bir durum oldugunu bılen varsa söylesin, çok ihtiyacım var.....

Sanırım gebelik sürecimde böyle agrılı gececek diyede düşünmeye başladım....

Okuyan herkese teşekkürler.

Bel fıtığı gibi görünüyor, bende de var belirtileri benzettiğim için söylüyorum. En doğru teşhisi doktor koyar. Daha fazla gecikmeden görünün bir hekime.

Bel fıtığı ise eğer hamilelikte sorun yaşanmıyor. Ablamda da var hamilelikleri çok rahat geçti.

Bel fıtığı gibi görünüyor, bende de var belirtileri benzettiğim için söylüyorum. En doğru teşhisi doktor koyar. Daha fazla gecikmeden görünün bir hekime.

Bel fıtığı ise eğer hamilelikte sorun yaşanmıyor. Ablamda da var hamilelikleri çok rahat geçti.

Fitik gibi geldi bana.. Ben olsam hic beklemem hemen doktora

işte bekleme nedenim hamlıktandır gecer sandım. bir de annem ve kayınvalıdemde de olmustu fıtık... annemın yasama anına sahıt oldum, anıden bır anda tutulmustu....kımıldayamamıstı, kv de oyle olmus bır anda hıssetmıs.... tabı hepsı oyle olacak degıl....

agrı kuyruksokumundan ıkı bacagıma da vuruyor.... tek korkum tam bebek ıcın kendımızı hazırlamısken, bu yuzden bırkac sure ara vermek olur.....
dr.a gıdecegım ama hamılelıgı etkılemedıgını duymak rahatlatıcı oldu teşekkür ederim.

Merhabaaa aynisi banada oldu.. ne oturabiliyodum ne kalkabiyodum. Yattikca kemiklerim batıyor du. Dr gittigimde eklemlerin ciktigini soyledi fizik tedaviye yonlendirip masaj yapildi buz torbasiyla ve oturtuldu eklemler. Ayni saniye hic agrim yoktu. Fizik e gitmeni tavsiye ederim. Yalniz dikkat et yer yapabiliyor.

Merhabaaa aynisi banada oldu.. ne oturabiliyodum ne kalkabiyodum. Yattikca kemiklerim batıyor du. Dr gittigimde eklemlerin ciktigini soyledi fizik tedaviye yonlendirip masaj yapildi buz torbasiyla ve oturtuldu eklemler. Ayni saniye hic agrim yoktu. Fizik e gitmeni tavsiye ederim. Yalniz dikkat et yer yapabiliyor.

off cok gecmıs olsun ,sizindemi ağır kaldırmaktan oldu?

Fıtıktır muhtemelen annemde vardı ve fıtık ağrısı yaşamasına rağmen hamile kaldığında yavaş yavaş geçmiş bebek düşünce de fıtık ağrısı bitmişti, ilginçti

Fıtıktır muhtemelen annemde vardı ve fıtık ağrısı yaşamasına rağmen hamile kaldığında yavaş yavaş geçmiş bebek düşünce de fıtık ağrısı bitmişti, ilginçti
annenızede geçmiş olsun.İlginçmiş ve benı en cok mutlu edende, fıtıgın olmasından zıyade hamılelıgı etkılememesi....ki benım annemde amelıyat oldu fıtıktan patlamıstı fıtıgı 3 yerden hıc duramıyordu, bunu gormeme ragmen suan kı duruma gore fıtıga razıyım resmen...

teşekkür ederim..

Bel agrisini kesinlikle ihmal etme canim

Fitik olsa dahi ( insallah degildir)
Hamilelikte ve dogumda bi sorun teskiletmiyo canim

Ben 2008 de ve 2013 de fitik ameliyati oldum ve belimde platin var bu yuzden 2010 da kizimi mecburi sezeryanla dünyaya getirdim yani tek sorun ameliyat olunca basliyor anlayacan

Kesinlikle ihmal etme cok gecmis olsun

Bel agrisini kesinlikle ihmal etme canim

Fitik olsa dahi ( insallah degildir)
Hamilelikte ve dogumda bi sorun teskiletmiyo canim

Ben 2008 de ve 2013 de fitik ameliyati oldum ve belimde platin var bu yuzden 2010 da kizimi mecburi sezeryanla dünyaya getirdim yani tek sorun ameliyat olunca basliyor anlayacan

Kesinlikle ihmal etme cok gecmis olsun

çook büyük gecmiş olsun, ameliyat oldunuz ve tekrarladı sanırım.....
peki ılk fıtık oldugunuzda bır andamı tutuldu yoksa benım gıbı bıraz zaman gecınce kendı kendınemı acısı ortaya cıktı...

bir de fıtıksa hep boyle acıyormu batıyor mu hıc mı dınmıyor? 1 haftada mahvoldum sureklı oldugunu dusunemıyorum, çok sınır bozucu bır hal almaya basladı....

belım popom ve bacaklarım ozellıkle sol bacak cok fena suan, bakıyorumda netten fıtık ıhtımalı yuksek gorunuyor. eşim masaj yapt kas gevsetıcı surdu ama hıc etkısı yok hatta o mazaj yaptıkca acıdı.

gıdıcem dr.a bakalım ne dıyecek.bir de ılerı boyutlar normal dogum yapamıyormus sanırım, belkide varsada sımdıden cıkması hayırlı olur bılemıyorum ki...

size tekrar cok gecmıs olsun.

peki ılk fıtık oldugunuzda bır andamı tutuldu yoksa benım gıbı bıraz zaman gecınce kendı kendınemı acısı ortaya cıktı...

bir de fıtıksa hep boyle acıyormu batıyor mu hıc mı dınmıyor? 1 haftada mahvoldum sureklı oldugunu dusunemıyorum, çok sınır bozucu bır hal almaya basladı....

belım popom ve bacaklarım ozellıkle sol bacak cok fena suan, bakıyorumda netten fıtık ıhtımalı yuksek gorunuyor. eşim masaj yapt kas gevsetıcı surdu ama hıc etkısı yok hatta o mazaj yaptıkca acıdı.

gıdıcem dr.a bakalım ne dıyecek.bir de ılerı boyutlar normal dogum yapamıyormus sanırım, belkide varsada sımdıden cıkması hayırlı olur bılemıyorum ki...

geçmiş olsun.fıtığın ilerleyip ilerlemediğini şöyle anlayabilirsiniz.ayaklarınızı birleştirerek ayakta durun ve ayaklarınızı aynı anda parmaklarınızdan kaldırmaya çalışın.biri daha az kalkıyor ya da hiç kalkmıyorsa ileri derecededir.
ama bence sizinki fıtık değil kas tutulması.fıtık olsa önceden de işaretler vermesi gerekirdi.daha doğrusu ciddi bir fıtık olsa...bende de kas gevşetici hap ve kremler işe yaramazsa annem kas gevşetici iğne yapıyor.en fazla 2 iğneyle atlatıyorum.he bu arada eğer fıtıksanız sıkıntı yapmayın.gündelik hayatınızda böyle bir acı hissetmezsiniz.sadece belinizi yorarsanız ağrınız olur ama ona rağmen dikkat etmeyip daha da zorlarsanız böyle tutulup sıkıntı yaşarsınız

geçmiş olsun.fıtığın ilerleyip ilerlemediğini şöyle anlayabilirsiniz.ayaklarınızı birleştirerek ayakta durun ve ayaklarınızı aynı anda parmaklarınızdan kaldırmaya çalışın.biri daha az kalkıyor ya da hiç kalkmıyorsa ileri derecededir.
ama bence sizinki fıtık değil kas tutulması.fıtık olsa önceden de işaretler vermesi gerekirdi.daha doğrusu ciddi bir fıtık olsa...bende de kas gevşetici hap ve kremler işe yaramazsa annem kas gevşetici iğne yapıyor.en fazla 2 iğneyle atlatıyorum.he bu arada eğer fıtıksanız sıkıntı yapmayın.gündelik hayatınızda böyle bir acı hissetmezsiniz.sadece belinizi yorarsanız ağrınız olur ama ona rağmen dikkat etmeyip daha da zorlarsanız böyle tutulup sıkıntı yaşarsınız

öncelikle ilginiz için teşekkürler, eşimde kas tutulması ıhtımalı uzerınde duruyor,uzun süredir evdeydım yatıyordum ve sporuda bıraktıgım ıcın bir anda hamlıktan olabılecegı ıhtımalı uzerınde durmustu. yarın belli olacak bakalım.dr.a gitmeme benım ıhmalım hep ıyıyım dedım,inceden hıssedıyordum,ama bugun biraz şiddetli olup gecmeyınce korktum.ki ben kolay acı agrı hısseden bırı deglım. ayaklarımda bır uyusukluk yok, mesajınız rahatlattı teşekkür ederim ve geçmiş olsun.. krem işe yaramadığından da korktum demekki iğne daha etkili bu da bıraz rahatlattı teşekkürler.

5ysşındaki çocuk hiç kucağa alınırmı fıtık olmuşun.ilaçla iyi olursun inşallah

Yıllardır fıtıtla yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirimki şuan belimin,sırtımın ve bacaklarımın ağrısından bir Halim:(
Tabi yeni açtığım konuyu okuyabildiysen oda ağrımı arttıran sebeplerden

Yıllardır fıtıtla yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirimki şuan belimin,sırtımın ve bacaklarımın ağrısından bir Halim:(
Tabi yeni açtığım konuyu okuyabildiysen oda ağrımı arttıran sebeplerden

evet konunuzu gordum hatta yorum bıle yapmısım sizde aynı anda bana yazıyormussunuz:)
çok büyük geçmiş olsun eger bu fıtıksa ne sınır bozucu bırseymış..

Limkinize bakmamışım :)ezan okunuyor hiç adetim değildir bu saatte nette olmak ama sıkıntımı anlatmak istedim yorumun iyi hissettirdi ezan okunuyor namaza uyanık kaldık :)dua zamnı

Cok sagol canim
ikiside farkli noktalarda canim

evet malesef surekli olan bi agri ama hemen tedavi edilirsevagrinin gecme ihtimali var tabikide
en son cate ameliyat oda artik yuruyrmez hale geldiginde ayagin uyusuyor ve sinir sykismasiyla birlikte dayanilmaz bi hal aliyor ama dedigim gibi hemen tedavi olursan bi sorun yasayacagini sannam tabi fitiksa ki insallah degildir tekrardan gecmis olsun

Cok sagol canim
ikiside farkli noktalarda canim

evet malesef surekli olan bi agri ama hemen tedavi edilirsevagrinin gecme ihtimali var tabikide
en son cate ameliyat oda artik yuruyrmez hale geldiginde ayagin uyusuyor ve sinir sykismasiyla birlikte dayanilmaz bi hal aliyor ama dedigim gibi hemen tedavi olursan bi sorun yasayacagini sannam tabi fitiksa ki insallah degildir tekrardan gecmis olsun

saol canım dr.a gittim çok şükür fıtık çıkmadı ama o acı benı benden aldı siz fıtık olanlara Allah sabır versın. ne zormus bu agrılar. Igne ılac ve kremle bıraz daha ıyıyım, eskiye nazaran cok ıyıyım, birkaç gune tamamen sıfırlanıcak umuyorum. Ama fıtıkla yasayanları cok ıyı anladım ılkkez ben boyle bır acı yasadım cunku ben kolay kolay ne vucudum agrır ne acı hıssederdım.
anlattıgınız ılerı boyutta annem vardı amelıyatla duzeldı cok sukur.ayagının bırı hıssız ve tuvaletını tutamama gıbı belırtıler cok kotuydu.
tekrar geçmıs olsun canım.

Back
X