Öncelikle saçımı 1ay önce oryalle açtırarak bi hata ettim ve yaklaşık 70 cm saçımı 30-40 cm kestirdim. Şuan saçım 35-40 cm arası birşey. İlk önce saçımızı uzatırken bilmemiz gereken birşey var ; Onları sevmek öyle kabul etmek. Ve kafaya çok takmamak. Çok uğraştırmayacak bi yöntem söyleyeceğim.
Kullandığınız şampuanın içine
-Tatlı Badem Yağı
-Sarımsak yağı
-Kantron yağı (Kırmızı) - Mümkünse hazır olmasın ben organik kullanıyorum.
-Sarımsak 1 diş rendeleyin.
-Hafif zeytinyağı
-2 çay kaşığı bal
koyun. Ve çalkalayın şişeyi. Ben dove'nin Kabaran ve Kuru saçlara göre olan şampuanını ve kremini kullanıyorum. Saçlarımda hafif ıslakken şampuanı yediriyorum diplerine masajla, uçlarına da sürüyorum yavaş yavaş. 15-20 dk bekletiyorum soğuk-ılık suyla duruluyorum KESİNLİKLE sıcak su kullanmayın. Soğuk su kan damarlarını uyarıya geçiriyor ve hızlı çalışıyor metabolizmamız. Saçlarınız boyalıysada deneyebılırsınız ve uçları tıftık tıftık dokunmaya bıle tahammulunuz olmadıgı durumdaysa cunku benımkı oyleydı ve şuan daha sağlıklı ve parlak. Haftada bırse ; Zeytınyagı- Badem yağı- Sarımsak yağı bakımı yapıyorum uçlara 1.5 saat bekletiyorum.
Ve kesinlikle maşadan, düzleştiriciden uzak bi hayat yaşayın. Banyodan sonra saçınızı çok örselemeyin kurutmayın normal makineyle bırakın kendı halıne kurusun. Hafif havluyla suyunu alın sadece. Unutmayın ki en çok yaşken saçımız kırılır yıpranır. Saçımda bu küre başlayalı yaklaşık 16 - 17 gündur saçlarım 1.5-2 cm arası uzamış durumda.
Rapunzel olmaya az kala yani :))))